دستهبندی نشده
۲ روش طلایی جهت تهیه رب فلفل خانگی
طرز تهیه رب فلفل، یک چاشنی عالی و بینظیر برای غذاها
رب فلفل یک چاشنی و سس تند است که می توانید از آن در غذاهای مختلف خود استفاده کنید. با طرز تهیه رب فلفل خوشمزه و سالم خانگی در این مقاله از مجله دلگرم همراه باشید.
آموزش طرز تهیه رب فلفل مرحله به مرحله
روش اول جهت تهیه رب فلفل در منزل
مواد لازم :
- فلفل قرمز تازه :5 کیلوگرم
- نمک :2 قاشق خوراک خوری
- روغن زیتون :به میزان لازم
طرز تهیه :
- فلفل ها را شسته و آماده کنید و در نهایت به حالت پوره در آورید. داخل یک سینی فلزی یا سینی فر می توانید پوره ی بدست آمده را پهن کنید.
- به مدت سه روز سینی مورد نظر را جلوی آفتاب قرار دهید و هر روز با قاشق چوبی آن را هم بزنید و یکدست کنید، مراقب باشید از هر گونه رطوبتی دور باشد تا کپک نزند.
- بعد از اینکه کامل آبش بصورت طبیعی کشیده شد نمکش را اضافه کنید، و خوب بهم بزنید، و یک روز دیگر نیز بگذارید تا زیر آفتاب بماند.
- بعد از پایان این دوره رب بدست آمده را در ظرف شیشه ای خشک و تمیزی بریزید. اگر تصمیم دارید آن را طولانی مدت نگه دارید و کپک نزند، روی سطح آن یک لایه روغن زیتون بی بو بریزید و در آن را به خوبی ببندید.
- در صورت لزوم می توانید مدت کوتاهی بدون اینکه آب به لبه ی در آن بخورد، داخل قابلمه ی آب جوش آن را هواگیری نیز کنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی در مورد رب فلفل
- رب فلفل جزو سس و رب میباشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40 دقیقه
- رب فلفل را می توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
روش دوم جهت تهیه رب فلفل خانگی
مواد لازم :
- فلفل قرمز تند ۶ کیلو
- گوجه فرنگی ۲ کیلو
- نمک دریا
- آب
طرز تهیه :
- فلفل ها رو خوب میشوریم و دونه هاشو کاملا در میاریم و از وسط نصفشون میکنیم .
- فلفل ها رو با یک لیوان اب میریزیم تو ی قابلمه تا بپزه خود فلفل ها هم اب پس میدن لازم نیست اب زیادی روشون بریزیم .
- اگه قابلمه تون هم لبالب پر شد نگران نباشین چون حجم فلفل ها با پختنشون کم میشه .
- گوجه فرنگی ها رو هم خوب میشوریم و باز هم سعی میکنیم همه دونه ها شونو در بیاریم .
- میریزیم توی غذاسار تا کاملا پوره بشن .
- بعد فلفل ها رو با بلندر یا غذاساز به صورت پوره در میاریم. میتونیم پوست فلفل ها رو هم بگیریم بعد پوره کنیم .
- بعد گوجه فرنگی و فلفل ها رو با هم مخلوط میکنیم . میریزم توی یک قابلمه و میزیاریم تا بجوشه و غلیظ بشه .
- غلظت این رب بستگی به مدت زمان جوشاندنش داره اگه بخواین مثل رب گوجه سفت باشه زیاد بجوشونین و اخرای پخت زیرشو کم کنین و مدام هم بزنین تا نسوزه .
- اما برای این غلظت ۱ ساعت جوشیدن کافیه . آخرش نمک رو هم اضافه میکنیم و ۱۰ دقیقه دیگه هم میجوشونیم و از روی حرارت بر میداریم .
- بعد موقعی که زیرشو خاموش کردیم . تند تند با کمک یه ملاقه بزرگ سس رو توی شیشه ها میریزیم و زود درشونو مییبندیم و سر و ته برمیگردونیم و میزاریم همونجوری تا کاملا خنک بشه .
- برای اینکه این رب و یا سس غلظتش کمه و احتمال خراب شدن یا ترشیدنش بعد از باز کردن در شیشه وجود داره بهتره این ها رو تو شیشه های کوچک بریزیم و وقتی درشو باز کردیم زود مصرفش کنیم .
- تا زمانی که در ظرفتون باز نکردین تو یه جای خنک میشه نگهشون داشت. ولی وقتی درش باز شد حتما باید تو یخچال بمونه
- یه حبه سیر رو روی نون تست میکشیم تا کمی عطر و طعم سیر داشته باشه بعد یه ذره روش روغن زیتون میزنیم و از رب فلفل روش میمالیم و نوش جون میکنیم . خیلی میچسبه
مواد لازم برای تهیه سس فلفل تند
- فلفل قرمز 6 عدد
- آب 1 لیوان
- شکر 2 قاشق مرباخوری
- سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1/2 ق چای خوری
طرزتهیه سس فلفل تند
- فلفل های تازه را بشویید و کلاهک آن را جدا کرده و آماده کنید. دانه های داخل فلفل را حذف کنید و فلفل ها را خرد کنید.
- بعد فلفل ها را به همراه یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. با شعله ملایم بگذارید تا بپزد. تا وقتی که فلفل ها خوب نرم شود بگذارید بپزد.
- حال با مخلوط کن دستی فلفل ها را به حالت پوره درآورید. (آب آن را جدا نکنید) از صافی درشت رد کنید و آن را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید. توجه داشته باشید هیچ پوست یا دانه ی فلفلی باقی نمانده باشد.
- حالا به فلفل پوره شده، نمک، شکر، سرکه سیب و فلفل قرمز (به هر میزان که دوست دارید تند شود) را اضافه کنید و آن را به خوبی بهم بزنید.
- سس حاضر شده را می توانید داخل شیشه های کوچک پر کنید و داخل یخچال نگهداری کنید. تهیه ی این سس غیر از خوشمزه و تندی دلخواه، بسیار به صرفه بودن آن است.
بیشتر بخوانید :
رب ازگیل (رب کونوس) چیست و چه خواصی دارد + طرز تهیه
۳ روش عالی جهت تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و نکات مهم + عکس
طرز تهیه ی رب گوجه فرنگی با رنگ و طعم عالی
آیا میدانستید که:
- اگر به تندی علاقه دارید باید بگویم آدم خوش شانسی هستید. سس تند علاوه بر طعم عمیقی که دارد می تواند به کاهش وزنتان هم کمک کند.
- این سس برای انواع عذاهای گوشتی، ساندویچ های گرم، طعم دار کردن گوشت کبابی و سیب زمینی سرخ شده مناسب است.
- این محصول به دلیل تندی زیاد، برای کودکان و افرادی که به گوجه فرنگی و فلفل حساسیت دارند مناسب نمی باشد.
کالری موجود در سس فلفل تند
سس تند طعمی قوی و شدید دارد اما اصلا کالری اش بالا نیست. البته سس های مختلف از نظر کالری با یکدیگر متفاوتند اما هر قاشق سس تند حدود 6 کالری دارد.