۲ روش ساده جهت تهیه دسر شله خرمایی
طرز تهیه شله خرمایی خوشمزه و مجلسی دسر مخصوص بوشهری
این دسر خوشمزه را می توانید در ماه محرم و ماه مبارک رمضان برای سفره های نذری خود تهیه و سرو کنید. طرز تهیه دسر شله خرمایی بسیار ساده و راحت می باشد که امیدوارم از تهیه و میل آن نهایت لذت را ببرید. لطفا ما را همراهی کنید…
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر شله خرمایی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری شله خرمایی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش شله خرمایی با مجله دلگرم همراه باشید.
2 روش تهیه دسر شله خرمایی مرحله به مرحله
روش اول : مواد لازم جهت تهیه شله خرمایی
- خرما ۱ لیوان
- آرد سبوس دار ۱ لیوان
- گلاب ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شله خرمایی در منزل
- برای تهیه شله خرمایی ابتدا هسته خرماها را می گیریم و در قابلمه ای می ریزیم و ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و روی حرارت کم می گذاریم تا خرماها نرم شوند و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم.
- و خرماهای له شده را در پارچ مخلوط کن می ریزیم و اجازه می دهیم تا در مخلوط کن کاملا پوره شوند.بعد آرد سبوس دار را در تابه ای می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و مداوم تفت می دهیم تا به رنگ نخودی در بیاید.
- بعد پوره خرما را به آن می افزاییم و مداوم هم می زنیم و اگر تمایل داشتید ۳ قاشق روغن مایع نیز به این ترکیب اضافه کنید و ۲ قاشق گلاب نیز می افزاییم و بلافاصله مواد را هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد و سفت نشود.
- ولی اگر سفت شد کمی آب جوش به مواد اضافه می کنیم و از روی حرارت تابه را بر می داریم و در ظرف مورد نظر شله خرمایی را می ریزیم و نوش جان کنید.
روش دوم : مواد لازم جهت تهیه دسر شله خرمایی
- خرما یک لیوان
- آرد سبوس دار یک لیوان
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- آب جوش سه لیوان
- روغن مایع سه قاشق غذاخوری
دستور تهیه دسر شله خرمایی + تزیین
- مراحل دستور پخت دسر شله خرمایی خوشمزه مرحله اول هسته خرماها را از هم جدا کنید. سپس درون قابلمه ای خرماها را به همراه سه لیوان آب جوش بریزید. و درب قابلمه بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید تا خرماها نرم شوند.
- مرحله دوم بعد از له شدن قابلمه را از روی حرارت بردارید. و خرماهای له شده را در پارچ مخلوط کن بریزید. و اجازه دهید تا در مخلوط کن کاملا پوره شوند.
- مرحله سوم آرد سبوس دار را در ماهیتابه ای بریزید. سپس پوره خرما را به آن اضافه کنید. و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- مرحله چهارم روغن مایع و گلاب را به مواد اضافه کنید. و مرتب هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و غلظت آن به حد فرنی برسد ولی سفت نشود. اگر شله خرمایی شما سفت شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از آماده شدن آن را از روی حرارت بردارید.
- و در مرحله آخر آن را درون ظرف مورد نظر بریزید. و آن را با گردو و پودر نارگیل تزیین و میل کنید. نووش جان
خواص بی نظیر خرما که از آن غافلید!
خواص و فواید خرما :
- خرما طبع گرم و خشک دارد.
- فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود.
- خرما سرشار از پتاسیم می باشد که برای جلوگیری از فشار خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب مناسب است.
- ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماریهای خطرناک خونریزیدهنده یا همان اسکوربوت لازم است.
- خرما مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که جهت خونرسانی برای بدن لازم است.
- فولات به عنوان ماده خونساز در خرما موجود است.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه رنگینک خانگی با خرما و گردو
دستور پخت شیرینی خرما بیسکوییت خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه ۹ مدل شیرینی خرما و عسل خوشمزه و پر خاصیت + عکس
کیک خرما | طرز تهیه کیک خرما مخصوص ماه رمضان + خواص خرما
مضرات مصرف زیاد خرما
- مضرات مصرف زیاد خرما مصرف خرما برای کسانی که طبیعت گرم دارند ممکن است باعث زخم دهان، خارش بدن و ناراحتی های کبدی شود.
- اگر در جایی از بدنتان تاول دارید از خوردن خرما پرهیز کنند.
- کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند در مصرف خرما افراط نکنید زیرا دارای قند بسیار زیادی است.
- خوردن خرما برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی و عروقی زیاد توصیه نمی شود.
- افراد دیابتی در مصرف خرما احتیاط کنند.
- مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب دیدن کبد و طهال و ایجاد جوش در دهان و پوسیدگی دندانها میشود.
ارزش غذایی خرما
ارزش غذایی خرما : خرما سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و انواع ویتامین های B، A، K، C، منیزیم، پتاسیم، روی و دیگر موادمعدنی است و در طول شبانه روز حتما دو یا سه عدد خرما میل کنید.