دسته‌بندی نشده

۱۰ راه جلوگیری از اشک ریختن هنگام خرد کردن پیاز

خرد کردن پیاز بدون اشک

با ما در مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید

خرد کردن پیاز بدون اشک زمانی که ریشه‌های پیاز را می‌برید، آنزیمی آزاد می‌شود که واکنش این آنزیم در سایر لایه‌های پیاز تولید گاز می‌کند. هنگامی‌که این گاز با آب پیاز مخلوط می‌شوند نوعی اسید را به وجود می‌آورد

1- از چاقوی بسیار تیز هنگام خرد کردن استفاده کنید

آنزیم‌ها هنگام خرد شدن آزاد می‌شوند و بهتر است از یک چاقوی تیز تا از چاقوی معمولی استفاده کرده تا باعث له شدن پیاز نشود؛ در این حالت آنزیم کمتری نیز تولید می‌شود. ضمن اینکه با استفاده از چاقوی تیز کارتان سریع‌تر انجام می‌شود.

divider

2- قبل از خرد کردن پیاز را به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید

این عمل باعث کاهش آزاد شدن آنزیم اسید در هوا شده و البته هیچ تأثیری بر طعم و بوی آن ندارد. برای این کار می‌توان از یخچال معمولی نیز استفاده کرد، اما یادتان باشد پیاز را نزدیک سیب یا سیب‌زمینی (به مدت طولانی) قرار ندهید؛ (حداکثر ۲۰ دقیقه) زیرا باعث ایجاد رایحه بدی در یخچال می‌شود.

divider

3- پیاز را در آب خرد کنید

این روش مؤثر اما کمی مشکل، چرا که تکه‌های پیاز در آب پخش می‌شوند مگر اینکه آن‌ها را به‌طور دقیق کنار هم قرار داده و خرد کنید.

پیشنهاد دیگری برخی افراد توصیه می‌کنند، خرد کردن زیر شیر آب انجام دهید اما ممکن است باعث از هم پاشیدن تکه‌های پیاز شود.

divider

4- پیاز را نزدیک بخار خرد کنید

خرد کردن کنار بخار آب کتری یا قابلمه نیز ترفند جالبی است. بخار آب، گاز خارج شده از پیاز را جذب می‌کند.

divider

5- از راه دهان تنفس کنید و زبان خود را کمی بیرون نگه دارید

زبان شما مرطوب است و این کار باعث حرکت گاز از روی زبانتان می‌شود. این عمل مجرای اشکی را می بندد و در نتیجه اشکی بیرون نمی‌آید. از بینی تنفس کنید، عصب بویایی شما تحریک شده و بلافاصله اشک جاری می‌شود.

divider

ویدیو جذاب آموزش خرد کردن پیاز بدون اشک

divider

6- پیاز را در آب غوطه‌ور سازید

ماهیت آنزیم پیاز در آب تغییر می‌کند. البته یادتان باشد که با این کار باعث از دست دادن مقدار اندکی از تندی پیاز و لغزنده شدن از حد نرمال می‌شود. اگر با پیازی که کمی نرم شده مشکلی ندارید، این روش را امتحان کنید.

divider

7- هنگام خرد کردن پیاز سوت بزنید

سوت زدن باعث ایجاد جریان هوا در مقابل صورت شما می‌شود. با این‌کار باز هم از رسیدن گاز پیاز به چشم خود جلوگیری کرده و هر تعداد که می‌خواهید پیاز خرد کنید.

divider

8- از عینک‌های کیپ و یا ماسک استفاده کنید

اگر عینک شنا یا آزمایشگاهی اندازه صورت خود دارید، استفاده از آن‌ها یکی از بهترین راه‌های پیشنهادی برای خرد کردن پیاز است چرا که آنزیم‌ها راهی برای نزدیک شدن به چشم شما ندارند. اگر عینک‌تان مناسب صورت شما نباشد تا پایان کار اشک می‌ریزید.

divider

9- از روش شمع استفاده کنید

قبل از خرد کردن پیاز، شمعی را نزدیک تخته خردکن روشن کنید. گازهای آزاد شده هنگام خرد کردن به سمت شعله شمع کشیده می‌شوند. اگرچه این راه نیز بهترین گزینه نیست و بسیاری می‌گویند این کار تنها باعث ایجاد رایحه (اگر شمع معطر دارید) می‌شود اما حداقل آشپزخانه‌‌تان خوش بو می‌شود.

divider

10- پیاز را با نوک چاقو برش ندهید

از آنجا که ساختار داخلی پیاز به صورت حلقه‌ای است، استفاده از بدنه چاقو (به‌جای نوک آن) از پاشیده شدن آب پیاز به چشم جلوگیری می‌کند. البته این را نیز در نظر داشته باشید که هر جریان هوا در اطراف شما می‌تواند گاز پیاز را به سمت‌تان هدایت کند، بنابراین حواستان به جهت وزش باد نیز باشد. از پنکه استفاده کنید و آن را در زاویه مناسب قرار دهید.

divider

تهیه و گردآوری مجله دلگرم

مرضیه ملایری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا