۱۰ خاصیت بی نظیر انجیر خشک برای سلامتی و بدن
خواص دارویی و درمانی انجیر خشک
انجیر فواید بسیاری برای سلامتی دارد، و یکی از نخستین میوههایی است که انسان پرورش داد. اگرچه انجیر تازه در تمام طول سال در دسترس نیست، ولی میتوانید هر وقت بخواهید از خواص انجیر خشک بهره مند شوید. با دلگرم همراه شوید .
خواص انجیر خشک و فواید درمانی بیشمار آن
1 – خواص درمانی انجیر خشک
- انجیر خشک خواص زیادی دارد که می توان به این موارد اشاره کرد:
- جوشانده انجیر خشک درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذات الریه، سرخک، مخملک و آبله می باشد.
- یکی از فواید و خواص انجیر خشک این است که جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
- از جمله از خواص انجیر خشک که می توان ذکر کرد این است که انجیر خشک برای درمان سوء هاضمه مفید است و همچنین انجیر خشک درمان کننده نفخ و باد معده مى باشد.
- برای از بین بردن بوی بد دهان می توان از انجیر خشک استفاده کرد.
- یکی از خواص دارویی انجیر خشک این است که مخلوط انجیر خشک با عسل در تسکین زخم معده بسیار مفید است.
2 – انجیر خشک باعث تقویت قوای جسمی می شود
از جمله فواید و خواص انجیر خشک این است که این میوه سبب افزایش قوای جسمانی می شود.به علت آهن موجود در انجیر خشک به افرادی که با مشکل خون رسانی در بدن مواجه هستند توصیه می شود روزی ده عدد انجیر خشک بخورند.
افرادی که از لحاظ جسمی ضعیف هستند. خوردن انجیر خشک بسیار مؤثر است حتی انجیر خشک به علت دارا بودن ویتامینهای موجود برای بسیاری از مشکلات شامل یبوست، زخم معده، رفع تشنگی، عفونت ریه، تب، سرفه، اعصاب و سینه درد بسیار مفید است.
3 – انجیر خشک و چاقی / انجیر خشک و لاغری
از دیگر خواص انجیر خشک که می توان ذکر کرد این است که انجیر خشک چاق کننده بوده، ملین و کاهنده خشم است . انجیر خشک برای بهبود درد و خشونت سینه، تکرر ادرار مفید است، همچنین انجیر خشک تقویت کننده کبد نیز می باشد.انجیر خشک همراه با بادام و پسته، افزاینده قدرت تعقل و مقوی بدنهای ضعیف است.
4 – خواص انجیر خشک برای افراد مبتلا به کم خونی
انجیر خشک حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C است؛مخلوطی از این دو ماده ی مغذی، انجیر خشک را به یک میوه ی فوق العاده برای کم خون ها مخصوصا افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن تبدیل کرده است.
از طرفی انجیر خشک به خاطر داشتن قند فراوان باعث فعالیت سلول ها و تولید انرژی زیاد در بدن نیز می شود،همان چیزی که معمولا کم خون ها از آن شکایت دارند۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد.همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
5 – فواید و خواص انجیر خشک برای درمان یبوست
از خواص درمانی انجیر خشک که می توان بیان کرد این است که از انجیر خشک برای درمان و پیشکیری از یبوست می توان استفاده کرد . در واقع انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.فیبر موجود در انجیر خشک به عملکرد سالم روده کمک می کند؛
داشتن موهایی سالم با مصرف انجیر خشک : وجود گوگرد در انجیر خشک باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان می کند.
6 – خواص انجیر خشک برای تقویت حافظه
خوردن انجیر خشک همراه پسته، بادام و گردو موجب تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین می شود.
7 – انجیر خشک و سلامت دهان و دندان
انجیر خشک باعث سفید شدن دندان ها و جرم گیری آن ها می شود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب می گردد.
8 – خواص انجیر خشک برای رفع تنگی نفس
انجیر خشک التهابات تنفسی مانند ذات الریه، آسم و تنگی نفس را بهبود می بخشد. از جوشاندن انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید که نرم کننده سینه و معده بوده و غرغره آن، گلو را نرم می کند.شربت انجیر مسکن گلو و سرفه بوده و ملین سبکی به شمار می رود، لذا برای تهیه آن ۵ تا ۱۰ عدد انجیر خشک را در مقداری آب بجوشانید تا آن که به حالت شربت درآید.
9 – خواص انجیر خشک برای زنان باردار
انجیر خشک برای زنان باردار خواص زیادی دارد.انجیر خشک نه تنها از لحاظ وجود ریز مغذی هایی مثل فیبر، آهن، کلسیم و منیزیم، دست کمی از انجیرتازه ندارد،بلکه سرشار از امگا ۳ است. امگا ۳ یک نوع چربی بسیار مفید است که معمولاً در ماهی های آب سرد یا میگو یافت می شود و برای توسعه جنین و پیشگیری از زایمان زودرس فوق العاده است.
پس می توان گفت یکی از خواص انجیر خشک برای زنان باردار پیشگیری از زایمان زودرس در آنها است.انجیر خشک از معدود میوه هایی است که در میزان بالا امگا سه دارد.
10 – انجیر خشک منبع خوب آهن
انجیر خشک همچنین می تواند مقداری از آهن مورد نیاز بدن شما را فراهم کند.
نصف فنجان انجیر خشک حاوی 1.5 میلی گرم آهن است. آهن یک ماده معدنی ضروری برای کمک به حمل اکسیژن در خون شماست.
بدون آهن کافی در رژیم غذایی شما، تحویل اکسیژن به سلول های بدنتان کاهش می یابد و موجب احساس خستگی، ضعف و آمادگی بیشتر برای ابتلا به عفونت می شود.
مردان و زنان بالای 51 سال نیاز به 8 میلی گرم آهن در روز دارند و زنان بین 19 تا 50 سال روزانه به 18 میلی گرم آهن نیاز دارند.
بیشتر بخوانید :
ترکیبات شگفت انگیز ماست با مواد غذایی دیگر + خواص و مضرات
گوندی _ طرز تهیه ی گوندی یک غذای پر از فایده و خاصیت در منزل
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی