کربوهیدرات موجود در یک عدد موز چقدر است ؟
کربوهیدرات موجود در موز
موز حاوی کربوهیدراتهای پیچیده است.
اگر میخواهید از اسنکی سالم و مقوی استفاده کنید که گرسنگیتان را برطرف کند، موز انتخاب خوبی است. موز حاوی ویتامین A ، نیاسین ، ویتامین B6، تیامین ، ریبوفلاوین و اسید فولیک است. موز منبع سالمی از پتاسیم و مواد معدنی دیگر است که به حفظ سلامت و تناسب اندام کمک میکنند.
بیشتر کالری موز از کربوهیدرات موجود در آن تأمین میشود. کربوهیدراتهای موجود در موز ترکیبی از قندهای ساده و نشاسته است. با این حال، کربوهیدراتهای موجود در موز غالباً از کربوهیدراتهای پیچیده تشکیل شدهاند.
محتویات کربوهیدرات موجود در موز با رسیدن میوه تغییر پیدا میکند. نسبت محتویات کالری با افزایش میزان قند تغییر پیدا میکند. خوردن موز هنگامی که به طور کامل میرسد و پوست آن به رنگ زرد تغییر پیدا میکند توصیه میشود. اگر یک موز کوچک را در نظر بگیریم، آن حاوی 23 گرم کربوهیدرات است. یک عدد موز متوسط و بزرگ به ترتیب 27 و 31 گرم کربوهیدرات دارند.
شاخص قند روشی برای تعیین تأثیر مواد غذایی بر روی سطح قند خون در بدن است.
شاخص قند سرعت وارد شدن کربوهیدرات به جریان خون و محدودهای که در آن حفظ میشوند تا سطح قند خون را افزایش دهند اندازه میگیرد. موز کاملاً رسیده در مقیاس 1 تا 100 مقدار 51 را دارا است. محدودهی ایده آل شاخص قند این میوه 42 تا 51 است. هضم موز که رنگ زرد دارد و رسیده است آسانتر است. محتویات کربوهیدرات موجود در موز به اندازهی موز بستگی دارد.
کربوهیدرات چیست؟
کربوهیدراتها منبع اصلی برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن هستند. هضم کربوهیدراتها راحتتر است زیرا، به آسانی به گلوکز تبدیل میشوند – گلوکز نوعی قند است که سلولهای بدن برای تأمین انرژی از آن استفاده میکنند. پروتئینها و چربیها به راحتی کربوهیدراتها هضم نمیشوند.
البته، رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات زیاد ممکن است باعث مختل شدن عملکرد بدن و عدم تعادل در سطح قند خون شود. اگر سطح قند خون بدن حفظ نشود ممکن است دچار نوسانات خلق و خو ، تحریک پذیری و خستگی شوید. برای عملکرد مناسب بدن باید از رژیم غذایی حاوی مقدار کافی پروتئین ، چربی ، فیبر و کربوهیدرات استفاده کنید.
سازمان سلامت جهانی توصیه میکند که 55 تا 75 درصد رژیم غذایی باید از کربوهیدراتها تشکیل شده باشد. از این مقدار تقریباً 10 درصد آن از طریق کربوهیدراتهای ساده و بقیه باید از طریق کربوهیدراتهای پیچیده تأمین شود. کربوهیدراتها عمدتاً دو دسته هستند: کربوهیدراتهای ساده و کربوهیدراتهای پیچیده. کربوهیدراتهای پیچیده دو نوع هستند: نشاسته و فیبر.
از منابع غذایی حاوی نشاسته میتوان به سیب زمینی ، برنج ، نان و ماکارونی اشاره کرد. غلات کامل ، سبزیجات ، آجیل و غیره منابع غنی از فیبر هستند.
منبع : راسخون