دسته‌بندی نشده

چیکار کنم بچم توسری خور نباشه ؟ (+آموزش صحیح)

بچه تو سری خور

هیچ والدی خوشحال نمی‌شود که بفهمد فرزندش از دیگر بچه‌ها کتک می‌خورد، زور می‌بیند و به‌طور کلی تو سری خور است.
والدین می‌خواهند که فرزندشان همیشه مؤدب باشد، اما در عین حال بتواند از خودش دفاع کند.
بنابراین، بخشی از فرزندپروری که برای والدین نگران‌کننده است، زمانی است که می‌بینند که فرزندشان نمی‌تواند از خودش دفاع کند.

بچه تو سری خور

حتماً بخوانید:

حل مشکل کودکی که تو سری خور است ( کتک می خورد )

والدین به‌جای مداخله مستقیم و قلدری باید کمک کنند تا دو کودکی که با یکدیگر به مشکل خوردند به شکل صحیح مشکلشان را حل کنند و به حقوق خود و حقوق طرف مقابلشان آگاه شوند.

نکات مهم :

  • اگر نمیخواهید فرزندتان در مدرسه و جامعه کتک بخورد مورد ظلم قرار بگیرد و ساکت گوشه یی گریه کند کار را از منزل شروع کنید.
  • هر گاه از کار اشتباه فرزندتان عصبانی یا ناراحت شدید، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهید از خود دفاع کند.
  • این اقدام شما هم به شما فرصتی میدهد از روی عصبانیت اقدامی اشتباه نکنید هم فرزندتان می آموزد میتواند از خود دفاع کند و در محیط بیرون مظلوم نباشد.
  • با عصبانیت فریاد نزنید چرا این کار رو کردی! دلیل کارش رو بپرسید و تا پایان حرفش گوش کنید، به او بیاموزید با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.

کودک تو سری خور

حقوق طبیعی کودک را به او یاد دهید

باید به فرزند خود بیاموزیم که هر انسانی حق و حقوقی دارد. از جمله حق نفس کشیدن، حق زنده ماندن و بسیاری حقوق دیگر. کودک باید بداند که حق امن ماندن و امنیت داشتن جزو حقوق طبیعی اوست و دیگران وظیفه دارند این حق او را به رسمیت بشناسند و رعایت کنند.

بعد از آموزش حقوق طبیعی کودکتان، حالا وقت آن رسیده که به او رفتار جرات مندانه را آموزش دهید.

  • 1- استفاده از زبان بدن

کودکتان باید یاد دهید که زبان بدنش باید قاطعیت را نشان دهد. باید به او بگویید که وقتی کسی حقوقش را نادیده گرفت، باید با شانه های راست و نگاه مستقیم به چشمان طرف مقابل، رفتار جرات مندانه را ابراز کند.

  • 2- سوال مقتدرانه

در مرحله دوم، به کودکتان باید توصیف رفتار منفی را بدون هیچ گونه توهین یا برچسب زدن آموزش دهید. باید به او بگویید که باید به طرف مقابل دقیقاً بگوید که چه کاری انجام داده یا چه حرفی زده است که باعث ناراحتی او شده است. همچنین باید به کودکتان یاد دهید که توصیف را هر چه دقیق تر و با جزئیات انجام دهد.

  • 3- انتقال احساس

در مرحله سوم، کودک باید بتواند روی حس بد خود نام مناسبی بگذارد و احساس خودش را از آن رفتار به طرف مقابل منتقل کند. باید به کودکتان کمک کنید تا انواع هیجان های منفی را شناسایی کند و بتواند آنها را نامگذاری کند.

در مرحله چهارم، کودک باید خواسته و انتظار خودش را از طرف مقابل بیان کند. باید به او بگویید که باید خواسته و انتظار خودش را به طور شفاف و صریح بیان کند.

یکی از بهترین روش های آموزش رفتار جرات مندانه در کودکان، بازی یک قدم من، یک قدم تو است. این بازی را در فعالیت های روزمره با کودکتان تمرین کنید. در این بازی، هر دو طرف دارای حقوق برابر هستند و باید خواسته های هر دو تامین شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا