چگونه یک وب سایت داشته باشیم به زبان ساده !
امروز با مجله دلگرم برای دانستن اینکه یک وب سایت چگونه طراحی می شود ؟ و ما چگونه می توانیم یک وب سایت داشته باشیم همراه شوید.
ممکن است بسیاری از کاربران به ساختن یک سایت شخصی علاقمند باشند، اما برای درست کردن یک سایت چه کارهایی باید انجام داد؟
چگونه یک وب سایت طراحی کنیم ؟
برای طراحی وب سایت در اولویت نخست شما نیاز دارید نقشه ای جامع از آنچه که در ذهن دارید را به طور کلی تدوین نمایید.
حال با فرض اینکه شما موضوع وب سایت را انتخاب کرده اید می رویم سر این مطلب که چگونه وب سایت طراحی کنیم و از کجا شروع نماییم:
1- انتخاب نام سایت یا دامنه Domain
بعد از انتخاب موضوع و نقشه وب سایت حالا باید یک دامنه یا همان اسم وب سایت خود را انتخاب کنید بطور مثال delgarm.com یا delgarm.ir پسوند کام و آی آر تفاوتی در کیفیت کار شما نخواهد داشت. خرید دامنه بصورت سالیانه برای دامنه های com و برای دامنه های IR میتونید 5 ساله خرید کنید. قیمت تقریبی ثبت دامنه هم برای com بین 30 تا 50 هزار تومان میباشد. بسته به شرکت ثبت کننده و مالیات و … این قیمت متفاوت است.
برای ثبت دامنه IR از 5 هزار تومان تا 14 هزار تومان قیمت متفاوت است که این تفاوت بسته به نمایندگی مربوطه است که ازش خرید میکنید.
برای انتخاب نام وب سایت و ثبت آن میتونید از شرکت های مختلفی که داخل کشور هستند استفاده کنید. سعی کنید ثبت دامنه خود را به شرکت معتبر بسپارید چون اهمیت دامنه شما خیلی مهم است.
برای ثبت دامنه پیشنهاد ما شرکت فراسو است
2- خرید فضای میزبانی Hosting
بعد از انتخاب دامنه و ثبت آن , الان نیاز به مقداری فضا به اصطلاح Hosting برای میزبانی وب سایت خود دارید , میزبانی فضای وب سایت همان مکانی است که وب سایت شما بصورت 24 ساعته در آن فضا نگهداری و پشتیبانی می شود.
فضای میزبانی را نیز باید سالیانه خرید کنید و قیمت میانگین آن حدود 150 هزار تومن در سال است . البته هرچقدر میزان اطلاعات شما بیشتر باید این قیمت بیشتر خواهد شد.
فضای وب را هم میتونید از داخل کشور تهیه کنید و شرکت های معتبری برای میزبانی فضا وجود دارند. مانند هاست ایران
بعد از تهیهی فضا، باید با توجه به نوع دامنهای که خریداری کردهاید و اطلاعاتی که سایت فروشنده در اختیار شما قرار داده است، به نصب دامنه برروی سایت اقدام کنید که این موضوع با توجه به اطلاعاتی که سایت سازنده در اختیار شما قرار میدهد چندان دشوار نیست.
حال زمان طراحی وب سایت خودتان است, که یا باید به دانش های مربوطه برای طراحی یک وب سایت مانند html-css-javascript-php و … تسلط داشته باشید یا این کار را به شرکت های طراح وب واگذار کنید تا آنها نقشه وب سایت شما را برای شما طراحی کنند.
قیمت طراحی وب سایت هم وابسته به نوع طراحی – پیچیدگی و پشتیبانی و … دارد که میانگین قیمت طراحی یک وب سایت از 500 هزار تومان به بالا خواهد بود.
پیشنهاد ما به شما برای طراحی وب سایت شرکت آرادپرداز است.
مراحل طراحی وب سایت در یک شرکت طراح وب به روال زیر است
همچنین شما میتوانید از سیستم های رایگان و سورس باز موجود در بازار استفاده کنید. این سیستم ها از قبل طراحی شده هستند و دقیقا ممکن است با نقشه وب سایت شما یکی نباشد ولی بخش زیادی از نیاز های شما را میتوانند تامین کنند.
بدین منظور نرمافزارهای تحت وبی که متن باز هم هستند در اختیار کاربران قرار گرفته است که از معروفترین این نرمافزارها میتوان به جوملا، وردپرس و یا نیوک اشاره کرد.
مدیریت محتوی جوملا:
این سیستم عامل به عنوان یکی از نرمافزارهایی موفق تحت وب شناخته میشود. البته اگر به دنبال نصب این سیستم عامل روی فضای سایت خود باشید باید پیچیدگیهای آن را به جان بخرید.
وردپرس:
از محیطهایی بهشمار میآید که محیطش کاربرپسند بوده و کاربر به راحتی میتواند با آن کار کند. این نرمافزار تحت وب در بسیاری از سایتهای شخصی استفاده میشود.
نیوک:
این سیستم عامل بیشتر برای سایتهای موسیقی و یا پادکستها استفاده میشود.
البته علاوه بر این سه سیستم عامل، برنامههای دیگری هم در اینترنت وجود دارند که میتوان آنها را برروی فضای خود بارگذاری کنید و حتی اگر میخواهید سیستم عامل خاص سایت خود را داشته باشید باید درخواست خود را به شرکتهایی اعلام کنید که سیستم عامل سایتها را طراحی میکنند.
بعد از انجام طراحی وب سایت خود ، باید آن را به حالت فشرده یا zip برروی سرور اصلی سایت بارگذاری و نصب کنید. البته قبل از انجام این عملیات باید به خاطر داشته باشید که یک پایگاه داده برروی فضای سایت خود ایجاد کنید که این عملیات روی سایت میزبانی که فضا را در اختیار شما گذاشته توضیح داده شده است.
اگر قصد دارید خودتان وب سایت را طراحی کنید , نرم افزارهای که لازم دارید برای این کار عبارتند از:
Adobe Dreamweaver : نرم افزاری جهت طراحی سایت بدون نیاز به دانش فنی کد زنی html که با توجه به پیشنهادهای کد html و css که به کاربر ارائه می نمایید استفاده از آن را سریعتر می گرداند.
Microsoft Expression Web نرم افزاری حرفه ای برای طراحی وب سایت های مدرن و استاندارد با برترین کیفیت موجود و با پشتیبانی تمامی امکانات مورد نیاز یک طراح و سازگاری کامل با تمامی زبان های XML, ASP.NET, XHTML. و حتی PHP است.
Adobe Photoshop : نرم فزاری جهت ویرایش و ایجاد تصاویر
WampServer : نرم افزاری برای راه اندازی سرور بر روی کامپیوتر شخصی که به طور خودکار نرم افزارهای mysql، php، apache را بر روی کامپیوتر نصب می نماید
FileZilla : نرم افزاری جهت کار با ftp وب سایت جهت بارگذاری و دانلود وب سایت
گردآوری مجله دلگرم
نیما صادقی