چگونه می توان از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کرد ؟
با گزارش شیوع اخیر در تمام اخبارهای جهان، ممکن است در مورد پخش شدن ویروس کرونا نگران باشید.
ویروس کرونا، یک خانواده بالقوه خطرناک از ویروس ها هستند که باعث اختلالاتی مانند سرما خوردگی، مرس یا سارس و سایر اختلالات تنفسی از جمله سویه های جدید ویروسی می شوند.
اگرچه ویروس کرونا می تواند جدی باشد، اما انجام اقدامات پیشگیرانه می تواند به شما در محافظت از سلامتی تان در مکان های عمومی، خانه و در عین حال مراقبت از بیمار کمک کند.
اگر مشکوک شده اید که به این ویروس مبتلا شده اید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
1. دست خود را با آب و صابون بشوئید تا خطر عفونت را به حداقل برسانید
بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، شستن دست ها در بازه های زمانی کم است. دست خود را با آب گرم خیس کنید، سپس یک صابون ملایم را بر روی آن اعمال کنید
دست خود را به مدت 20 تا 30 ثانیه با صابون مالش دهید، سپس دست خود را با آب داغ جاری شست و شو دهید. همیشه قبل از خوردن یا نوشیدن هر چیزی دستان خود را بشوئید.
با این وجود، بهتر است هر بار که در مکان عمومی هستید و یا بعد از اینکه در اطراف کسی بودید که مشکوک به مریض بودن است، دستان خود را بشوئید.
2. دستان خود را از چشم ها، بینی و دهان خود دور نگه دارید
ممکن است در تماس با سطحی قرار بگیرید که آلوده به ویروس کرونا است، مانند یک دستگیره یا پیشخوان آشپزخانه.
هنگامی که این اتفاق می افتد، میکروب ها می توانند به دستان شما منتقل شوند، بنابراین اگر با دستان کثیف خود به صورت تان دست بزنید، می توانید به سادگی دچار عفونت شوید.
در صورتی که ویروس با پوست شما در تماس است، از دست زدن به چشم ها و بینی و دهان خود اجتناب کنید.
اگر نیاز است تا دستان خود را لمس کنید، ابتدا دستان خود را بشوئید تا احتمال بیمار شدن خود را کاهش دهید.
3. از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند، دور بمانید
از آنجا که ویروس کرونا یک عفونت تنفسی است، سرفه و عطسه از علائم شایع بیماری محسوب می شود. علاوه بر این، سرفه و عطسه هر دو ویروس را در هوا پخش می کنند، بنابراین ممکن است خطر عفونت را افزایش دهد.
فاصله خود را با افرادی که به نظر می رسد که علائم دستگاه تنفسی فوقانی دارند، حفظ کنید.
اگر مناسب است، از آن شخص بخواهید که از شما فاصله بگیرد. «من متوجه شده ام که سرفه می کنید. امیدوارم به زودی بهبود پیدا کنید، اما لطفا فاصله خود را با من حفظ کنید تا من به بیماری مبتلا نشوم».
4. با استفاده از مواد ضد عفونی کننده، سطوحی که با آنها تماس زیادی دارید را ضد عفونی کنید
متاسفانه ویروس کرونا می تواند بر روی سطوحی مانند دستگیره در، پیش خوان آشپزخانه و شیر آب باقی بماند.
برای تمیز کردن روزانه این سطوح از مواد ضد عفونی کننده اسپری یا دستمال مرطوب کننده استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که سطوح برای 10 دقیقه مرطوب باقی بمانند تا به طور موثر ویروس را از بین ببرید.
این کار خطر باقی ماندن ویروس بر روی این سطوح را از بین برده و به طور بالقوه خطر آلوده شدن به ویروس را کاهش می دهد.
- در خانه خود، درب ورودی، پیشخوان آشپزخانه، پیش خوان سرویس بهداشتی و شیر آب را ضد عفونی کنید.
- در محل کار، مکان هایی که اشخاص زیاد با آنها تماس دارند را پاک کنید، مانند دستگیره در، نرده پله ها، میزها، و سطح پیشخوان.
- همچنین می توانید با مخلوط کردن 1 پیمانه (240 میلی لیتر) سفید کننده با 1 گالن (3.8 لیتر) آب گرم، ضد عفونی کننده درست کنید.
5. وقتی در مکان های عمومی هستید، از ماسک یک بار مصرف استفاده کنید
از آنجا که ویروس کرونا از طریق هوا پخش می شود، این احتمال وجود دارد که آن را تنفس کنید.
بینی و دهان خود را با یک ماسک یک بار مصرف بپوشانید تا خطر تماس با ویروس را به حداقل برسانید.
از ماسک های خود مجددا استفاده نکنید، زیرا این کار می تواند خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش دهد.
- همیشه بعد از برداشتن ماسک از روی صورت، دستان خود را بشوئید، زیرا ممکن است ماسک به ویروس آلوده شده باشد. اگر ماسک را از صورت خود در آورده و فورا به صورت خود دست بزنید، در صورت وجود ویروس، بیمار خواهید شد.
- اگر در معرض عفونت های تنفسی یا اختلالات ریه مانند آسم یا یک بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) قرار دارید، یا اگر به صورت بین المللی سفر می کنید، در هواپیما ماسک یک بار مصرف استفاده کرده تا مانع از پخش شدن عفونت شوید.
6. اگر واقعا در معرض خطر نیستید، سعی کنید تا بیش از حد نگران نباشید
باورهای غلطی در مورد ویروس کرونا در رسانه ها پخش شده است، که گاهی اوقات باعث ترس غیر ضروری می شود.
قبل از هر گونه تصمیم گیری، ابتدا حقایق موجود را بررسی کنید.
- برای مثال، نیازی به این فرض نیست که تماس با یک شخص چینی باعث انتقال بیماری به شما می شود. چینی ها و سایر مردم آسیای شرقی با تبعیض های غیر ضروری روبرو شده اند. اما اکثر این افراد سالم بوده اند، و لزوما بیش از هر شخص دیگری این بیماری را به دیگران منتقل نمی کنند.
- فهرست غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد، لزوما واقعی نیستند. بررسی کنید که آیا آنها منبع معتبری را ذکر می کنند یا خیر.
مراقبت از شخص مبتلا به ویروس کرونا
1. در هنگام مراقبت از شخص بیمار، لباس محافظ یک بار مصرف به تن کنید
دستکش یک بار مصرف دست خود کنید، از ماسک برای صورت خود استفاده کرده و قبل از تماس با شخص بیمار از یک دستمال کاغذی استفاده کنید.
وقتی اتاق آنها را ترک می کنید، لباس های محافظ خود را از تن بیرون آورده و در سطل آشغال دور بریزید. مجددا از لباس های محافظ خود استفاده نکنید، زیرا ممکن است به طور تصادفی در معرض ویروس قرار بگیرید.
ویروس کرونا از طریق هوا پخش می شود و می تواند بر روی لباس شما باقی بماند، بنابراین هر چقدر که می توانید از خود مراقبت کنید.
2. لوازم خانه را با شخص بیمار شریک نشوید
ویروس کرونا می تواند روی وسایلی مانند فنجان ها، بشقاب ها، لوازم آشپزخانه و حوله باقی بماند. در زمانی که شخصی مریض است، از لوازم جداگانه ای برای هر شخص خانه استفاده کنید. در غیر این صورت، ممکن است به صورت تصادفی عفونت را پخش کنید.
ایمنی را رعایت کنید! زمانی که تردید دارید، لوازم را قبل از استفاده و یا دادن آن به شخص دیگر بشوئید.
3. تمام لباس ها را با آب داغ بشوئید تا عفونت را از بین ببرید
لباس ها، ملحفه و حوله ها همه می توانند به ویروس کرونا آلوده شوند. بنابراین، مهم است که آنها را به طور مناسب با آب بشوئید.
ماشین لباس شویی خود را بر روی گرم ترین حالت تنظیم کنید و مقدار توصیه شده مواد شوینده را برای مشخص کردن میزان بار اندازه گیری کنید. سپس، بر اساس مدل ماشین لباس شویی خود، آن را بر روی دور عادی یا سنگین شست و شو قرار دهید.
اگر برای پارچه های شما بی خطر است، یک بطری پر از ضد عفونی کننده یا یک تمیز کننده که رنگ لباس ها را تغییر نمی دهد، برای ضد عفونی کردن لباس ها استفاده کنید.
4. اگر هوا مساعد است، پنجره را برای تهویه هوای داخل خانه باز کنید
از آنجا که ویروس کرونا از طریق هوا منتقل می شود، در زمانی که در یک فضای مشترک با شخص بیمار قرار دارید، در معرض خطر بالای ابتلا به ویروس خواهید بود.
تهویه اتاق ممکن است کمک کند تا هوا را تمیز کنید، که احتمال ابتلا به ویروس را کاهش می دهد. در صورت امکان، پنجره را باز کرده و یا سیستم تهویه مطبوع را روشن کنید.
اگر هوا بارانی است و یا به طور ناراحت کننده ای سرد یا گرم است، پنجره را باز نکنید.
روش های پیشگیری از انتقال ویروس کرونا از طریق حیوانات
1. گوشت و تخم مرغ را به خوبی طبخ کنید تا خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهید
ویروس کرونا می تواند به انسان و حیوان منتقل شود، بنابراین مهم است که غذاهای حیوانات را به خوبی طبخ کنید تا از انتقال ویروس جلوگیری کنید.
دستورالعمل های مربوط به نوع گوشت یا تخم مرغ هایی که در حال پخت آن هستید را دنبال کنید و دمای داخلی مواد غذایی خود را با استفاده از دماسنج مواد غذایی قبل از خوردن غذا بررسی کنید. غذاهای خود را در دماهای زیر گرم کنید:
- مرغ و بوقلمون باید در دمای 165 درجه فارنهایت (74 درجه سانتی گراد) طبخ کنید.
- گوشت گاو یا گوشت خوک را با دمای 145 درجه فارنهایت (63 درجه سانتی گراد) طبخ کنید.
- گوشت تازه را با دمای 160 درجه فارنهایت (71 درجه سانتی گراد) طبخ کنید.
- تخم مرغ را باید در دمای 160 درجه فارنهایت (71 درجه سانتی گراد) گرم کنید.
2. تماس خود را با حیوانات زنده محدود کنید تا خطر انتقال ویروس را کاهش دهید
خطر نکرده و به حیواناتی که ممکن است بیمار باشند، دست نزنید. از دست زدن به حیوانات زنده خودداری کنید مگر اینکه با حیوانات تمرین می کنید و یا از حیوانات خانگی مراقبت می کنید.
اگر نیاز است تا حیواناتی به غیر از حیوانات خانگی را نگهداری کنید، هر چه کمتر آنها را لمس کنید.
حیوانات مزرعه و خفاش ها محتمل ترین منبع انتقال این عفونت هستند.
3. در صورتی که ضروری است که حیوانات زنده را لمس کنید، فورا بعد از لمس کردن آنها دستان خود را بشوئید
نمی خواهید میکروب های موجود در حیوانات بر روی پوست شما باقی بمانند. دستان خود را خیس کرده و سپس از یک صابون ملایم استفاده کنید.
دستان خود را به مدت 30 ثانیه با صابون کفی کرده، سپس آن را با آب گرم بشوید. دستان خود را با یک حوله تمیز و خشک، پاک کنید.
اگر به چندین حیوان دست می زنید، بین دست زدن به حیوانات دستان خود را بشوئید، زیرا ممکن است یکی از آن حیوانات مریض باشد. به این ترتیب به طور تصادفی حیوانات دیگر را مریض نمی کنید.
مقابله با یک عفونت احتمالی در برابر کرونا
1. اگر مشکوک هستید که به ویروس کرونا مبتلا شده اید، با پزشک خود تماس بگیرید
اگر علائم یک عفونت دستگاه تنفسی دارید، ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شده باشید. با پزشک خود تماس بگیرید تا علائم بیماری را به او اطلاع داده و بپرسید که آیا نیاز است تا آزمایشی صورت گیرد.
پزشک ممکن است از شما بخواهد که به آزمایشگاه پزشکی مراجعه کنید، اما می تواند به شما توصیه کند تا در خانه بمانید که از پخش شدن ویروس جلوگیری شود. مراقب علائم خود باشید:
- سرفه
- گلو درد
- آب ریزش بینی
- تب
- سردرد
- درد و خستگی بدن
نکته: اگر به مطب پزشک خود مراجعه می کنید، حتما از ماسک استفاده کرده تا به جلوگیری از پخش شدن ویروس در بین اشخاصی که سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند، کمک کنید.
در مورد هر گونه علائم جدید تب یا مشکل در تنفس به پزشک خود اطلاع دهید.
2. اگر علائم یک عفونت دستگاه تنفسی دارید، در خانه بمانید
جدا از مراجعه به پزشک، اگر مریض هستید، خانه را ترک نکنید. ممکن است عفونت شما مسری باشد و نمی خواهید که این ویروس را به شخص دیگری منتقل کنید. بر روی استراحت کردن و زمان دادن به بدن برای بهبودی تمرکز کنید.
اگر به مطب پزشک می روید، در صورتی که ماسک یک بار مصرف دارید، از آن استفاده کنید. این کار مانع از پخش شدن عفونت ها می شود.
3. هنگام عطسه و سرفه، دهان یا بینی خود را بپوشانید
اگر به ویروس کرونا مبتلا هستید، با احتمال بیشتری سرفه و عطسه می کنید. با پوشاندن دهان خود به کمک دستمال کاغذی یا آستین لباس، از دیگران در برابر پخش شدن ویروس محافظت کنید. این کار مانع از پخش شدن جرم ها در هوا می شود.
تمام مدت جعبه دستمال کاغذی را در نزدیک خود نگه دارید. با این وجود، اگر دستمال کاغذی در اختیار ندارید، مشکلی وجود ندارد که آرنج خود را در جلوی دهان خود در هنگام عطسه کردن قرار دهید.
علائم ویروس کرونا درست شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا است؛ علائمی مانند آبریزش بینی، سردرد، سرفه، تب، تنگی نفس، لرزش و درد بدن و در موارد شدیدتر، عفونت میتواند به ویژه در افراد مسن، مبتلایان به بیماریهای قلبی و خودایمنی، باعث ذاتالریه، سندرم حاد تنفسی، نارسایی کلیه و حتی مرگ شود.
در صورت داشتن سوال درباره ویروس کرونا با متخصصین دلگرم در ارتباط باشید .