چگونه بورسیه تحصیلی ترکیه بگیریم و در ترکیه تحصیل کنیم؟
اگر به واسطه مزایای تحصیلی ترکیه نظیر نبود نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی، نبود نیاز به دریافت ویزای تحصیلی، سیستم آموزشی با کیفیت و مدارک دانشگاهی معتبر، امکان کار دانشجویی در خلال تحصیل، هزینه های پایین تحصیل و زندگی در ترکیه و موارد این چنینی، قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید، می توانید با بهره مندی از شرایط بورسیه ترکیه 2021-2020 و درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه، تحصیل رایگان در این کشور را تجربه کنید.
از این رو می توانید با خواندن این مطلب و اطلاع از نحوه ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه در سال جدید میلادی، برای این امرِ مهم در سال تحصیلی جدید اقدام نمایید.
درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه
بنابر اطلاعات ارائه شده در وبسایت دولتی turkiyeburslari.gov ، انواع بورسیه تحصیلی ترکیه شامل موارد زیر می شود:
- دوره های آموزشی تمام وقت: برای دوره های آموزشی کارشناسی، ارشد و دکترا بوده و تنها دوره 2 ساله کاردانی مشمول بورسیه تحصیلی ترکیه نمی شود.
- بورسیه تحصیلات تکمیلی: دوره های تحصیلی وسیعی از جمله رشته های علوم اجتماعی، علوم طبیعی و یا رشته های مهندسی را در مقاطع تحصیلی ارشد و یا دکترا پوشش می دهد. به طور معمول تمامی رشته های به استثنای رشته های تخصصی نظیر پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی شامل بورسیه تحصیلی ترکیه میشوند.
- بورسیه هنر ترکیه: این نوع ازفاند تحصیلی برای تمامی مقاطع دانشگاهی بوده و رشته هایی همچون هنرهای زیبا و نمایشی، علوم موسیقی و موارد مرتبط را پوشش می دهد.
- بورسیه تحصیلی برنامه های کوتاه مدت: این نوع از کمک هزینه ترکیه مختص مواردی نظیر بورسیه تحصیلی موفقیت 1 ساله (کمک هزینه ماهیانه) و بورسیه تحقیقاتی 3 تا 12 ماهه (برای مقطع دکترا) می شود.
بنابر طراحی سیستم بورسیه تحصیلی ترکیه و سوابق تحصیلی دانشجو، افرادی که در درخواست فاند تحصیلی موفق شوند، تنها می توانند دانشگاه و دپارتمانی که در سیستم برای آنها تعیین شده را انتخاب کنند و مجاز به درخواست پذیرش تحصیلی و تعیین دانشگاه دیگری در ترکیه نخواهند بود.
به طور کلی، شرایط بورسیه ترکیه 2021-2020 شامل موارد زیر می شود:
- حداقل نمره معدل GPA کارشناسی: 70 درصد
- حداقل نمره معدل GPA کارشناسی ارشد و دکترا: 75 درصد
- حداقل نمره معدل GPA رشته های پزشکی، داروسازی و دندان پزشکی: 90 درصد
- معیار سنی متقاضیان بورسیه مقطع کارشناسی ترکیه زیر 21 سال است
- معیار سنی متقاضیان بورسیه مقطع ارشد زیر 30 سال است
- معیار سنی متقاضیان بورسیه مقطع دکترا در ترکیه زیر 30 سال است
- کاندیداها نیازمند مدارک زبان معتبر انگلیسی و یا ترکی تومر هستند
- اکثر بورسیه های تحصیلی ترکیه نیازمند داشتن نمرات آزمون های بین المللی SAT، GMAT و یا GRE است
- متقاضیان واجد شرایط کارشناسی که به جای نمرات آزمون ملی ترکیه (کنکور) از مدارک بین المللی SAT و یا GCSE برخوردار هستند، ملزم به ارائه ریزنمرات و مدارک متوسطه و پیش دانشگاهی خواهند بود
- در صورت نداشتن مدرک زبان ترکی با حداقل سطح C1، متقاضی ملزم به گذراندن دوره زبان یکساله ترکی پیش از درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه خواهد بود.
- اگر حتی قصد تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه را داشته باشید، باز هم ملزم به گذراندن دوره زبان ترکی و دریافت مدرک زبان ترکی تومر خواهید بود.
در صورتی که دارای حق شهروندی ترکیه باشید و به دلایلی آنرا از دست داده باشید، حق شرکت در بورسیه تحصیلی ترکیه را نخواهید داشت؛ همچنین اگر از قبل از اقدام برای فاند تحصیلی ترکیه برای پذیرش تحصیلی این کشور اقدام کرده و یا در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کرده باشید، واجد شرایط درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه محسوب نمی شوید.
چنانچه موفق به دریافت کمک هزینه تحصیلی ترکیه شوید، می توانید از مزایای زیر در خلال تحصیل در این کشور جذاب توریستی و تاریخی استفاده کنید:
- دریافت پذیرش تحصیلی و ثبت نام خودکار دانشگاه ترکیه
- پرداخت 800 تا 1600 لیر در ماه بنابر مقطع تحصیلی
- پرداخت شهریه تحصیلی
- پوشش بیمه درمانی دانشجویی
- ارائه خدمات خوابگاه دانشجویی
- امکان استفاده رایگان از دوره های آموزشی یکساله زبان ترکی
- بلیط پرواز برگشت هواپیما
بنابر مقطع تحصیلی دانشجو (کارشناسی، ارشد و دکترا)، زمان پوشش مالی بورسیه تحصیلی ترکیه بین 6 سال تا یک سال متغیر خواهد بود.
نحوه ثبت نام بورسیه ترکیه
جهت اپلای و ثبت نام کمک هزینه ترکیه، باید به وبسایت turkiyeburslari.gov.tr مراجعه کنید، سپس بر طبق تقویم ارائه شده بورسیه تحصیلی هر ساله این سازمان و نوع فاند درخواستی (کارشناسی، مقاطع تکمیلی، موفقیت و پژوهشی) مدارک خود را به صورت اینترنتی آپلود نموده و برای سازمان دولتی بورسیه ترکیه ارسال کنید.
به طور کلی فاند و یا همان کمک هزینه تحصیلی ترکیه مواردی نظیر پشتیبانی مالی، پذیرش تحصیلی و ثبت نام دانشگاهی را تحت پوشش خود قرار می دهد، بر همین اساس آن دسته از متقاضیانی که موفق به ارسال مدارک و فرم درخواست خود به سامانه بورسیه ترکیه می شوند، باید سایر امور را از طریق ایمیل پیگیری نمایند.
بنابر برنامه ریزی، پس از پایان یافتن زمان درخواست، موقع رسیدگی و ارزیابی درخواست های متقاضیان است که معمولاً تا پایان ماه آپریل ادامه دارد.
سپس با استفاده از ایمیل، به متقاضیان منتخب بورسیه تحصیلی ترکیه اطلاع رسانی شده و جزئیات شرکت در مصاحبه های حضوری و یا آنلاین برای فرد ارسال می شود. از این رو فرد باید برای ارزیابی پرونده و دریافت نامه مصاحبه Turkey Scholarship Interview call letter منتظر بماند.
با انجام مصاحبه با متقاضیان منتخب بورسیه تحصیلی ترکیه، یک بار دیگر درخواست های باقیمانده مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت با اعلام نتایج نهایی، متقاضیان منتخب باید در سامانه فاند تحصیلی ترکیه ساین شده و پیام دریافتی را تائید کنند و در اسرع وقت برای سفر به ترکیه از طریق دعوت نامه بورسیه و مراحل پذیرش و ثبت نام دانشگاه اقدام نمایند.
مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی ترکیه
- ترجمه رسمی آخرین مدارک تحصیلی
- کپی مدارک هویتی نظیر شناسنامه، کارت ملی و پاسپورت معتبر
- مدارک اثبات تائید قبولی در کنکور ( در صورت وجود)
- ترجمه ریز نمرات دانشجو ( ارسال اسکرین شات از نمرات قابل قبول نیست)
- نمرات آزمون های بین المللی SAT، GRE و غیره ( در صورت وجود)
- توصیه نامه معتبر اساتید دانشگاهی (برای مقاطع تکمیلی)
- انگیزه نامه (برای مقاطع ارشد و دکترا)
- برنامه تحصیلی موجه دانشجو
- مدرک زبان تومر (در صورت وجود امتیاز برای دانشجو محسوب می شود)
- دو قطعه عکس رنگی جدید از دانشجو
- مدرک زبان آیلتس و تافل ( در صورت نبود مدرک زبان تومر)
- نمونه پروژه های تحقیقاتی برای مقطع دکترا
- نمونه کار برای رشته هایی نظیر معماری
- فرم درخواست تکمیل و امضا شده بورسیه تحصیلی
به طور کلی، اغلب رشته های کارشناسی دانشگاه های دولتی ترکیه به زبان ترکی تدریس می شوند و ممکن است در مقاطع بالاتر نیز تنوع دروس قابل ارائه به زبان انگلیسی کم باشد. از این رو فرد باید قید تحصیل در دانشگاه های دولتی و دارای بورسیه تحصیلی در این کشور را زده و یا به خوبی مهارت زبان ترکی استانبولی را بیاموزد.
به بیانی دیگر، اغلب دانشگاه های خصوصی ترکیه دروس خود را به زبان انگلیسی تدریس می کنند و علیرغم شهریه های نسبتا بالا، مشمول بورسیه تحصیلی ترکیه نمی شوند.
در مجموع شما می توانید با مراجعه به وبسایت turkiyeburslari.gov.tr از ددلاین ارسال مدارک تحصیلی و زمان اعلام نتایج بورسیه ترکیه آگاه شده و به واسطه جزئیات دریافتی، برای کمک هزینه تحصیل در این کشور اقدام کنید.
همچنین می توانید در صورت تمایل، از مشاوره شرکت لتس گو یونی در خصوص بورسیه تحصیلی ترکیه و تحصیل در ترکیه استفاده نمایید.