دسته‌بندی نشده

چغندر سفید : ۱۵ خاصیت حیرت انگیز چغندر سفید

چغندر سفید چیست ؟

چغندر سفید نسبت به چغندر قرمز کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اکثر نقاط دنیا، چغندر سفید به عنوان منبعی برای استخراج شکر کشت می‌شود. از این رو به این نوع چغندر، چغندر قند نیز می‌گویند. این گیاه حاوی انواع ویتامین، چون A ،B و C و مواد معدنی مانند فسفر، آهن، کلسیم، فیبر، پتاسیم، منگنز، منیزیم، بتاکاروتن، بتالین و اسید فولیک، نیترات، پروتیئن و مواد قندی و چربی است. در ادامه با خواص چغندر سفید بیشتر آشنا می‌شوید.

چغندر سفید نوعی چغندر گیاهی میباشد با برگ‌های درشت و پهن که مخروطی شکل هستند و این گیاه از زمان‌های قدیم تا امروز مورد مصرف است. گیاه چغندر انواع مختلفی دارد. چغندر بنفش تیره یا قرمز (لبو)، چغندر سفید (قند)، چغندر زرد که در ایران این نوع بسیار کمتر یافت می‌شود. این گیاه در صنایع غذایی به عنوان رنگ خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. موارد مصرف آن به صورت پخته که در انواع سوپ و آش، به صورت خام در انواع سالاد، رست شده، در ترشی‌های مختلف و در ماست‌ها به عنوان نوعی بورانی مورد مصرف است. این گیاه در پزشکی نیز به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌شود.

طبع چغندر سفید

چغندر سفید دارای طبع گرم و‌ تر است.

divider

خواص چغندر سفید

۱٫ مقابله با سرطان

رنگ سفیدچغندر سفید به دلیل بتالین است. بتالین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، سم زدایی و ضد التهابی است. محققان در مطالعات انجام شده در یافتند که این ماده مکمل دارویی بسیار قوی است که عوارض ناشی از شیمی درمانی را در افرادی که مبتلا به سرطان‌ سینه، پروستات، لوزالمعده، معده و مثانه هستند، کاهش می‌دهد.

۲٫ تقویت قوای بدنی

این گیاه سرشار از مواد معدنی است. یکی از این مواد نیترات‌های موجود در آن است. این ماده موجب افزایش استقامت و مقاومت بدن می‌شود. در یک آزمایش، به چند دوچرخه سوار قبل از مسابقه آب چغندر داده و نتیجه آن پیمودن ۱۵ درصد مسافت بیشتر بود. چند ساعت قبل از تمرین، برای افزایش مقاومت بدنی، نوشیدن ۲ لیوان آب چغندر کافی است. از سوی دیگر نوشیدن آب چغندر می‌تواند در اکسیژن گیری هنگام ورزش کمک شایانی بکند و تحمل ورزشی فرد را بالا ببرد.

۳٫ تقویت بینایی

یکی دیگر از خواص چغندر سفید تقویت بینایی است. برگ‌های سبز چغندر سفید، حاوی مقدار بسیاری آهن است و عناصر دیگری مانند بتاکاروتن، لوتین و کاروتنوئید دارد که برای تقویت چشم بسیار لازم و مقید است. با مصرف این گیاه خوشمزه، می‌توانید هویج را کنار بگذارید.

۴٫ کاهش فشار خون

یکی از شاخص‌ترین خواص چغندر سفید کاهش فشار خون است. نیترات‌های موجود در این گیاه برای هضم در بدن به اسید نیتریک تبدیل می‌شود. این ماده، در بدن به بازتر شدن رگ‌ها کمک می‌کند و در نهایت خون به آرامی در آن جریان دارد. این کار موجب کاهش فشار خون می‌شود. در پژوهشی بین چند نفر از افراد که آب چغندر نوشیدن بررسی شد که فشار خون آن‌ها ۴ تا ۵ عدد کاهش پیدا کرد.

۵٫ کمک به دفع سموم

فرآیند سم زدایی در بدن به کمک بنتالین‌های موجود در چغندر سفید اتفاق می‌افتد. وقتی بعد از مصرف، رنگ دانه‌ها در بدن تجزیه می‌شوند، بتالین‌ها موجب نابودی سموم می‌شود و ذرات اضافی را از بدن دفع می‌کند. این کار موجب تصفیه کبد و خون می‌شود. ماده دیگری به نام منگنز به تقویت سیستم بدن کمک می‌کند و این کار باعث بهتر کار کردن کبد و کلیه‌ها می‌شود.

۶٫ کاهش التهاب

چغندر سفید سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. بدن بعد از هرگونه آسیبی، واکنشش را به صورت التهاب نشان می‌دهد. این گیاه با تقویت گلبول‌های سفید و حفاظت از سلول‌های پروتئین و آنزیم‌ها در مقابل این موضوع مقابله می‌کند. افزایش گلبول‌های سفید موجب می‌شود که این سلول‌ها در تشخیص و حذف سلول‌های خارجی و هر عامل بیگانه بهتر عمل کنند.

۷٫ کمک به رشد جنین

خواص چغندر سفید به موارد ذکر شده در بالا محدود نمی‌شود و این گیاه پر خاصیت در دوران بارداری جز مواد بسیار مفید است. این ماده به دلیل مقدار بالای ویتامین B، برای رشد جنین و جلوگیری از هر ناهنجاری در دوران بارداری لازم است.

۸٫ جلوگیری از جذام

این گیاه پر خاصیت، به دلیل حضور آرسنیک روبیدیم می‌تواند از بیماری جذام جلوگیری کند. باید از چغندر سفید به میزان لازم استفاده کرد تا بدن بتواند با این بیماری مقابله کند.

۹٫ کمک به تقویت حافظه

چغندر سفید به دلیل فسفر موجود در آن، برای تقویت حافظه لازم است. مصرف آن موجب تقویت حافظه و اعصاب می‌شود.

۱۰٫ درمان شوره

شستشوی موی سر با آب جوشانده برگ چغندر سفید مانع شوره موهای سر می شود

دیگر خواص چغندر سفید

۱۱٫ خوردن آب برگ چغندر سفید، برای درد‌های معده، چاقی و سردرد مفید است.
۱۲٫ فرق چغندر با لبو در این است که به چغندر قرمز پخته شده، لبو می‌گویند.
۱۳٫ چغندر سفید، اشتهاآور و دافع اسید اوریک موجود در بدن است.
۱۴٫ ترکیب چغندر با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفرا است.
۱۵٫ مصرف چغندر سفید و انواع چغندر در فصول سرد و هوای خشک مؤثر‌تر است و به همه افراد به خصوص افراد مسن و سالمند بیشتر توصیه می‌شود.

مضرات چغندر سفید

یکی از مشکلات رایج بعد از خوردن چغندر، تغییر رنگ ادرار و مدفوع است. این امر به دلیل رنگ دانه‌های موجود در آن است. اگر بعد از چند روز ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.
کسانی که به سوء هاضمه مبتلا هستند، از خوردن آن خودداری کنند.
کسانی که دیابت دارند مجاز به مصرف چغندر سفید نیستند.

تهیه شده مجله اینترنتی دلگرم

مرضیه ملایری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا