چای کمپوست چیست و چگونه تهیه می شود؟
چگونه چای کمپوست درست کنیم؟
چای کمپوست یک کود حاوی مقادیر متعادلکننده و مواد مغذی است که شما میتوانید از آن در ترکیب با آب استفاده کنید. از این کود میتوان در گیاهان گلدار، سبزیجات، گیاهان آپارتمانی و انواع مختلف محصولات برای افزایش رشد، تولید شکوفه و بهبود عملکرد در گیاهان استفاده کرد.
ترفندی که در تهیه چای کمپوست بسیاری مهم است، استفاده از کمپوست سالم است که حاوی هیچ پاتوژن خطرناکی نیست. در ادامه این مطلب چگونگی ساخت چای کمپوست را مرحله به مرحله برایتان توضیح خواهم داد.
آب کمپوست
برای تهیه چای حدود 3 گالن (11 لیتر) آب نیاز دارید. اجازه بدهید آب به مدت چند ساعت در زیر نور خورشید و هوای تازه بماند. این امر باعث میشود که تمامی کلرها در آب از بین بروند. علت این کار این است کلر باکتریهای مفید در چای کمپوست را از بین میبرد. اگر آب از منبعی است که حاوی کلر نمیباشد نیازی نیست که این مرحله را انجام دهید.
پمپ هوا
برای ساخت چای کمپوست، شما نیاز به یک سطل پلاستیکی 5 گالنی (19 لیتر) خواهید داشت. آیراتور یا پمپ آکواریوم را در پایین سطل قرار دهید. شما این دستگاه را به یک پمپ هوای خارجی متصل میکنید، که چای را در سطل به حرکت در آورد. اطمینان حاصل کنید که پمپی که استفاده میکنید قادر به حرکت حداقل 5 گالن (19 لیتر) آب باشد.
توجه داشته باشید که استفاده از پمپ برای تهیه چای کمپوست ضروری است چرا که بدون استفاده از آن چای راکد و بدون هوا میشود و در نتیجه تاثیری برای گیاهان شما نخواهد داشت. حال آیراتور را به پمپ وصل کنید. انتهای یک لوله انعطاف پذیر را در انتهای سطل قرار دهید و انتهای دیگر لوله را به پمپ وصل کنید.
افزودن کمپوست به سطل
زمانی که لوله پمپ را در سطل قرار دادید، باید به اندازه نصف سطل کمپوست اضافه کنید. توجه کنید که مقدار کمپوست دقیقا باید برابر با نیمی از سطل باشد؛ نه کمتر و نه بیشتر. همچنین از سالم بودن کمپوستی که اضافه میکنید، اطمینان حاصل کنید.
افزودن آب به سطل
سپس باید مقدار بیشتری آب اضافه کنید تا سطل کاملا پر شود. سپس یک اونس ملاس اضافه کنید و چای را هم بزنید. ملاس برای باکتریها مفید است و به آنها کمک میکند تا تکثیر شوند. هنگام افزودن ملاس، چای را هم بزنید تا آب، کمپوست و ملاس را کاملا ترکیب کنید. حال پمپ را روشن کنید.
چای را برای ۲ یا ۳ روز خیس کنید
چای را برای دو تا سه روز خیس کنید. چای کمپوست در هر مکان حدود ۳۶ تا ۴۸ ساعت طول میکشد تا دم بکشد. هر چه بیشتر آن را دم کنید، میکروبهای بیشتری در چای رشد میکنند.
فقط توجه داشته باشید که چای نباید بیشتر از ۳ روز بماند. زیرا میکروبها غذای کافی برای زنده ماندن در زمان طولانیتر از این نخواهند داشت. مخلوط را روزانه هم بزنید. پس از گذشت سه روز میتوانید پمپ را خاموش کنید چرا که مراحل تهیه چای کمپوست به پایان رسیده و حال میتوانید از آن استفاده کنید.
هدف تولید چای کمپوست:
تکثیر و افزایش باکتری ها، قارچها، نماتدها، پروتوزوهای مفید موجود در ورمی کمپوست می باشد.
استفاده مایع از طریق پاشیدن روی برگها و تهیه غلظتهای متفاوت
تجهیزات نسبتاً ابتدایی و دانش فنی نه چندان پیچیده در تهیه آن
افزایش مقاومت گیاهان در برابر بیماریها پس از مصرف چای
افزایش رشد گیاه
آفت کشی ارگانیک
فراهم آوردن مواد مغذی برای گیاه وخاک
جایگزین مواد شیمیایی باغ سمی
حتماً بخوانید:
با روش تهیه چای کمپوست آشنا شدید. امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید. اگر نظری دارید خوشحال میشویم در بخش دیدگاهها بنویسید.