همه چیز در مورد قرص فکسوفنادین Fexofenadine
موارد مصرف و عوارض جانبی قرص فکسوفنادین Fexofenadine
فکسوفنادین یک آنتیهیستامین طولانی اثر رایج برای درمان علایم گوناگون عطسه ، خارش و قرمزی چشم، آبریزش بینی و کهیر، حساسیت فصلی است.
فکسوفنادین معمولاً روزی دوبار با یا بدون غذا مصرف میشود. برای آنکه مصرف دارو را فراموش نکنید بهتر است هرروز سر ساعت معینی آن را بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که به یاد آورید، مصرفش کنید. البته اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه دارویی معمولتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید.با دلگرم همراه باشید.
فکسوفنادین که یک متابولیت فعال ترفنادین و یک آنتی هیستامین غیر آرام بخش می باشد فعالیت شدید آنتی موسکارینی یا آرام بخشی ندارد. این دارو به صورت هیدروکلرید در درمان علامتی حالات آلرژیک مثل رینیت آلرژیک فصلی و کهیر مزمن تجویز می گردد. این دارو به صورت خوراکی و با دوز mg 120 در روز به صورت دوز منفرد یا در دو دوز تقسیم شده تجویز می گردد. به کودکان ۶ تا ۱۱ سال دوزهای ۳۰ میلی گرمی، ۲ بار در روز در درمان رینیت آلرژیک فصلی داده می شود.
مکانیسم اثرفکسوفنادین
فکسوفنادین متابولیت ترفنادین بوده وسبب مهار انتخابی رسپتورهای H1 محیطی می شود. دارو دارای فعالیت سداتیو و آنتی موسکارینی مشهود نمی باشد.
فارماکوکینتیک
فکسوفنادین متعاقب تجویز خوراکی به سرعت جذب می شود و اوج غلظت پلاسمایی آن طی ۲ تا ۳ ساعت حاصل می شود. حدود ۶۰ تا ۷۰% به پروتئین های پلاسما اتصال دارد و حدود ۵% از دوز کلی متابولیزه می گردد که این عمل عمدتاً توسط مخاط روده انجام می پذیرد و تنها ۵/۰ تا ۵/۱ % دوز تجویزی تحت متابولیسم کبدی توسط سیتوکروم p-450 قرار می گیرد. نیمه عمر حذف دارو حدود ۱۴ ساعت گزارش شده است که در اختلالات کلیوی طولانی تر می گردد. دفع دارو عمدتاً از طریق مدفوع صورت می گیرد و تنها ۱۰ % آن در ادرار یافت می شود. این دارو از سد خونی مغزی عبور نمی کند. فکسوفنادین به عنوان یکی از متابولیت های ترفنادین متعاقب تجویز آن در شیر مادر یافت می شود.
موارد منع مصرف▪ عوارض جانبی
خستگی، خواب آلودگی، اختلال گوارشی، تهوع، دیس منوره، عفونت های ویروسی.
تداخل دارویی فکسوفنادین
الف- مصرف همزمان این دارو با اریترومایسین و کتوکونازول سبب افزایش سطح خونی فکسوفنادین می شود.
ب- آنتی اسید های حاوی منیزیوم و آلومینیوم هیدروکساید سبب کاهش جذب فکسوفنادین می شوند.
ج- مصرف همزمان این دارو با آب گریپ فوروت سبب کاهش اثر فکسوفنادین می شود.
نکات قابل توصیه فکسوفنادین
الف- درمان رینیت آلرژیک فصلی: بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال یا بیشتر: ۶۰mg خوراکی ۲بار در روز یا ۱۸۰mg خوراکی ۱بار در روز
ب- کهیر مزمن ایدیوپاتیک: بزرگسالان و کودکان ۱۲ سال یا بیشتر: ۶۰mg خوراکی ۲بار در روز
کودکان ۶-۱۱ سال: ۳۰mg خوراکی ۲بار در روز
توصیه هنگام مصرف
از مصرف الکل ، داروهای خواب، یا آرامبخشها اجتناب کنید ، اینها اثرات تخدیری فکسوفنادین را افزایش میدهند.پیش از رانندگی یا کار با وسایل خطرناک از پاسخ بدنتان به فکسوفنادین مطمئن شوید. این دارو ممکن است روی میزان هوشیاری اثر بگذارد.اگر خشکی دهان مشکل ساز شد، از آدامس یا آب نباتهای بدون قند استفاده کنید یا چند جرعه کوچک آب بنوشید. اگر این مشکل بیش از دو هفته باقی ماند با پزشکتان مشورت کنید.فکسوفنادین را دور از دسترس کودکان، و دور از گرما، نور مستقیم، و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط فکسوفنادین فاسد میشود).اگر ظرف 5 روز درمان با فکسوفنادین احساس بهبودی ندارید، پزشکتان را مطلع سازید.
نبایدها
نباید از ضد احتقانها یا داروهای ضد سرفه یا سرماخوردگی که بدون نسخه قابل تهیه هستند استفاده کنید.نباید دارو را پس از تاریخ انقضایش مصرف کرد.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب در مورد قرص فکسوفنادین
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
—————————————————————————————
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی