هزینه های سفر به قشم و جاذبه های گردشگری فوق العاده آن
راهنمای سفر به قشم
قشم بزرگ ترین جزیره ایران و از شاخته شده ترین جزیره های کشورمان است که در استان هرمزگان قرار گرفته است. این جزیره طبیعتی بکر و زیبا دارد و تاریخ آن به درازای دوران ساسانیان است. مدت زیادی است که این جزیره ی جنوبی به مقصد گردشگری بسیاری از ایرانی ها و توریست های خارجی تبدیل شده است. قشم پر از زیبایی های طبیعی و بکری است که توجه هر گردشگری را جلب کرده و باعث حیرت آنان می شود. این جزیره که از زیبا ترین و حیرت انگیز ترین جزیره های دنیا می باشد.
اطلاعات کلی مهم قبل از سفر به قشم
زبان قشمی ها زبان فارسی با گویش بندری و کد این شهر ۰۷۶ است. فاصله ی جزیره قشم تا تهران تقریبا ۱۲۷۶ کیلومتر است و از راه های مختلف می توان به آن ها سفر کرد که از آن ها می توان به سفر زمینی، سفر هوایی و سفر با قطار اشاره کرد اما از بین این ها خرید بلیط هواپیما راحت ترین روش است، خود قشم دارای فرودگاه است.
بهترین زمان برای سفر به قشم
به طور میانگین، بیشترین و کمترین دماهای ثبت شده در آن ۴۶ و ۱۴ درجه ی سانتیگراد است و همان طور که مشخص است، فصل تابستان گرم ترین فصل این جزیره است پس بهترین زمان سفر به آن را می توان ماه آخر سال و فصل بهار دانست.
رطوبت نسبی در قشم بالاست و این جزیره در گروه سرزمینهای گرم و مرطوب قرار میگیرد. دمای متوسط سالیانه قشم 26 درجه سانتیگراد است و گرمترین زمانها از 10 تیر تا 10 شهریور و سردترین زمانها، ماههای دی و بهمن است.
هزینه سفر به قشم با تور مسافرتی
خوشبختانه جزیره قشم بر خلاف همتای توریستیاش -جزیره کیش- تجربه ارزانتری از سفر را در اختیار مهمانهایش میگذارد! این جزیره با ویژگیهای طبیعی حیرتآوری که در آن وجود دارد، میتواند حتی سفری هیجانانگیزتر را هم برای گردشگران رقم بزند. برای سفر به قشم یکی از راه های ارزان تهیه ی تور مسافرتی می باشد. هزینه تور قشم از حدودا ۴۰۰ هزار تومان شروع می شود.
هزینه بلیط هواپیما برای سفر به قشم
پروازهای قشم از بسیاری از فرودگاههای کشور انجام میشود و در صورتی که کسی علاقمند به سفر زمینی به قشم باشد، میتواند از لنجهایی که اتومبیلها را از بنادر بندرعباس به این جزیره میرسانند استفاده کند. پروازهای قشم اکثراً ارزان هستند و در تورهای این جزیره هم از نرخ پایه پرواز برای محاسبه قیمت تور استفاده میشود.
هزینه بلیط پرواز داخلی قشم تقریبا ارزان بوده و به طور متوسط بین 90 هزار تومان تا 800 هزار تومان می باشد. اگر می خواهید هزینه سفر به قشم را تا حدودی کاهش دهید می توانید از بلیط های چارتری برای سفر به قشم استفاده کنید.
هزینه اقامت در سفر به قشم
هتلهای قشم تنوع مطلوبی دارند و میتوانند فضای راحتی را برای تورهای قشم بیافرینند. این تنوع که البته به پای تنوع مراکز اقامتی کیش نمیرسند، سبب تنوع در قیمتها هم میشوند. به طوریکه بازه بسیار بزرگی از قیمتها در این باره وجود دارد و شاید شما بتوانید در بعضی از انواع تور ارزان قشم، مبلغ بسیار ناچیزی را برای هتل و یا سوئیت در قشم بپردازید. این را فراموش نکنید که برای صرفه جویی هر چه بیشتر در هزینهها، بهتر است که گردشگران با تورهای قشم سفر کنند، چون در اکثر مواقع این تورها، هزینه بسیار کمتری را برای اقامت در قشم دریافت میکنند که دلیلش بدون شک، عقد قراردادهای طولانی مدت با هتلهای قشم است.
هزینه اقامت در قشم نیز به دلیل داشتن اقامتگاه ها و هتل های متنوع با درجه های مختلف یک تا پنج ستاره، خیلی گران نبوده و شما می توانید با توجه به سلیقه و میزان پولی که دارید، در یکی از هتل ها یا سوئیت های این جزیره اقامت گزینید. لازم به ذکر است اقامت در هتل های میان رده قشم چیزی حدود شبی 100 تا 150 هزار تومان می باشد.
هزینه خورد و خوراک در سفر به قشم
غذا هم در رستوران های قشم کیفیت خوبی دارد و غذاهای دریایی و جنوبی زیادی هم در این جزیره پیدا میشوند. نکته قابل توجه در مورد هتلهای قشم این است که اکثر آنها هتل آپارتمان هستند و این مهم به گردشگران امکان آشپزی کردن میدهد و همین میتواند تا حدود زیادی هزینههای سفر به قشم را کاهش دهد.
به طور کلی هزینه خوردن یک وعده غذایی کامل در رستوران های قشم خیلی گران نبوده و حداکثر حدود 50-60 هزار تومان هزینه در بر می گیرد. لازم به ذکر است اگر در یمی از هتل های این جزیره اقامت داشته باشید به راحتی و با خرید مواد اولیه می توانید غذا های خوشمزه و مقرون به صرفه ای را تهیه و میل کنید.
هزینه حمل و نقل در سفر به قشم
حمل و نقل در جزیره قشم تنها با ماشین شخصی امکان پذیر است، چون در این جزیره اتوبوس و مترو وجود نداشته و در صورتی که ماشین شخصی نداشته باشید، تنها راه استفاده از تاکسی دربستی و یا کرایه ماشین می باشد.
در مورد حمل و نقل در جزیره قشم هزینه کرایه ماشین بستگی به نوع ماشین داشته ولی اکثرا توسط تاکسیهای جزیره انجام میشود و از حق نگذریم که کرایه تاکسی در قشم، بسیار منطقیتر از همتای پر زرق و برقش، یعنی جزیره کیش است.
جاذبه های گردشگری قابل بازدید در سفر به قشم
غار نمک قشم
در فاصله 90 کیلومتری شهر قشم، در بخش انتهایی جنوب غربی جزیره ( تقریبا به موازات ساحل جنوبی ) کوه گنبدی شکل به ارتفاع 237 متر از سطح دریا غار نمک قرار دارد.
وجود رگه های سفید نمک بر بدنه این کوه از دور منظره ای جالب و دیدنی را نمایان می سازد .فاصله دهانه غار نمک از جاده همجوار ساحل دریا حدود 2 کیلومتر است که توصیه می شود با پای پیاده پیموده شود. درون غار نمک به ویژه در اعماق آن، تاریک است و برای مشاهده استالاکیت های بلورین نمک نیاز به چراغ قوه پرنور است. سقف غار نمک را قندیل های مرمرین و بلورین در اشکال مختلف پوشش داده اند و منظره ای بدیع به وجود آورده اند.
جریان آب نمک در کف غار نیز از منظره های دلپذیر غارهای نمکی جزیره قشم است. رطوبت هوای جزیره و نفوذ آب در غارها سبب فروچکیدن آب نمک اشباع شده بر بدنه قندیل ها می شود و شکل آن را پیوسته تغییر می دهد.
از دل کوه نمکدان یک جریان آب زیر زمینی دائمی می جوشد و راه را به خارج می گشاید که پس از حل کردن نمک در مسیر حرکت خود به صورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر می شود و در گودال مقابل خود حوضچه ای طبیعی به رنگ سفید به وجود می آورد. منظره این حوضچه از دور همچون برف زمستانی دیدنی است. این چشمه در تمام طول سال جریان دارد.
جنگل دریایی حرا قشم
درخت حرا که نام علمی آن به حکیم و فیلسوف ایرانی ابو علی سینا (Avicenna Marina) نسبت داده می شود، درختانی در اندازه های 3 تا 6 متر با شاخ و برگ سبز روشن هستند.
درخت حرا آب شورزی است که هنگام مد آب دریا تا گلوگاه در آب فرو می رود. با خاصیت تصفیه ای که در پوست درخت حرا وجود دارد، بخش شیرین آب دریا را جذب و نمک آن را دفع می کند. درخت حرا در حقیقت یک کارخانه آب شیرین کن طبیعی و خدادادی است.
انجیر معابد یا درخت سبز یا درخت لول (LOOL یا لور):
از رستنی های شگفت انگیز مناطق حاره، مخصوصا جزایر خلیج فارس، درخت همیشه سبز، درخت لور (معروف به انجیرمعابد) است که تاجی بزرگ با ریشه های هوایی متعدد دارد. میوه رسیده نارنجی رنگ درخت لور مطبوع و خوراکی است.
یکی از زیباترین درخت لور در تم سینتی ( منطقه توریان) قرار دارد و در نزدیکی آن بقعه ای دیدنی با طرح معماری کهن به نام زیارت پیر واقع شده است.
دره ستارگان قشم
اگر از قشم راه ساحل جنوبی را در پیش بگیرید به روستای برکه خلف می رسید و با رفتن به راه خاکی شمال این روستا، منطقه ای وسیع جلوی رویتان قرار می گیرد که پر است از کوه های تو در تو و رسوبی. گذشت زمان و باد و طوفان از این منطقه، ستون ها، دالان ها و حفره های تو در تویی ساخته است و همینکه از بین دالان های تو در توی آن عبور کنید آسمان آبی بالای سرتان خودنمایی می کند و اگر باد هم بیاید همه چیز تکمیل می شود تا فضایی وهم آلود را به وجود آورد. محلی ها به این دره، دره ستاره افتاده می گویند و معتقدند حدود دو میلیون سال پیش، ستاره ای از آسمان افتاده و سنگ و خاک و ماسه ها را به شکل های عجیبی درآورده است.
ژئوپارک قشم
هر طرف قشم را که نگاه کنید، چیزی وجود دارد که درگیرتان کند، حال می خواهد آب باشد یا کوه ها و صخره هایی که به شکل های مختلف درآمده اند، اما تمرکزهمه اینها در بخش غربی جزیره بیشتر است، جایی که به آن ژئوپارک می گویند. در این بخش از جزیره علاوه بر گونه های گیاهی و جانوری، پرندگانی مثل فلامینگو، پرستو، شهد خور، بلبل خرما و هزاران پرنده دیگر با اسم های عجیب و غریب هم وجود دارند. هراز چندی هم ممکن است آهو یا غزالی از لابه لای بیشه ها بیرون بیاید و شما را دنبال خودش بکشاند. وجود تخت سنگ هایی که بر اثر سایش به شکل های مختلفی مثل لاک پشت، سگ، مارمولک، اسب آبی و یا حتی چهره آدم درآمده اند، از جاذبه های دیگر این بخش است. به اضافه جنگل های شگفت انگیز حرا، گنبد نمک، غارهای نمک، چشمه های آب معدنی، تنگه چاهکو، تنگه عالی، بام قشم، دره تندیس ها، کلات کشتاران و ده ها تخته سنگ و صخره با شکل های عجیب و غریب و دریایی که در پس زمینه همه اینها خودنمایی می کند.
تنگه چاهکوه
یکی از بهترین جاهای دیدنی قشم، تنگه چاهکوه است. 70 کیلومتر مانده به شهر قشم و در کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم، دره ای قرار گرفته که با قدم گذاشتن در آن وارد دنیایی پر از وهم و خیال می شویم. تنگه چاهکوه 100 متری که اسمش چاهکوه است در دل کوهی سنگی قرار گرفته و همین که پا در آن بگذارید با فضایی عریض با دیواره هایی بلند مواجه می شوید. اما این وضعیت چندان دوام ندارد و اگر به سمت جنوب دره بروید از عرض راه کم می شود و آنقدر راه باریک می شود که دیگر به زحمت می توان آسمان را آن بالا دید. شاید این باریک شدن راه حتی راه رفتن را دچار مشکل کند ولی در ادامه دالان هایی قرار گرفته که می شود قدری در آن نشست و خستگی در کرد.
همانطور که از اسم دره پیداست، دره چا ه های زیاد اما کم عمقی هم دارد، چاه هایی که اهالی روستای چاهو آن را برای ذخیره و هدایت آب باران حفر کرده اند و هرکدام از آنها قدمتی باستانی دارند.
سد و روستای گوران قشم
در ساحل شمالی جزیره قشم و 80 کیلومتر مانده به این جزیره سد تاریخی گوران در روستای گوران قرار گرفته که هر کدام از قسمت هایش مربوط به یک دوره تاریخی است. ساخت پی آن به دوره هخامنشیان برمی گردد، تاج آن را ساسانیان ساختند و خود سد را بالاخره پهلوی ها تمام کردند. قدم گذاشتن در روستای گوران خودش سفر جداگانه ای است و تنها به دیدن سد گوران محدود نمی شود. گوران که از کلمه گبران گرفته شده و زرتشتیان در آن زندگی می کردند، جایی است که بیشتر قایق ها،لنج های ماهیگیری، لنج های باری و مسافربری در آن ساخته می شود و هر طرف را که نگاه کنید عده ای مشغول سرهم کردن چوب ساج و تنه درختان محلی و پیچ و مهره کردن آنها هستند.
دره تندیس های قشم
از جنگل حرا که به سمت روستای طبل و از آنجا روبه پایین و به سمت سلخ برویم در نزدیکی های بام قشم به دره بزرگی می رسیم که به خاطر تندیس های بزرگش به آن دره تندیس ها می گویند. این دره مثل دره ستارگان است،اما وسعتش از دره ستارگان بیشتر است و بزرگی تندیس هایش آدم را خیره می کند. اگر در دره تندیس ها بایستید شاید تصورش را هم نکنید در این دشت خشک که ترک های گلی آن را پوشانده زمانی دریا وجود داشته و ماهی های زیادی در آن زندگی می کرده اند،اما وجود صدف هایی که کف دره را پوشانده تصویر آن دریای پر آب را برایمان زنده می کند. دره پر است از انواع اشکال جالب و شگفت انگیز که انگار هنرمندی توانا آنها را به وجود آورده و سالها مشغول تراشیدن سنگ ها بوده است،حال آنکه همه اینها کار باد و باران است.
جزیره ناز قشم
از جاهای دیدنی جزیره قشم جزایر اطراف آن و یکی از بهترینهایش ناز است. جزیره ناز 22 کیلومتر با قشم فاصله دارد. اینجا جایی است که صدف های رنگارنگ وعروس های دریایی در ساحلش انتظارتان را می کشند و می توانید با پای پیاده یا ماشین تان به اندازه یک کیلومتر در آب های خلیج فارس پیش روی کنید. اگر اهل غواصی هم هستید سایت های بکر و منحصر به فردی برای غواصی در محدوده جزیره در انتظارتان نشسته است.
جزیره ناز تقریباً سه هکتار است ، ساحل شنی ندارد و دیواره های صخره ای به ارتفاع 5 تا 10 متر اطراف آن را گرفته است. در زمان جزر با پسروی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکه ای از خشکی جزیره ناز را به ساحل قشم وصل می کند. هر چند زمان این اتفاق کوتاه است، اما در همین مدت می توانید از بالای ناز، تنگه هرمز و جزیره لارک را ببینید، اینجا بهشتی است که از آن غافل بودیم. تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی جزیره را هم از دست ندهید.
جزیره هنگام قشم
جزیره هنگام در جنوب مرکزی جزیره قشم و در حد فاصل 2 کیلومتری این جزیره و در جلوی روستای شیب دراز واقع است. جزیره هِنگام که قدیمی ها به آن هنجام و هنیام هم می گفتند یکی از این جزیره هاست که در جنوب قشم قرار گرفته ، 50 کیلومتر مربع مساحت دارد و پر است از معادن نمک، خاک و سرب.
از نقاط دیدنی جزیره جدا از مردم آن که به ماهیگیری مشغولند، تأسیسات بندری انگلیسی هاست، به اضافه اینکه تماشای دسته های دلفین اطراف جزیره، لاک پشتان دریایی و سواحل زیبای صخره ای و شنی انتظارمان را می کشند. شنا و غواصی در سواحل و دیدن آهوانی که در جزیره اینطرف و آنطرف می دوند از دیدنی هایی است که هنگام را خواستنی تر می کند. همچنین پارک کروکودیل نوپک مهمترین مرکز گردشگری ساخته شده در این جزیره و اولین مزرعه پرورش کروکودیل ایران است و در کنارش امکانات کمپینگ هم وجود دارد، البته اگر ترس کروکودیل ها خواب را به چشممان بیاورد.
غار خربز (خربس Xarbez) قشم
به فاصله 12 کیلومتری قشم در کنار جاده جنوبی، غار خربس بر سینه کوهی مشرف به دریا و دشت میانکاسه قرار دارد و غار خربس از غارهای دریایی است که بر اثر گرداب و تخلیه ماسه ها از حفره سنگ ها به وجود آمده، اما در دوره های پیش از اسلام مردمان با افزودن بر وسعت غار خربس در بخش های تالار میانی و دهلیزهای انشعابی به احتمال زیاد از آن برای پناهگاه و یا نیایشگاه استفاده کرده اند.
چاه های تل آب یا طلا
در 76 کیلومتری شهر قشم و در 30 کیلومتری شمال فرودگاه بین المللی قشم چاه های طلا قرار دارد در روستای لافت قبل از همه، بادگیرهای منازل روستائی چشم مشتاقان دیدار از قشم را به خود
جلب می نماید پس از آن به محض ورود به لافت و در جوار قلعه نادری حلقه های چاه آب متعدد در داخل گودال دامنه کوه به چشم می خورد که حکایت از تکنولوژی ذخیره آب پارسیان جزیره نشین عهد هخامنشی و دوره زرتشتیان دارد چون تکنولوژی چاه کنی و قنات تا آنجا که روشن است خاص گبریان و زرتشتیان بوده است.
سد پی پشت قشم
در نزدیکی روستای پی پشت و در 37 کیلومتری شهر قشم و 28 کیلومتری فرودگاه بین المللی قشم در شمال جزیره قرار دارد در مدخل تنگه، تاسیسات تقسیم آب این سد تاریخی از دوره ساسانیبه چشم می خورد.
سد گوران قشم
در 78 کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای گوران در نزدیکی جاده طبل- باسعیدو قرار دارد سنگ بنای اولیه سد به دوران گوران ( گبران یا زرتشتیان) و هخامنشیان مربوط می شود.
قلعه پرتغالی های قشم
قبل از سلطنت شاه عباس توسط پرتغالی ها به عنوان دژ نظامی و اعمال حاکمیت و تسلط و کنترل ترافیک دریایی منطقه هرمز و خلیج فارس ساخته شده است.
نیایشگاه ناهید در سفر به قشم
در تپه کولغان در 5/ 2 تا 3 کیلومتری شمال غربی شهر قشم و در سر راه جاده درگهان، زرتشتیان به پرستش خداوند می پرداخته اند و از کوچه های این شهر منظره دریای پارس چشم ها را نوازش و دل ها را آرامش می داده است.
ارزان فروشی های «درگهان»
قبل از اینکه به قشم برسید، سری به شهر بندر «درگهان » بزنید. این شهر از توابع بخش مرکزی شهرستان قشم در 30 کیلومتری و در قسمت غربی شهر قشم واقع شده است. این شهر تجاری از زمان های دور مرکز تجاری جزیره قشم و مهم ترین بندرگاه این نواحی است و با داشتن مراکز تجاری متعدد و مشهور، به خصوص در ایام تعطیل، میزبان تعداد زیادی از مسافران است که گاهی فقط برای بازدید از غروب به یادماندنی این شهر و خرید از مراکز تجاری آن، به جزیره قشم سفر می کنند.
بیشتر بخوانید:
هزینه های سفر به مالزی و جاذبه های توریستی این کشور
هزینه های سفر به لارناکا و جاذبه های توریستی آن
کی بریم دبی؟ بهترین زمان سفر به دبی چه موقعی از سال است؟
گردآوری توسط بخش گردشگری
مجله دلگرم