نشاسته ذرت : خواص بی نظیر نشاسته ذرت برای بدن
آشنایی با خواص نشاسته ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد. بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند. با دلگرم همراه شوید.
خواص پودر نشاسته ذرت
از ذرت مومی و برنج مومی به دست می آیند که حاوی مقدار زیادی آمیلوپکتین هستند و در صورتی که با مایعی مخلوط شده، حرارت داده شوند، تولید یک نوع ژل شفاف، یکنواخت و پایدار مینمایند که از آن در تهیه سسها و پودینگها استفاده میشود.
موارد مصرف نشاسته ذرت
نشاسته ذرت معمولاً برای قوام دادن به سُس و سوپ به کار میرود. در صورتی که نشاسته ذرت را در مایعی حرارت بدهیم، آن مایع قوام می یابد؛
این خاصیت در مورد آرد گندم نیز صادق است اما قوام ناشی از نشاسته ذرت دو برابر بیشتر از آرد گندم میباشد، البته اگر مایع ما ( مانند آب لیمو، آب سیب، آب آلبالو و غیره) ترش باشد، خاصیت قوام دهندگی نشاسته ذرت به نصف کاهش پیدا میکند.
خاصیت دیگر نشاسته ذرت اینست که سُس ترکیب شده با آن برخلاف آرد گندم تقریباً شفاف است .
نشاسته ذرت طی فرآیندی از دانه ذرت استخراج می شود پس در واقع برای تهیه نشاسته ذرت نیاز به دستگاه های مخصوص صنعتی و طی فرآیندهای مختلف است
نشاسته ذرت مانند سایر نشاسته ها عامل غلظت است و می تواند بافت محصولات غذایی را غلیظتر نماید
نشاسته ذرت بافت خاصی دارد ،اگر مقداری نشاسته ذرت را بین دو انگشتتان حرکت دهید صدای خاصی شبیه به جیر جیر می شنوید اما بافت آن در حالت معمول نرم و لطیف است
نشاسته ذرت آرد سفید رنگی است که می تواند در انواع سوپ ، دسر و سس استفاده شود و به آنها غلظت و بافت بهتر دهد
نشاسته ای که در ایران متداول است نشاسته گندم می باشد که به نام نشاسته یا نشاسته گل نامیده می شود
نشاسته گندم با نشاسته ذرت کاملا متفاوت است و اصلا نمی توان در دستوری که نشاسته ذرت دارد از نشاسته گندم استفاده کرد
نشاسته ذرت با نام corn starch شناخته می شود
از نشاسته ذرت در تهیه انواع سوپ ، سس و همین طور برخی شیرینی ها ، کیک و کلوچه استفاده می شود و معمولا در دستورات شیرینید ها و کیک در کنار آرد سفید کاربرد دارد
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی