مهاجرت به ایسلند و اخذ اقامت از طریق تحصیل یا کار
شرایط مهاجرت به ایسلند
یک تبعه خارجی متناسب با رزومه خود از شرایط مهاجرت به ایسلند که شمالی ترین کشوری اروپایی است، اطلاعات کسب نموده و راه های آنرا بررسی می نماید. ما در این نوشتار از دلگرم به بررسی مهاجرت به ایسلند با پاسخ به سوالات زیر پرداخته ایم:
اگر شما قصد تحصیل در این کشور را دارید ابتدا باید از یک موسسه آموزشی پذیرش شوید. اگر قصد ازدواج با یک تبعه ایسلندی را دارید، این بهترین و کوتاه ترین راه اخذ اقامت این کشور است. همچنین شما می توانید برای کارآفرینی و یا سرمایه گذاری در این کشور اقدام نمائید.
معرفی کشور ایسلند
شمالی ترین کشور اروپا ایسلند می باشد. جمهوری ایسلند یک جزیره با مساحت 103000 کیلومتر مربع در آب های آزاد واقع در اقیانوس آتلانتیک است. این جزیره کوچک جمعیتی بالغ بر 313000 نفر دارد که به زبان ایسلندی صحبت می کنند و 93% از مردم این کشور را ایسلندی ها تشکیل می دهند که از دودمان ژرمن ها هستند و بقیه مردم ساکن در این جزیره اغلب مهاجرانی هستند که از دیگر کشورهای اروپایی به ایسلند کوچ کرده اند. بیش از 88% مردم ایسلند پیرو دین مسیحیت هستند و اغلب آنها پروتستان هستند.
ایسلند در اول دسامبر سال 1918 میلادی از دانمارک مستقل شد و اکنون یکی از مرفه ترین کشورهای دنیا به شمار می آید که شاید در حال حاضر مهاجرت به کشور ایسلند درخواست بالایی دارد، اما جالب است بدانید این کشور تا قرن بیستم از فقیرترین کشورهای جهان بود و چند سال پس از جنگ جهانی دوم با دریافت کمک از طرح شمال و صنعتی کردن ماهیگیری خود، به رفاه دست یافت. ایسلند دارای آب و هوای سرد و قطبی است، اما تا حدی تحت تأثیر جبهههایی از هوای معتدل قرار دارد و همین موضوع برای مهاجرت به کشور ایسلند می تواند برخی افراد را منصرف نماید. جریانهای آب گرم گلف استریم در کرانههای جنوبی ایسلند سبب افزایش نسبی دما و جلوگیری از یخبندان های گسترده در زمستان میشود.
تاریخچه کشور ایسلند
ایسلند که تا قرن بیستم از فقیرترین کشورهای جهان بود در سال های پس از جنگ جهانی دوم با صنعتی کردن ماهیگیری خود و دریافت کمک از طرح مارشال به رفاه دست یافت و توانست در دههٔ 1990 تبدیل به یکی از مرفه ترین کشورهای جهان شود. حتی در آن سال ها از لحاظ شاخص توسعه انسانی در سال 2005 رتبهٔ اول را در میان کشورهای جهان به دست آورد. ایسلند دارای بازاری آزاد است و میزان مالیات در این کشور نسبت به دیگر اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، نسبتاً پایین است.
کشور ایسلند با 102819 کیلومتر مربع دومین جزیرهٔ بزرگ اروپاست. منطقه ایسلند که کمی پایینتر از مدار قطبی واقع شده آب و هوای سرد و قطبی دارد ولی حضور جبهههایی از هوای معتدل از سرمای شدید این جزیره کاسته است. منطقه داخلی جزیره بیشتر از فلاتی تشکیل شده که با ماسهزارها، کوهها و یخچالها پوشیده شده است. شمار زیادی از رودخانه هایی که از این یخچال ها سرچشمه می گیرند نیز با گذر از زمین های پست تر به سوی دریا سرازیر می شوند. هماینک ایسلند کم جمعیت ترین کشور عضو پیمان ناتو است و تنها عضو این سازمان است که ارتش دائمی ندارد. سفارت دانمارک در تهران امور مربوط به صدور ویزای ایسلند را انجام می دهد.
جاذبه های دیدنی برای مهاجرت به ایسلند
بیشتر از نیمی از پهناوری جزیره اصلی ایسلند فلاتی است که 400 متر از سطح دریا بالاتر است و هیچ گونه پوشش گیاهی در آن ندارد. 12% از پهنه جزیره سرد ایسلند پوشیده از یخ میباشد که از چنین بارش های سرد باران و برف های زمستانی ایسلند ایجاد شده است و همچنین یک دهم لایه از فوران های آتشفشانی بر روی جزیره ایسلند قرار گرفته است که چیزی حدود 10 سال پیش اتفاق افتاده است. کشور ایسلند را می توان در زمره عجیب ترین اقلیم های جهان دانست و در حال حاضر 25 آتشفشان فعال در کشور ایسلند وجود دارد. تقریبا 300 چاه بخار نیز در کشور زیبای ایسلند وجود دارند که هسته اصلی و منبع گرمای زمین ایسلند به شمار می آیند و از آن ها برای انرژی های مصرفی و تولید برق و الکتریسیته و انرژی گرمایی استفاده می شود.
شرایط مهاجرت به کشور ایسلند در 2022
اتباع خارجی می توانند در سال 2022 به طرق متفاوتی برای مهاجرت به کشور ایسلند اقدام نمایند. از آنجایی که این کشور در حوزه شنگن واقع شده است اتباع این حوزه بدون محدودیت می توانند برای زندگی و کار در این کشور حضور یابند و حتی نیاز به مجوز کار نداشته باشند. تنها این افراد نیاز دارند حضورشان و محل سکونت جدیدشان در این کشور را به اداره پلیس گزارش نمایند. اما اتباع خارجی و ایرانیان برای مهاجرت به این کشور نیاز به یک اجازه اقامت یا ویزا خواهند داشت.
راه های مهاجرت به ایسلند
در سال های اخیر ایسلند بیشتر با فوتبال خود و تشویق ایسلندی مورد توجه قرار گرفته است. اما همین کشور کوچک با توجه به رعایت استانداردهای جهانی موفق شده در خیلی از رتبه های امنیتی و رفاهی در رتبه های برتر مهاجرتی قرار بگیرد. مهاجرت به ایسلند از چند طریق امکان پذیر میباشد. یکی از پرطرفدارترین راه ها از طریق تحصیل می باشد که فرد با اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه ها و یا کالج های این کشور برای ویزای تحصیلی اقدام میکند و پس از رساندن خود به آن کشور دست به اقدام کاریابی و اخذ اقامت می کند.
یکی دیگر از راه های ورودی به این کشور اخذ ویزای کاری ایسلند میباشد. به این ترتیب که کارفرمایی فردی را جهت استخدام در کمپانی یا شرکت خود دعوت به عمل آورده و فرد آن تقاضا به همراه مدارک مورد نیاز خود را به سفارت برده و در پی کسب روادید از نوع تایپ D است تا بتواند در انتها به اقامت کشور ایسلند دست یابد. کشور کوچک ایسلند از لحاظ ثروت غنی بوده و نسبت به جمعیت کشورش در رتبه بندی جزو 10 کشور برتر دنیا شناخته می شود.
شرایط مهاجرت به ایسلند از طریق کار
همانطور که در ابتدا هم خواندید متوجه شدید که این کشور به جهت موقعیتی که در حوزه شنگن دارد اولویت برای کار را به اتباع ایسلندی و سپس اروپایی ها می دهد. اتباع ایرانی برای کار در این کشور نیاز به یک پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرمای ایسلندی خواهند داشت. سطح درآمد در ایسلند به شرح نمودار ذیل است:
سطح درآمد در ایسلند
اگر شما دارای توانایی خاص و شغل مورد نیاز این کشور باشید می توانید با ارتباط با یک کارفرمای ایسلندی برای بدست آوردن یک پیشنهاد کاری مکاتبه نمائید تا او راضی شود این موقعیت را به شما بدهد. معمولا این اتفاق به دلیل عدم حضور شما در این کشور خیلی ساده اتفاق نمی افتد و افراد ترجیح می دهند که پایشان به این کشور با یک اقامت بلند مدت به غیر از ویزای توریستی شنگن باز شود و به دنبال کار باشند. مدارک لازم برای اخذ ویزای کار ایسلند عبارتند از:
- ارائه قرارداد کار از سوی کارفرمای ایسلندی
- گذرنامه معتبر دارای حداقل 6 ماه اعتبار
- کپی از شناسنامه
- گواهی اثبات تجربه ها و مهارت های کاری فرد
- رزومه شخصی
- 2 قطعه عکس 6*4
- فرم تکمیل شده ویزای طولانی مدت
- ضمانتنامه کارفرما مبنی بر ساپورت تمامی هزینه ها همراه با کپی از اسناد هویتی
- اثبات پوشش بیمه درمانی
شرایط مهاجرت از طریق تحصیل به ایسلند
می توان گفت بر اساس آمار در سال های اخیر اکثر افراد ترجیحشان این بود که بتوانند از این طریق پایشان به ایسلند باز شود تا پس از تحصیل بتوانند در این کشور با داشتن شرایط خیلی بهتر برای بدست آوردن یک موقعیت کاری و سپس اقامت اقدام نمایند. دانشجویان در ابتدا در یکی از مقاطع دانشگاهی این کشور بایستی پذیرش شوند. مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در ایسلند عبارتند از:
- برای اخذ ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارائه ترجمه مدرک اتمام دوره دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریز نمرات
- برای اخذ ویزای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد ارائه ترجمه مدرک اتمام دوره کارشناسی به همراه ریز نمرات
- برای اخذ ویزای تحصیلی در مقطع دکترا ارائه ترجمه مدرک اتمام دوره کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات
- انگیزه نامه SOP و 3 عدد توصیه نامه
- رزومه CV
- ترجمه از صفحات شناسنامه و پاسپورت
- نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر
- ارائه مدرک زبان انگلیسی، GRE و GMAT در صورت نیاز
- نامه تمکن مالی
آماده سازی مدارک و شرایط لازم برای مهاجرت به ایسلند
هر مستند و مدرک خارجی که به زبان انگلیسی نمی باشد، باید توسط یک مترجم معتبر ترجمه شود. اعضای خانواده و ساکنان EEA که موفق به اقامت در کشور شده اند (به عنوان مثال همسر و فرزندان) ممکن است از حقوق ساکنین EEA برای زندگی برخوردار شوند. با این حال، برای اینکه اقامت به صورتی قانونی باشند، باید کارت اقامت توسط اداره نیز صادر گردد. در مورد شرایط کار در ایسلند در مقاله مربوطه مطالعه فرمائید. کشورهای عضو EEA شامل کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان، اتریش، بلژیک، قبرس، جمهوری چک، استونی، یونان، هلند، مجارستان، ایرلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، لهستان، پرتغال، اسلواکی و اسلوونی نیز خواهند شد.
اقامت شهروندان غیر اروپایی در مهاجرت به کشور ایسلند
برای شهروندان غیر EEA (افرادی از کشورهایی چون ایران) روند به دست آوردن اقامت ایسلندی کمی پیچیده تر است. اولا درخواست برای ویزا به طور معمول باید قبل از اینکه شهروند غیر EEA به ایسلند وارد شود، تصویب شود. اگر یک خارجی که در حال حاضر در ایسلند اقامت دارد، درخواست مجوز اقامت خود را صادر کند، این فرایند بایستی به طور کامل پردازش شود