مضرات زعفران | ۱۵ علت برای مصرف نکردن زعفران
زعفران چیست؟
زعفران ، گیاهی است چند ساله که دارای پیاز می باشد این پیاز دارای پوسته های قهوه ای رنگی است. این گیاه در جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و جنوب اروپا روییده می شود. تکثیر زعفران منحصرا توسط غده زیر زمینی بنه ( کورم ) یا همان پیاز زعفران مرسوم است.
دارای ساقه و شش گلبرگ بنفش رنگ و به طور معمول3 رشته (بیش از سه رشته هم گاها وجود دارد)کلاله قرمز رنگ می باشدکه به آن ریشه زعفران می گویند. قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن می باشد. کلاله زعفران حاوی چربی، املاح معدنی و موسیلاژ است.
تاریخچه زعفران
کروکوس ساتیووس، که معمولا به عنوان زعفران شناخته شدهاست، مواد خام یکی از ادویهجات بسیار گران قیمت در جهان است، و قرنها است که توسط انسان استفاده میشود.
شفادهندگان مصر آن را را برای درمان بیماریهای دستگاه گوارش استفاده میکردند؛ همچنین در زمان روم باستان، این گیاه به منظور التیام زخم و تسکین مشکلات دستگاه تنفسی فوقانی استفاده میشد.
امروزه، زعفران به عنوان یک عامل ضد التهابی و ضد سرطان استفاده میشود، همچنین تاثیر آن در درمان نقصهای شناختی بررسی شدهاست. استفادههای دیگر زعفران در طب سنتی عبارت است از سقط جنین و همینطور درمان اسپاسم، تب، سرماخوردگی، برونشیت و بیخوابی.
در طب سنتی و طب آیورودا، از این گیاه به عنوان یک خلطآور و ضد سرفه (اکسپکتورانت)، آرام بخش، ضد آسم، آداپتوژن (سازشزا) یا قاعدگیآور (دارو یا هر چیزی که برای تسریع یا تشدید خونروش در قاعدگی به کار میرود) استفاده میشود و در طول قرن ۱۶ تا ۱۹ برای تهیهی ترکیبات مختلف دارویی جهت تسکین درد استفاده میشد.
این ادویهی خارقالعاده، بومی جنوب اروپا است و امروز در بسیاری از کشورها، عمدتا ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، ایران، یونان، ترکیه، و ایالت کشمیر و جامو در هند کشت میشود. کلالهی خشکشده در تولید لوازم آرایشی، داروسازی و صنایع رنگرزی پارچه و منسوجات و همینطور در پخت و پز اهمیت زیادی دارد.
با وجود اینکه رشد این گیاه در سوئد مشکل است، نویسندگان در فستیوالهای سوئدی عنوان کردهاند که این ادویهی شگفتانگیز مدت زمان طولانی است که به نانهای مخصوص روز سنت لوسیا اضافه می شود.
بسیاری از فرهنگها استفاده از زرپران را به عنوان یک مادهی دارویی یا غذایی پذیرفتهاند، با وجود آن که بیشتر افراد به دلیل قیکت بالای آن به ندرت میتوانند از آن استفاده کنند.
یونانیان باستان ثروت بیانتهای خدایان خود را با توصیف تختی از زعفران برای زئوس توصیف میکردند.
مضرات مصرف زیاد زعفران
- استفاده زیاد از زعفران در برخی موارد خطرناک می باشد.
- اگر دوز استفاده شما از زعفران 10 تا ۲۰ میلی گرم باشد باید با پزشک خود مشورت نممایید.
- برای جلوگیری از عوارض زعفران نباید از ۵ میلی گرم بیشتر استفاده کنید.
- استفاده زعفران با دوز بالا حتی ممکن است باعث مرگ شود.
- دوز بالای زعفران میتواند گاهی وقتها خطرناک باشد.
- اگر دوز مصرفی شما بین ۱۰ میلیگرم تا ۲۰ میلیگرم باشد، باید با پزشک خود مشورت کنید.
- برای جلوگیری از بروز این عوارض، دوز مصرف زعفران نباید بیش از ۵ میلیگرم در روز باشد.
- دوز خیلی بالای زعفران میتواند اثرات کشندهای بر فرد داشته باشد.
15مورد از عوارض جدی زعفران :
- یرقان
- اسهال
- خون دماغ
- زردی پوست
- زردی چشم
- مسمومیت غذایی
- زردی غشای مخاطی
- بی حسی پلکها و لبها
- ضرر زعفران برای مادران باردار و شیرده
- مصرف زعفران برای زنان باردار خظرناک می باشد.
- مادران شیرده نیز باید از خوردن زعفران پرهیز کنند.
- مصرف زیاد زعفران باعث انقباضات رحم و در نتیحه سقط جنین می شود.
- به همین دلیل پزشکان خوردن این گیاه را در دوران بارداری ممنوع می کنند.
- در خانم های شیرده نیز به دلیل اینکه رنگ های زعفران از طریق شیر مادر
- وارد بدن کودک می شود مضر می باشد و این جدی ترین مورد از عوارض زعفران می باشد.
حساسیت هایی که در اثر مصرف زیاد زعفران به وجود می آید :
با مصرف درست و اندازه زعفران از خواص ان بهره مند شوید و عوارض پیشگیری نمایید.
همچنین بخوانید:
فواید معجزه آسای ماسک زعفران برای پوست
آموزش گام به گام پرورش زعفران در منزل
بهترین و درست ترین روش برای نگهداری و دم کردن زعفران
شیر و زعفران : طرز تهیه شیر و زعفران یک نوشیدنی پر خاصیت
همه ی آنچه که باید در مورد زعفران بدانید-کاملترین مرجع
عوارض مصرف زعفران در بارداری
مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندامها ست میتواند به جنین صدماتی وارد نماید. مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثرتحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را به همراه دارد.
اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.
چقدر مجازیم زعفران مصرف کنیم؟
مصرف سه گرم زعفران را در ماه برای هر فرد مناسب است و استفاده بیش از پنج گرم زعفران در یک وعده غذایی، عوارضی همچون سرگیجه، کاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پی دارد.
مراقب زعفران های تقلبی باشید
تولید کنندگان در تولید زعفران تقلبی از رنگهای غیر استاندارد و مواد نگهدارنده استفاده میکنند. اگرچه این محصولات، دارای زعفران هستند اما میزان زعفران در آنها بسیار کم است.
مشکل اینجاست که بافت و رنگ زعفران تقلبی آنقدر شبیه زعفران واقعی است که به سختی میتوانید آنها را از هم تشخیص بدهید. بنابراین، دفعه بعدی که میخواهید زعفران بخرید، دقت کنید. در هنگام خرید فقط به برندهای معتبر اطمینان کنید.
زعفران و کاهش وزن
خیلی از مکملهای کاهش وزن نیز برای رنگ و طعم از زعفران استفاده میکنند. زمانی که چنین رژیم غذایی را دنبال میکنید مراقب باشید. استفاده طولانی مدت از زعفران میتواند خطرناک باشد. زمانی که برای کاهش وزن، مکمل زعفران مصرف میکنید باید مراقب طول دوران مصرف باشید.
مراقب باشید که این دوران بیشتر از شش هفته طول نکشد. به هر حال، توصیه میکنیم دوره مصرف زعفران را تحت نظر متخصص بگذرانید. از کاهش یا افزایش میزان مکمل زعفران بدون اجازه پزشک یا مربی بدنسازی خود پرهیز کنید.