مزیت بیشماری که در دانه های همپ نهفته است_62f2293a04dde.jpeg
مزیت بیشماری که در دانه های همپ نهفته است_62f2293a04dde.jpeg

مزیت بیشماری که در دانه های همپ نهفته است

در واقع گیاه همپ از گذشته تا به امروز به منظور تهیه طیف گسترده ای از محصولات مانند مواد غذایی، محصولات بهداشتی، پارچه، طناب، داروهای طبیعی و سایر موارد کشت می شود و به خاطر خواص بی شماری که دارد تمام قسمت های دانه همپ برای تهیه محصولات مورد استفاده قرار می گیرند.

آشنایی با خواص دانه همپ

بهتر است بدانید گیاه همپ که با نام شاهدانه نیز شناخته می شود در واقع از گیاهانی خاص مانند کانابیس ساتیوا ال تهیه شده است. همپ ارتباط نزدیکی با گیاه ماری جوانا داشته و از آنجایی که ماری جوانا نیز از همین گیاه تهیه می شود گاهی موجب اشتباه در مورد این گیاه خواهد شد. توجه داشته باشید با وجود اینکه هر دو گیاه همپ و ماری جوانا از گیاه خاص کانابیس تهیه می شوند اما بسیار متفاوت از یکدیگر هستند.
این تفاوت می تواند شامل ژنتیک، مقدار محتویات تتراهیدروکانابینول، شیوه کشت و همچنین قانونی بودن محصول نیز باشد. با این حال پرورش شاهدانه در ایالات متحده هنوز هم غیر قانونی است. با وجود اینکه واردان محصولات همپ به ایالات متحده صورت می گیرد اما به خاطر داشته باشید که استفاده از محصولات کشاورزی این گیاه و دانه های آن عواقب روان گردانی نخواهد داشت.
از آنجایی که تتراهیدروکانابینول موجود درون گیاه همپ بسیار ناچیز است تشخیص آن در ادرار مانند پیدا کردن سوزن در انبار کاه خواهد بود. به طور کلی شاهدانه را می توان یک ماده اولیه رشد کرده دانست که می تواند به محصولات بی شمار اضافه گردد به گونه ای که می توانید آن را به روغن شاهدانه، شیر، پودر پروتئین و سایر محصولات خوراکی تبدیل نمایید. در ادامه سعی کرده ایم تا مهم ترین و کاربردی ترین خواص دانه همپ یا شاهدانه را به صورت کامل شرح دهیم:

خواص دانه همپ

سرشار از پروتئین:

در واقع رژیم غذایی گیاه خواران و وگان معمولا مصرف محصولات حیوانی را کاهش می دهد و یا به صورت کلی از رژیم غذایی حذف می کنند. این مسئله در دراز مدت خطر کمبود مواد مغذی بدون مصرف مکمل های مناسب را در بدن افزایش می دهد و می توان نگرانی شایع در هنگام کاهش مصرف گوشت حیوانی را کمبود پروتئین دانست.
با این حال گیاهان مختلفی از جمله بذر شاهدانه می توانند مواد مغذی را تامین نمایند. دانه و روغن همپ را می توان یکی از معدود پروتئین های گیاهی دانست که آمینو اسید های ضروری را فراهم می کند. در واقع بدن انسان قادر به تولید آمینو اسیدها نیست و به همین خاطر دریافت آن ها از طریق رژیم غذایی ضروری خواهد بود.

تضمین سلامت قلب:

بهتر است بدانید که بذر همپ به خاطر مقدار مواد مغذی و ترکیباتی که درون خود دارد محصولی سالم از لحاظ سلامت قلب خواهد بود. دانه های همپ حاوی چربی های سالم هستند که میزان اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ درون آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
همچنین محتوای فیبر آن نیز می تواند سطح کلسترول را بهبود ببخشد و به نوبه خود خطر بیماری های قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. دانه های همپ آمیو اسید آرژنین را تامین می کنند که این مسئله به تولید اسید نیتریک که غذای گشاد کننده عروق است کمک شایانی خواهد کرد.
زمانی که رگ های خونی عریض می شوند متعاقبا فشار خون نیز کاهش پیدا می کند و سطح فشار خون کنترل شده تا حد زیادی احتمال حمله قلبی، نارسایی احتقانی قلب و سکته مغزی را کاهش خواهد داد.

 دانه همپ

رشد توده های عضلانی:

توصیه می شود که از پودرهای پروتئینی برای بدنسازی صرف نظر کنید و یک قاشق غذاخوری از دانه همپ که غنی از پروتئین است را به اسموتی خود بیفزایید تا شرایط تغییر نمایید. بر اساس مطالعه محققان بر خلاق اغلب منابع پروتئینی گیاهی، دانه های همپ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند و از این رو یک پروتئین کامل خواهند بود. در واقع سه قاشق غذاخوری از دانه همپ می تواند ۱۰ گرم پروتئین برای بدن تامین نماید.

تقویت سیستم ایمنی بدن:

به طور کلی سیستم ایمنی بدن مسئولیت دفاع از بدن در برابر ارگانیسم های عفونی و سایر مهاجمان مضر را بر عهده دارد و در واقع یک سیستم ایمنی قوی در نهایت بدن را سالم و عاری از بیماری نگه خواهد داشت. بذرهای همپ اغلب سرشار از گلوبولین هستند که پروتئین مهمی برای سنتز آنتی بادی ها خواهد بود و در مواردی وجود آنتی بادی درون خود به بدن کمک خواهد کرد تا با عفونت مبارزه نماید.

نوشته های مشابه

کاهش وزن و لاغری:

توجه داشته باشید کاهش وزن زمانی رخ می دهد که کالری بیشتری از میزان کالری مصرفی خود را مصرف نمایید بنابراین دانه های همپ به تنهایی به شما در کاهش وزن کمک نخواهد کرد. در واقع اگر همپ جایگزین پروتئین های چرب و غنی مانند گوشت قرمز و یا لبنیات با چربی بالا در رژیم غذایی افراد گردد در فرآیند کاهش وزن موثر خواهد بود.

محافظت از بدن در برابر بیماری ها:

دانه های همپ حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان قوی خصوصا به شکل اسید های چرب و ترکیبات گیاهی خواهند بود. آنتی اکسیدان ها در واقع مواد شیمیایی می باشند که علیه موکول های آسیب دیده مبارزه می کنند و در مواردی ممکن است از آسیب سلولی جلوگیری کنند یا آسیب سلولی را به تاخیر بیندازند.
توجه داشته باشید که مصرف این ماده پیشگیری از آسیب سلولی خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و سایر بیماری را در پی خواهد داشت. مصرف اغلب اسیدهای چرب امگا ۶ به بیماری های مزمن مرتبط خواهد بود که این موارد شامل بیماری عروق کرونر، فشار خون بالا، آرتریت، دیابت، پوکی استخوان، اختلالات التهابی و خود ایمنی و حتی سرطان خواهد بود.

حتماً بخوانید:

کنترل کننده دیابت:

معمولا دیابت زمانی رخ می دهد که بدن به دلیل مصرف کربوهیدرات قادر به استفاده از گلوکز نیست. این مسئله بیشتر مربوط به عدم حضور یا مقاومت به انسولین در بدن خواهد بود. کاهش وزن و رژیم غذایی تاثیر زیادی در کنترل دیابت داشته و برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ و حتی در معرض خطر دیابت همپ می تواند به کنترل سطح قند خون کمک شایانی بکند.

عکس  دانه همپ

هضم بهتر غذا:

بذرهای همپ حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی می باشند و فیبر نه تنها در سلامت قلب موثر است بلکه موجب می شود دستگاه گوارش به اندازه کافی کار کند و روده را به صورت منظم بهبود ببخشد. همچنین فیبر نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری های روده بزرگ، بواسیر و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

عوارض جانبی مصرف دانه همپ

در کنار خواص دانه همپ باید یادآور شد که معمولا مصرف بیش از حد دانه های همپ می تواند با عوارضی همراه باشد که در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم.

سوزش گلو
اسهال
تهوع و استفراغ
فشار خون بالا
برادیکاردیا

منابع سایت

بخشی از محتویات سایت با توجه به اجازه نامه موجود در بخش کپی رایت سایت های زیر از این سایت ها جمع آوری شده است اگر محتوایی از سایت شما اینجا منتشر شده است و منبع ذکر نشده است به ما از طریق نظرات اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.