مزایای درمانی عالی قرص ماسیتنتان
مصرف قرص ماسیتنتان برای فشار خون ریوی
ماسیتنتان (Macitentan) دارویی است که برای کنترل پرفشاری ریوی مصرف می شود. فشار خون شریان ریوی (PAH) بیماری است که در آن فشارخون عروق خونی تغذیه کننده ریه بیش از حد بالا است.
ماسیتنتان سلولهای عضلانی دیواره رگهای خونی منتهی به ریههای شما را شل میکند و اجازه میدهد تا رگهای خونی شما گستردهتر (متسع) شود. این مسئله موجب کاهش فشار در رگهای خونی شده و موجب میشود تا جریان خون در رگهای خونی راحتتر صورت گیرد. در نتیجه عملکرد ریهها و توانایی فعالیت فیزیکی در شما بهبود مییابد.
ماسیتنتان باعث میشود که قلب، خون شمارا بهطور مؤثرتری پمپ کند. این امر توانایی شما برای انجام ورزش را بهبود میبخشد و مانع از افزایش فشار و مشکل ریوی در شما میشود. مصرف ماسیتنتان برای زنان فقط با تجویز پزشک و خرید از یک داروخانه مورد تأیید، مجاز است. شما باید خطرات و مزایای استفاده از این دارو را درک کنید.
نام تجاری: لیراتان . اپسومیت
روش مصرف داروی ماسیتنتان
قبل از شروع درمان با داروی ماسیتنتان ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
ماسیتنتان را دقیقا همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، مصرف کنید. دوز تجویزی معمول این دارو روزانه 1 قرص 10 میلی گرمی ماسیتنتان است.قرص ماسیتنتان را در یک زمان مشخص از روز (قبل یا بعد از غذا) همراه با مقداری آب قورت دهید.
اگر فراموش کردید که دوز ماسیتنتان روزانه خود را در زمان مورد نظر مصرف کنید، هر زمان از روز که یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اگر تا نزدیک به دوز بعدی، به یاد نیاوردید که باید دارویتان را مصرف کنید، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.
مصرف روزانه ماسیتنتان در بزرگسالان برای درمان فشارخون ریوی ۱۰ میلیگرم خوراکی بهصورت یکبار در روز است.
موارد منع مصرف داروی ماسیتنتان
- به تاریخ انقضای داروی ماسیتنتان توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
- هرگز داروی ماسیتنتان را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی دارو را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
مصرف ماسیتنتان در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.
مشخص نیست که آیا ماسیتنتان میتواند از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار انتقال یابد و ممکن است که به کودک آسیبی بزند یا نه. هنگام استفاده از این دارو نباید به کودک شیرخوار، شیر دهید.
درحالیکه این دارو را مصرف میکنید، از رابطه جنسی محافظت نشده پرهیز کنید. شما باید در طول درمان و حداقل ۳۰ روز پس از مصرف این دارو از این روش پیشگیری از بارداری مؤثر، استفاده کنید.
اگر از قرصهای پیشگیری از بارداری، تزریق، تکههای پوستی یا حلقههای واژینال استفاده میکنید، باید از یک روش دیگر برای پیشگیری از بارداری، مانند کاندوم یا دیافراگم یا کلاه گردنی استفاده کنید یا میتوانید از یک ژل اسپرم کش استفاده کنید.
اگر فقط از یک روش استفاده میکنید، باید از یک روش دوم نیز بهعنوان پشتیبان استفاده کنید. بهعنوانمثال، از یک دیافراگم یا گردن بهعلاوه یک کاندوم استفاده کنید، بهعلاوه یک ژل اسپرم کش استفاده کنید.
اگر شریک جنسی شما عمل وازکتومی را انجام داده است، هنوز هم باید از یک روش دوم برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید مانند یک روش ممانعت کننده یا یک فرم هورمونی (قرصهای کنترل زایمان، تزریق، پچهای پوستی یا حلقه واژنی).
تاثیر ماسیتنتان بر رانندگی و کار با ماشین آلات
ماسیتنتان میتواند باعث ایجاد سرگیجه در شما شود، در چنین حالتی رانندگی نکنید. قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
تداخلات دارویی ماسیتنتان
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
داروهایی که میتوانند بر حذف ماسیتنتان از بدن و چگونگی عملکرد آن تأثیر گذارند عبارتند از :
ضد قارچهای آزول (مانند ایتراکونازول (itraconazole)، کتوکونازول (ketoconazole))، کوبیسیستات (cobicistat)، آنتی بیوتیکهای ماکرولیدی (مانند کلاریترومایسین (clarithromycin))، مهارکنندههای پروتئاز HIV (مانند فوس امپرناویر ، ریتوناویر (ritonavir))، رفامایسینها (ریفامپین (rifampin)).
هشدار مصرف داروی ماسیتنتان
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی ماسیتنتان ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورت حاملگی و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر میدهید.
- در صورتی که دچار بیماریهای کبدی و کلیوی هستید.
- اگر شما دچار کم خونی هستید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی را دارید.
اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
عوارض جانبی داروی ماسیتنتان
همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین میروند.
در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود.
- سردرد: اگر سردرد شما ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید.
- احساس خستگی (در اثر خستگی)
- عفونت گلو، دهان و قفسه سینه
- تورم پا و مچ پا (ادم)
- علائم شبیه به سرماخوردگی و عفونت ادراری، گرفتگی بینی: این عوارض نادر هستند اما در صورت ماندگار شدن این عوارض با پزشک مشورت کنید.
- احساس سرگیجه: تا برگشتن به حالت عادی، از رانندگی و کار با دستگاه بپرهیزید.
نکته مهم: این دارو ممکن است باعث مشکلات کبدی در برخی از افراد شود، اگر شما هر کدام از موارد زیر را تجربه کردید، با پزشک خود تماس بگیرید:
- تیره شدن رنگ ادرار
- زرد شدن رنگ پوست یا سفیدی چشم
- احساس بیماری و خستگی زیاد
- دل درد و خارش
اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی ماسیتنتان میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف بیش از حد داروی ماسیتنتان
ماسیتنتان را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
شرایط نگهداری داروی ماسیتنتان
- دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
- دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
بیشتر بخوانید:
معرفی کامل داروی آسبوتولول داروی فشار خون و ضربان نامنظم قلب
لیزینوپریل : لیزینوپریل داروی ضد فشار خون + عوارض جانبی این دارو
آشنایی با قرص ضد فشارخون والسارتان هیدروکلروتیازید