مربا توت : طرز تهیه انواع مربا خوشمزه با توت + عکس
روش تهیه مربا با توت
مربای توت بسیار خوشمزه و مقوی است که با شکر و کمی آبلیمو به راحتی درست میشود. در این مقاله چند روش برای تهیه این مربا خوش طعم گفته شده است. با دلگرم همراه شوید.
مربا با توت سفید : مربا با توت سیاه
روش اول : مربا توت سفید
مواد لازم :
- توت 1 کیلو
- شکر 900 گرم تا 1 کیلو
- آب 2.5 پیمانه
- دونه هل تعدادی یا وانیل یک سوم قاشق چایخوری
- زعفران حل شده 2 قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری یا آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
- توت ها رو بعد از شستن با شکر و آب ,داخل قابلمه ی لعابی ریخته و روی حرارتِ ملایم میگذاریم تا بپزد و کم کم جا بیفتد.
- مربا را را به مدت یک ربع تا 20 دقیقه با در بسته می پزیم.
- بعد از پخت در ظرف را برداشته و زعفران و دونه های هل رو اضافه کرده و باز میگذاریم تا هم طعم بگیرد و هم رنگ زعفران خوب جذب توت ها بشه.
- در مجموع برای اینکه خوب به غلظت برسه حدود یک الی یک و نیم ساعتی میکشه.
- 5 دقیقه آخر پخت آبلیمو یا جوهر لیموی حل شده در آب را داخل مربای توت سفید می ریزیم.
- چند جوش که زد, گاز ا خاموش کرده و میگذاریم تا مربا حسابی خنک بشه.
- بعد مربای توت سفید را به ظرفش منتقل می کنیم و داخل یخچال می گذاریم.
نکات مهم برای تهیه مربا
- بهتره از توت های آبدار و درشت و تقریبا سفت استفاده کنید.
- توت ها کال نباشند.
- توت های لهیده را هم باید کنار بگذارید.
روش دوم : مربا توت سیاه
مواد لازم :
- توت:1کیلو گرم
- شکر:800گرم
- وانیل:نوک ق غ
- آبلیمو:نصف ق غ
طرز تهیه :
- توت های شسته شده را ب همراه شکر در ظرف درب دار می ریزیم و توت ها را زیر و رو میکنیم، درون یخچال ب مدت 24ساعت استراحت میدهیم تا توت ها آب بندازد.
- مربا را با حرارت ملایم می پزیم و کف روی مربا را میگیریم.
- وقتی مربا قوام پیدا کرد و توت ها نرم شدند مربا اماده است.
- در 5دقیقه آخر وانیل و آبلیمو را اضافه میکنیم
روش سوم : مارمالاد توت قرمز
مواد لازم :
- شکر : یک پیمانه سرخالی
- توت قرمز: 3 پیمانه
- جوهرلیمو:یه کوچولو
- ورقه ژلاتین : دو ورق
- پودر هل : نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه :
- توت ها رو بریزید تو میکسر و پوره ش کنید بعد از الک رد کنید تا تخم هاش جدابشه با شکر و جوهر لیمو قاطی کنید
- بزارید رو گاز تا بجوشه وقتی غلیظ شد هل رو بهش اضافه کنید
- ورقهای ژلاتین رو بزارید تو آب داغ نرم بشه بعد بندازید تو مارمالاد از روی گاز بردارید هم بزنید تا حل بشن
- وقتی خنک شد آماده مصرفه ، مارمالاد خوشمزه و خوش رنگی میشه
- به نسبت مساوی توت و شکر رو لایه لایه بریزید تو ظرف ، بزارید 24 ساعت بمونه بعد یه کوچولو جوهرلیمو بزنید بهش بزارید بجوشه و قوام بیاد به همین راحتی
- من نصف توت قرمز استفاده کردم نصف توت سفید نتیجه شد مربای پلنگی
نکته مهم : درضمن هرچی خواستین ازتوت تهیه کنین اون چوب! کوچولوش ( دمش ) رو جدا نکنین !!!!! چون دراین صورت دچار مشکلات هضم و گوارش میشین
روش چهارم : مربای شاتوت
مواد لازم :
- شاتوت : ۱ کیلوگرم
- شکر : ۱٫۵ کیلوگرم
- آبلیمو : ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
- در ابتدا شاتوت را در ظرف مناسب ریخته و شکر را لا به لای آن بریزید و بگذارید ۱ ساعت به حال خود باشد تا شاتوت آب بیندازد .
- سپس روی حرارت قرار دهید و بگذارید بجوشد سپس کف آن را بگیرید .
- شربت مربا که قوام آمد مقداری آبلیمو را اضافه کرده و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید .
روش پنجم : مربای توت قرمز
مواد لازم :
- توت سیاه…………………….۱ کیلوگرم
- شکر…………………………۴ پیمانه( ۱ کیلوگرم)
- آبلیمو……………………….. ۱ پیمانه
طرز تهیه :
- برای تهیه مربای توت قرمز، ابتدا توت ، شکر و آبلیمو را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید.
- بدون اینکه بجوشد آن را به هم بزنید تا شکر حل شود.و به درجه جوش برسانید و بدون درب و به هم زدن حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که مربا به صورت ژله سفت شود بگذارید بجوشد.
- سپس داخل شیشه استرلیزه شده بریزیدو بعد از سرد شدن درب آن را محکم ببندید و در محل مناسب نگهداری کنید.
نکته : به جای توت سیاه از هر توتی می توانید استفاده کنید.
نکات پایانی جهت تهیه انواع مربا با توت
- اگر میخواهید مارمالاد مربا درست کنید باید ابتدا توتها را کمی خرد یا له کنید و سپس مراحل تهیه مربا را طی کنید و در اواسط پخت کمی پودر ژلاتین را در آب جوش حل کنید و به آن اضافه کنید.
- بهتر است از توتهای درشت و یا توتهایی که هنوز کمی کال هستند و خیلی نرسیدهاند استفاده کنید.
- بهتر است توتهای له شده و خراب را از دیگر توتها جدا کنید.
- از قابلمه مسی یا آلومینیمی استفاده نکنید، چون رنگ مربا را خیلی بد و تیره میکند.
- برای تست غلظت مربا کافی است کمی از شیره یا آب آن را در یک کاسه بریزید و صبر کنید تا خنک شود اگر غلظت مورد نظر را نداشت بگذارید کمی دیگر بجوشد. (چون مربا پس از اینکه سرد شود کمی غلظتش بیشتر میشود.)
خواص توت سیاه و سفید | فواید توت خشک
فصل توت شد و اگر قصد دارید بدانید توت تازه و توت خشک چه فوایدی دارند این مقاله را تا انتها دنبال کنید. این میوه خوشمزه تابستانی طرفداران بسیاری دارد، هیچ کس نیست که از طعم توت خوشش نیاید.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که: توت چـه خواص و فوایدی برای بدن دارد؟ این میوه شیرین خالی از مواد مغزی نیست و ارزش غذایی بالایی دارد.
خاصیت توت
- توت میوهای پرخاصیت و البته پرکالری اسـت. یکصد گرم توت که تقریبا معادل یک فنجان اسـت حاوی 61 کالری انرژی اسـت. هر فنجان توت حاوی 0.9 گرم پروتئین اسـت. البته باید توجه داشت که پروتئین توت، پروتئین گیاهی اسـت.
- این حجم توت 1.1 گرم چربی دارد و حاوی 16 میلیگرم کلسیم اسـت. میزان کلسیم توت قابل توجه اسـت. بد نیست بدانید میزان توصیه شده کلسیم 800 میلیگرم در روز اسـت.
- یکصد گرم توت همچنین حاوی 0.8 میلیگرم آهن، 280 واحد بین المللی ویتامین آ ؛ 0.02 میلیگرم ویتامین بی یک ؛ 0.06 میلیگرم ویتامین بی 2 ؛1.1 میلیگرم ویتامین B3 و 16 میلیگرم ویتامین c اسـت.
- توت همچنین حاوی مقادیر بالایی آب، فیبر، تانن و منیزیم اسـت. بد نیست بدانید هر 100گرم توت خشک 360 کالری انرژی تولید میکند.
خواص توت سفید
شما را با چند خاصیت از توت سفید آشنا می کنیم:
- آنتی اکسیدان
- ملین
- افزایش دهنده شیر
- کشنده قارچ
- کاهش دهنده قند و فشار خون
خواص توت سیاه
توت سیاه میوه خوش طعم و خوش آب و رنگی است که خواص بسیاری نیز دارد.
در این جا به چند مورد از این خواص اشاره می کنیم:
- منبع آهن
- تصفیه کننده خون و از بین برنده عوارض صفرا
- ضد سرطان سینه
- تقویت کننده حافظه