دسته‌بندی نشده

لسیتین چیست؟ مصرف لسیتین چه فوایدی برای سلامت بدن دارد؟

لسیتین چیست؟

شناخته شده ترین خاصیت لسیتین، قابلیت آن در کم کردن کلسترول است. تحقیقات مشخص کرده است که لسیتین سویا می تواند بر افزایش HDL (چربی خوب) کلسترول و کاهش LDL (چربی بد) کلسترول در خون اثر بگذارد.

انواع لسیتین

مکمل های لسیتین معمولا از دانه های آفتابگردان، تخم مرغ یا دانه های سویا نشات می گیرند. از سوی دیگر سویا ماده ای است که اغلب برای تولید مکمل های لسیتین استفاده می گردد. البته گاهی اوقات از چربی های حیوانی، ماهی و ذرت نیز استفاده می شود.

در حالی که سویا بیشتر به شکل کپسول عرضه می شود، اما شما می توانید لسیتین آفتابگردان را در هر دو شکل پودر و مایع خریداری کنید. لسیتین آفتابگردان خیلی رایج نیست اما بعضی از افراد آن را ترجیح می دهند.

درحالی که گاهی اوقات سویا در تولیدات انبوه اصلاح ژنتیکی می شود، دانه های آفتابگردان اینگونه نیست. روند عصاره گیری برای لسیتین آفتابگردان ملایم تر است و همچنین به مواد شیمیایی سخت نیاز ندارد.


فواید بی نظیر لسیتین برای بدن

لسیتین کلسترول را کاهش می دهد:

شناخته شده ترین خاصیت لسیتین، قابلیت آن در کم کردن کلسترول است. تحقیقات مشخص کرده است که لسیتین سویا می تواند بر افزایش HDL (چربی خوب) کلسترول و کاهش LDL (چربی بد) کلسترول در خون اثر بگذارد.

پروتئین سویا به افرادی که آن را مصرف می کنند قدرت اضافی برای درمان کلسترول میدهد و آن هم به دلیل ترکیباتی ست که در سویا یافت می شود.

لسیتین به بهبود سلامت قلب کمک میکند:

لسیتینی که از سویا می آید می تواند سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد، به خصوص اگر از قبل خطر افزایش فشار خون یا بیماری قلبی در شما وجود داشته است.

درحالی که سویا درگیر هضم می شود، بدن زمان طولانی تری را می گذارد تا آن را به انرژی تبدیل کند. برای بعضی از افراد این مسئله منجر می شود تا بعد از مصرف آن احساس سیری بیشتری کنند.

مصرف لسیتین جهت کمک به شیردهی مادران:

بعضی از متخصصان شیردهی لسیتین را به عنوان یک راه حل برای پیشگیری از بسته شدن مجاری شیردهی پیشنهاد می کنند. بنیاد شیردهی کانادا پیشنهاد می کند که مقدار ۱۲۰۰ میلی گرم از آن را ۴ بار در روز استفاده کنید تا از خاصت آن را بهرمند شوید.آنها حدس می زنند که شاید لسیتین چسبناکی شیر سینه را کاهش داده و احتمال بسته شدن کانال شیردهی در سینه ها را کمتر کند.

لسیتین جهت درمان کمک به هضم بهتر:

لسیتین بر افرادی که مبتلا به کولیت معده بودند برای بهبود هضم تست شده است. ویژگی های امولسیونی لسیتین موجب واکنش های زنجیره ای می شود که منجر به بهبود مخاط روده شده، پروسه گوارش را آسان تر کرده و از پوشش حساس سیستم گوارشی حفاظت می کند.

حتی اگر کلیت معده و روده ندارید، اگر سندروم روده تحریک پذیر یا سایر شرایط گوارشی را دارید که بر پروسه هضم تاثیر می گذارد، ممکن است بخواهید آن را مصرف کنید.

ممکن است با علائم زوال عقل مبارزه کند:

لسیتین حاوی کولین بوده که یک ماده شیمیایی ست که مغز برای برقراری ارتباط از آن استفاده می کند. تحقیقات بالینی حاکی از آن است که یک رژیم غذایی سرشار از کولین می تواند باعث قوی شدن حافظه شده و به افراد مبتلا به آلزایمر کمک کند.ماده لیپیدی که دارای کولین است مانند لسیتین، ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد.

مصرف لسیتین جهت آرام و مرطوب کردن پوست:

لسیتین یکی از عناصر موجود در بعضی از محصولات مراقب پوستی ست و از آن در نرم کننده ها استفاده می شود که با بازگرداندن رطوبت به پوست آن را آرام و نرم میکند. در بعضی از این محصولات نوعی لسیتین استفاده می شود که لسیتین هیدروژنه شده نامیده می شود.


خطرات و عوارض جانبی لسیتین

  • افرادی که به تخم مرغ و سویا حساست دارند نیاز است که به دقت مراقب باشند لسیتینی که در مکمل هایشان مصرف می کنند از کجا می آید. تا از واکنش های آلرژی گونه پیشگیری نمایند.
  • لسیتین می تواند در بسیاری از محصولاتی که تاکنون مصرف می کردید مثل تخم مرغ و محصولات حیوانی وجود داشته باشد. خطری درمورد لسیتین هایی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارند، نیست.
  • باتوجه به اینکه مکمل ها از سوی سازمان هایی مثل غذا و داروی آمریکا نظارت نمی شوند، ممکن است اثراتی داشته باشند که هنوز نفهمیده باشیم. افرادی که از مکمل های لسیتین استفاده می کنند نیاز است که مراقب دوز مصرف شان باشند که باید مطابق با تجویز پزشک باشد و نباید روزانه بیش از ۵۰۰۰ میلی گرم از آن را مصرف کنند.

همچنین بخوانید:

نکاتی برای استفاده از سویا در منزل

فواید دارویی و درمانی روغن سویا

فواید بی نظیر ( شیر سویا)

خواص و فواید درمانی سویا برای سلامت بدن

آیا مصرف لسیتین خطری هم دارد؟

لسیتین توسط FDA به عنوان “عموماً ایمن شناخته شده” ارزیابی می‎شود. وقتی لسیتین در مقادیر معقولانه مصرف شود، بروز واکنش‌های جانبی غیر محتمل است.
بهترین راه مصرف لسیتین به دست آوردن آن از طریق غذا است. مکمل‎ها از سوی FDA تحت تنظیمات نظارتی قرار ندارند.

مردم باید پیش از خرید لسیتین در مورد برندهای تهیه کنندۀ آن تحقیق کنند. اگر فردی دچار افزایش کلسترول یا تاریخچۀ بیماری قلبی است باید در مورد مصرف مکمل لسیتین با پزشک مشورت کند.

اگر در صورت مصرف لسیتین عوارض جانبی بروز نماید، می‎تواند شامل موارد زیر باشد:

اگرچه بنیاد شیردهی از پستان کانادا مصرف لسیتین را برای زنان شیرده توصیه می‎کند، در مورد مصرف مکمل‏های لسیتین در دورۀ بارداری و شیردهی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
در نهایت، برخی تحقیقات اخیر خاطرنشان کرده‎اند که فسفاتیدیلکولین موجود در لسیتین توسط باکتری روده به تریمتیلامین – ان – اکساید (TMAO) تبدیل می‎شود. به مرور زمان TMAO می‎تواند عامل تقویت کننده‎ای در سخت شدن شریان‎ها یا اترواسکلروزیس و حملۀ قلبی باشد.

دوز مصرف لسیتین

هیچ دوز مصرف توصیه شده‎ای برای لسیتین وجود ندارد. به عنوان یک قاعدۀ کلی میزان مصرف روزانۀ آن نباید بیش از 5000 میلی‎گرم باشد.

این موضوع قابل توصیه است که باید تلاش شود تا بیش از استفاده از مکمل‏‌ها، لسیتین از منابع غذایی تأمین گردد. لسیتین در بسیاری از غذاها شامل فهرست زیر وجود دارد:

  • گوشت ارگان‎ها
  • گوشت قرمز
  • غذاهای دریایی
  • تخم مرغ
  • سبزیجات ‎سبز پخته شده مثل کلم بروکسلی و بروکلی
  • حبوبات مثل دانه‎های سویا، لوبیا قرمز، و لوبیا
  • لسیتین در شکل طبیعی خود که از منابع غذایی به دست می‎آید هیچ گونه خطری برای سلامت در پی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا