لازانیای کلاسیک : طرز تهیه لازانیای کلاسیک ایتالیایی
لازانیای کلاسیک | طرز تهیه “لازانیای کلاسیک” ایتالیایی
لازانیا! این غذای خوشمزه… کسی نیست که آنرا دوست نداشته باشد. برای درست کردن آن آماده هستید؟ در این مطلب از مجله دلگرم با همراهی شما می خواهیم با طرز تهیه لازانیای کلاسیک و بسیار ساده آشنا شویم.
در این دستور، شما را با دو روش طرز تهیه لازانیای کلاسیک و لازانیای ساده آشنا می کنیم. این دو دستور جزو بهترین دستورهای تهیه لازانیا هستند و با یک بار پختن، عاشقشون خواهید شد.
روش اول جهت تهیه لازانیای کلاسیک
زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
برای ۸ نفر
مواد لازم برای درست کردن سس لازانیا:
- روغن زیتون
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده نصف پیمانه
- فلفل دلمه ای خرد شده نصف پیمانه
- سیر رنده شده ۲ عدد (حبه)
- رب گوجه فرنگی ۱۰۰ گرم
- گوجه فرنگی خرد شده ۳ عدد
- پونه کوهی تازه یا خشک شده ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده ۱/۴ پیمانه
- ادویه ایتالیایی ۱ قاشق غذاخوری
- شکر نصف قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه لازانیا کلاسیک:
- ورقه لازانیا آبه مقدار لازم
- پنیر ریکوتا ۴۵۰ گرم
- پنیر موزرلا ۷۰۰ گرم
- پنیر پارمسان ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
گام اول: در یک قابلمه، به مقدار لازم آب و یک قاشق غذاخوری نمک بریزید. آنرا روی شعله متوسط گذاشته تا به جوش آید.
گام دوم: در ظرفی دیگر دو قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند.
گام سوم: سیر، پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده را در ظرفی دیگر تفت دهید. سپس گوشت را به آن اضافه کنید.
گام چهارم: رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی های خرد شده را به ترکیب گوشت، اضافه کنید.
گام پنجم: سپس ادویه ایتالیایی، پونه کوهی و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.
گام ششم: در این مرحله شکر و نمک را به سس آماده شده اضافه کرده و کمی از آنرا بچشید. بعد از ۱۵ الی ۴۵ دقیقه، سس آماده است.
گام هفتم: ورقه های لازانیا را به مدت ۱۰ دقیق جوشانده سپس آبکشی کنید.
گام هشتم: کف سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی آن کمی روغن زیتون بمالید سپس ورقه های لازانیا را روی آن پهن کنید تا بهم نچسبند.
گام نهم: فر را با درجه حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت، از قبل گرم کنید.
گام دهم: کف ظرف، مقداری از سس گوشتی آماده شده بریزید.
ورقه های لازانیا را روی آن قرار دهید مجدداً مقداری سس روی آن بریزید سپس از ترکیب سه پنیر روی آن بریزید. به همین صورت تا سه لایه ادامه دهید.
گام آخر: روی ظرف را با فویل بپوشانید سپس آن را به مدت ۴۵ دقیقه درون فر با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار دهید. ۱۰ دقیقه آخر پخت، می توانید فویل را بردارید تا کمی روی لازانیا، برشته شود.
به مدت ۱۵ دقیقه، اجازه دهید لازانیا سرد شود سپس میل نمائید.
لازانیا را می توانید به مدت ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. برای گرم کردن مجدد، روی ظرف فویل بکشید و آن را داخل فر با درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۵ دقیقه قرار دهید.
لازانیا را می توانید به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کنید. قبل از ترکیب ورقه های لازانیا و سس گوشت، کف ظرف را با فویل بپوشانید.
سپس طبق دستور، مواد را ترکیب کنید. می توانید به همین صورت، لازانیای پخته نشده را فریز کنید.
همچنین می توانید ظرف را داخل فر بگذارید و بعد از پخت، ظرف را داخل فریزر بگذارید.
هنگام مصرف، لازانیای منجمد شده را از فویل جدا کنید، فویل را از کف ظرف بردارید و به اندازه دلخواه برش زده و در فر، گرم کنید.
روش دوم جهت تهیه لازانیای ساده
زمان آماده سازی ۲۰ دقیقه
زمان پخت ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
برای ۸ نفر
مواد لازم جهت تهیه لازانیا ساده
- ورقه لازانیا به مقدار لازم
- روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- سیر ۲ حبه رنده شده
- پونه کوهی ۱ قاشق غذا خوری
- فلفل به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- سس مارینارا
- پنیر ریکوتا ۴۵۰ گرم
- پنیر پارمسا نصف پیمانه
- جعفری خرد شده یک چهارم پیمانه
- پنیر موزرلا ۴۵۰ گرم
طرز تهیه:
فر را از قبل با درجه حرارت ۳۵۰ فارنهایت (۱۷۰ سلسیوس)، گرم کنید.
در یک قابلمه مقداری آب، نمک و روغن زیتون بریزید.
سپس طبق دستورالعمل روی جعبه، لازانیا را بجوشانید و آبکشی کنید.
در یک تابه ۱ قاشق غذا خوری روغن زیتون بریزید.
گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند.
سپس پونه کوهی و سیر را به آن اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس نمک، فلفل و سس مارینارا را به آن اضافه کنید.
در ظرفی دیگر، پنیر پارمسان، جعفری خرد شده، پنیر ریکوتا و کمی نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در کف ظرف، مقداری از سس آماده شده بریزید ورقه های لازانیا را روی آن بچینید کمی از ترکیب پنیری روی آن بریزید.
تا هر چند لایه که می خواهید به همین صورت ادامه دهید. روی لایه آخر به مقدار زیاد پنیر بریزید.
روی ظرف را با فویل بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید.
سپس فویل را بردارید و با درجه حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت، به مدت ۱۸ الی ۲۰ دقیقه، بپزید.
بعد از پخت، روی لازانیا کمی جعفری خرد شده بریزید و سرو نمائید.
چند نکته مهم جهت تهیه لازانیا ایتالیایی
مواد لازانیا را یک دست خرد کنید تا هنگام برش زدن لازانیا به مشکل بر نخورید.
مواد لازانیا را به دلخواه خودتان می توانید تغییر دهید.
قرار دادن یک لایه ضخیم پنیر ورقه ای مانع از زیادی سرخ و خشک شدن لازانیای لقمه ای میشود.
اگر از سویا در لازانیا استفاده می کنید برای از بین بردن بوی (به نظر بعضی ها) بد سویا و بهتر شدن طعم آن بهتر است سویا را از دو ساعت قبل در آب بخیسانید و قبل از استفاده، سویا را در آبکش بریزید و اجازه دهید کاملاُ خشک شود.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه لازانیا با گوشت و قارچ + نکات مهم برای پخت این غذا
طرز تهیه لازانیا با نان تست + سس بشامل
آموزش طرز تهیه ی لازانیا رولی(لقمه ای)ساده و خوشمزه