دسته‌بندی نشده

فواید کتاب های رنگ آمیزی برای بزرگسالان و سلامت ذهنی آنها

چرا رنگ آمیزی در سلامت ذهن افراد بزرگسال بسیار موثر است؟

به گزارش دلگرم : شاید برایتان عجیب باشد که یک کتاب رنگ آمیزی را به جای اینکه در کتابخانه کودک ببینید، در اتاق کار پدر خانواده ببینید! اما اگر بدانید که رنگ آمیزی چه فوایدی برای بزرگسالان دارد، تعجب می‌کنید که چرا بزرگسالان بیشتر به آن اهمیت نمی‌دهند! پس از خواندن این مطلب ترغیب خواهید شد که از نزدیکترین فروشگاه لوازم تحریر یک کتاب رنگ آمیزی با مدادرنگی تهیه کنید و به رنگ آمیزی مشغول شوید!

رنگ آمیزی و کاهش استرس

تحقیقات نشان دادند که رنگ آمیزی باعث ریلکس شدن بخشی از مغز می‌شود که هنگام قرار گرفتن در موقعیت استرس زا یا ترسناک فعال میشود. علاوه بر این، رنگ آمیزی بخش‌هایی از مغز را که به فعال تر شدن قدرت خلاقیت کمک می‌کند فعال می‌کند. در سال ۲۰۰۵ دو پژوهشگر دریافتند که استرس افرادی که به رنگ آمیزی ماندالاها می‌پردازند تا حد قابل توجهی کاهش یافته است. این ویژگی برای افرادی که به طور دائم از استرس و تجربه فشار ذهنی ناشی از افسردگی رنج می برند، بسیار کمک کننده و مفید است.

رنگ آمیزی یک ورزش ذهن

همانطور که در مورد اول گفته شد رنگ آمیزی بخش هایی از مغز که درگیر فعالیت های خلاقانه هستند فعال می‌کند. همچنین قدرت منطق و استدلال نیز در ذهن تقویت می‌شود. رنگ آمیزی همیشه به عنوان یک ورزش مفید ذهنی تلقی شده است چرا که هر دو نیمکره مغز را به فعالیت موثر وادار می کند. و این مسئله باعث تقویت و مهارت های حرکتی و تقویت هماهنگی در ذهن و بدن می‌ شود. وقتی او در حال رنگ آمیزی هستید، برای انتخاب رنگ از قدرت منطق استفاده می کنید. وقتی انتخاب میکنید که کدام جفت رنگ ها را در رنگ آمیزیتان استفاده کنید قسمت خلاق مغزتان را هم به کار می گیرید. به این ترتیب از هر دو بخش مغز استفاده می کنید و این یک مزیت تمام عیار است.

فواید رنگ آمیزی برای بزرگسالان

رنگ آمیزی یک مدیتیشن خلاقانه

اگر قبلاً از راه های مختلف مدیتیشن برای تقویت تمرکزتان استفاده کرده اید و نتیجه نگرفته اید نگران نباشید، چرا که این تنها مسیر پیش رویتان برای تقویت قدرت تمرکز نیست. کارل یونگ معتقد است که رنگ‌آمیزی ماندالاها به بیمارانش کمک کرده است که بسیاری از اثرات مدیتیشن مانند آرامش درونی را تجربه کنند. یونگ معتقد بود الگوهای ماندالا نمایش از پیچیدگی «خود» است و متوجه شد که بسیاری از بیمارانش به این طرح های دایره‌ای شکل علاقمند هستند. او از این ایده وتمرین رنگ آمیزی برای ارتقاء سلامتی در میان بیماران خود استفاده کرد و مشاهده کرد که کشیدن و رنگ آمیزی ماندالاها “یک پناهگاه امن برای مصالحه و یکپارچگی درونی” است.

رنگ آمیزی بزرگسالان : تغییر الگوی تفکر

در ذهن های بسیاری از ما الگوهای تفکر منفی که ناشی از نگرانی درباره هزینه‌ها، سلامتی، خانواده و دغدغه های مربوط به آینده است جریان دارد. شاید باورش برایتان سخت باشد اما رنگ‌آمیزی می‌تواند این الگوهای منفی را با موارد مثبتی در ذهن جایگزین کند.فرد هنگام رنگ آمیزی به تمرکزی نیاز دارد که ذهن را از دیگر افکار پراکنده دور می‌کند به همین دلیل اکثر اوقات که به رنگ آمیزی می‌پردازیم افکار منفی در ذهن بسیار کم‌رنگتر می شوند. از سوی دیگر ترکیب رنگها و کنار هم قرار گرفتن آنها برای ذهن خوشایند است و باعث واکنش مثبت ذهن نسبت به طرحی که در حال رنگ آمیزی آن است می‌شود. به این ترتیب فضای ذهنی مثبت به تدریج جایگزین افکار منفی جاری در ذهن می شوند.

دکتر استن راسکی، روانشناس درباره اثرات عصبی رنگ‌آمیزی می گوید: ما اثرات شگفت انگیزی مانند تغییر در ضربان قلب و امواج مغزی در افرادی که مدتی به رنگ آمیزی پرداخته بودند مشاهده کردیم.

یادگیری کنارآمدن و صلح با خود

یادگیری نحوه کنترل سیستم فعال سازی استرس بدن یکی از اجزای حیاتی سلامتی ذهنی و فیزیکی است. افرادی که می‌توانند با تروما یا آسیب های روانی که از گذشته در ذهنشان حمل می‌کنند کنار بیایند، به لحاظ ذهنی انعطاف بیشتری دارند. یادگیری کنار آمدن با آسیب های ذهنی نیاز به انعطاف پذیری قابل توجهی دارد و پژوهشها نشان داده اند که رنگ آمیزی می‌تواند کمک بزرگی برای آمادگی ذهن برای مقابله با شرایط دشوار و اجتناب از درگیری های احساسی باشد. محققان به این نتیجه رسیدند که پرداختن به رنگ آمیزی در شرایط مختلفی کارکرد مفید دارد و یکی از این شرایط ناتوانی ذهنی است.یک تحقیق دیگر در سال ۲۰۰۶ نیز نشان داد که این کار و پرداختن به سایر موضوعات هنری برای کاهش اضطراب و استرس و ترس زنان در دوره درمان سرطان بسیار مفید و موثر است.

رنگ آمیزی برای سالمندان چه فوایدی دارد؟

بهبود روابط اجتماعی و پیدا کردن دوستان جدید

نه اشتباه نخوانده‌اید! رنگ‌آمیزی واقعا باعث یافتن دوستان جدیدی می‌شود چرا که امروزه علاقه‌مندان به نقاشی و خلق آثار هنری در جمع‌های مختلف دورهم جمع می‌شوند و از تجربه‌هایشان صحبت می‌کنند و آثارشان را در معرض نمایش می‌گذارند. همین دورهمی‌های کوچک و محدود اما صمیمی باعث تقویت روابط اجتماعی در افرادی که تا حدی جامعه‌گریز هستند می‌شود.داشتن ارتباط معنادار با افراد جامعه و حضور در جمع‌هایی که نقاط مشترکی با یکدیگر دارند، اضطراب اجتماعی را کاهش می‌دهد و به افرادی که در روابط اجتماعی ضعیف هستند کمک می‌کند تا بتوانند بهتر با دیگران در جامعه ارتباط بگیرند.

برای مدتی از سرعت و رقابت در کارهایتان فاصله می‌گیرید

شاید این یک نتیجه‌گیری شخصی باشد اما نمی‌توان انکار کرد که ما در زندگی‌های امروزی دائما به دنبال رقابت با دیگران در زمینه‌های مختلف هستیم. در داشتن پول بیشتر، خرید وسایل بهتر و… با یکدیگر هم در ذهنمان هم گاهی در واقعیت رقابت می‌کنیم، استرس هم که نقش پررنگ همیشگی را در زمینه‌های مختلف اما با پرداختن به نقاشی و رنگ آمیزی (جایی که برد و باخت یا سرعت و پیشی گرفتن معنی پیدا نمی‌کند) به ذهنمان استراحتی می‌دهیم تا از این فضا فاصله بگیرد و پس از یک روز کاری شلوغ، ابزار خوبی برای ریلکس شدن است.
رنگ آمیزی باعث تقویت قدرت تمرکز و حضور در لحظه می‌شود امروزه زندگی‌هایمان به سمتی رفته است که از چندین جهت با کارهای مختلف احاطه شده‌ایم.

هرلحظه مشغول انجام یک کار و فکر کردن به چند کار دیگر هستیم. هرلحظه هم با صدای زنگ و هشدار پیام تلفن همراه یک موضوع جدید به ذهنمان اضافه می‌شود و تمرکز کردن را بیش از پیش سخت می‌کند. در این شرایط، رنگ‌آمیزی یک راه نجات محسوب می‌شود! یک دانشجوی هنردرمانی (آرت تراپی) از دانشگاه لزلی با تحقیقاتش نشان داد استفاده از کتاب‌های رنگ‌آمیزی برای افزایش تمرکز در دانشجویان هنگام سخنرانی‌های دانشگاهی، بسیار موثر است. او بیان کرد که در درمان گروهی، کسانی که مشکل تمرکز دارند، با کمک یک کتاب رنگ‌آمیزی، تمرکزشان بهبود پیدا می‌کند.

رنگ آمیزی افزایش تمرکز و قدرت ذهن را افزایش می‌دهد

علاوه بر تاثیری که رنگ‌آمیزی در کاهش استرس ایفا می‌کند، افزایش قدرت ذهن و تمرین و قویتر شدن آن را نیز باعث می‌شود. منطقی‌تر شدن و افزایش قدرت تحلیل از قابلیت‌هایی است که با عادت به رنگ آمیزی، در ذهن تقویت می‌شود.گاهی در شرایط دشوار قدرت تصمیم‌گیری برای افراد سخت می‌شود. توانایی تحلیل شرایط و داشتن درک درستی از موقعیت، کمک زیادی به گرفتن تصمیم درست می‌کند. با افزایش تمرکز که در اثر پرداختن به رنگ‌آمیزی اتفاق می‌افتد قابلیت درک و تحلیل شرایط، یعنی سلامت ذهنی بیشتر و گرفتن تصمیم‌های منطقی‌تر و درست‌تر. لزلی مارشال، روانشناس بالینی، اذعان دارد که رنگ‌آمیزی قسمت‌هایی از مغز را که به سازماندهی اطلاعات مرتبط هستند تقویت می‌کند و ذهن را برمسئله متمرکز می‌کند.این ویژگی انتخابی عمل کردن مغز هنگام رنگ‌آمیزی قدرت استدلال مغز را نیز بهبود می‌بخشد.

گلوریا مارتینز، روانشناس، می‌گوید این ویژگی باعث می‌شود بیماری‌ها و عوارض مربوط به پیری نیز به تعویق بیفتد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا