فواید چغندر برای پیشگیری از پیری زودرس
با خواص بی نظیر چغندر آشنا شوید
پیشنهاد میکنم با این مقاله از مجله دلگرم که درباره خواص بی نظیر چغندر است همراه شوید.
در حالی که چغندر قرمز و چغندر سفید برای ما آشناتر به نظر میرسد. اما باید بدانید در جهان انواع مختلف چغندر و البته با رنگ های متنوع وجود دارد. اما در اصل، چغندر از نوع سبزیجاتی است که اولین بار از منطقه مدیترانه سر بر آورده و اکنون در جای جای جهان کشت میشود.
چغندر ها قطعا یکی از معجزات گیاهی هستند.
آنها دارای خواص خیره کننده ای اند که تقریباً برای هر بیماری شناخته شده ای مفیدند و یا به درمان آن کمک میکنند. احتمالاً همه شنیده ایم که چغندر برای مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است. علاوه بر این چغندر دارای مهم ترین مواد معدنی لازم برای بدن از جمله منیزیم، فسفر، آهن، مس، پتاسیم، ید و همچنین سرشار از ویتامین های B1، B2، B12 و C است.
خاصیت چغندر و فواید فوق العاده آن در پیشگیری از پیری زودرس
چغندر در رژیم غذایی ورزشکاران
چغندر مانع پیری زودرس : این طیف خیره کننده از مواد مغذی ضروری، همراه با عطر و طعم شیرین آن باعث شده تا چغندر به یک جزء اصلی از مواد غذایی حیاتی برای ورزشکاران تبدیل شود، به خصوص ورزشکارانی که در طی دوره های طولانی از تمرینات ورزشی خود به انرژی بالا و ذخیره آن برای حفظ استقامت خود نیاز دارند. حتی در بعضی رژیم های غذایی از چغندر به عنوان عنصر کلیدی استفاده میشود. این موضوع به خاطر وجود پکتین و سلولز است که نه تنها در از بین بردن سموم از بدن مؤثر است بلکه همچنین به بهبود روند هضم غذا کمک میکند. پکتین یک پلیمر اشتقاقی قندی- اسیدی است که در ساختارهای ژلاتینی گیاهی موجود در میوه جات و سبزیجات وجود دارد.
علاوه بر این ها، چغندر باعث کاهش کلسترول میشود و به جریان یافتن طبیعی خون در رگ ها کمک میکند. ضمن اینکه باعث تقویت عملکرد کبدی میشود. حتی گاهی برخی از متخصصین قلب ممکن است چغندر را برای افراد آسیب پذیر نسبت به بیماریهای قلبی و عروقی توصیه کنند. بتایین، که نوعی از اسید آمینه هاست، در ترکیبات چغندرقند یافت و از آن به دست میآید و باعث بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی میشود. بتایین دارای خواص ضد التهابی است و به وفور در گیاهانی همچون اسفناج یافت می شود. اما در هر فنجان چغندر حدود 175 میلی گرم بتایین وجود دارد و از این رو چغندر یکی از بهترین منابع برای تأمین بتایین به شمار میرود. هر 100 گرم چغندر خام دارای حدود 1.6 گرم پروتئین و چربی، 9.56 گرم کربوهیدرات، تقریبا 3 گرم فیبر و 6.8 گرم قند طبیعی است و 43 کالری است. فیبر موجود در چغندر به کاهش یبوست و بهبود هضم غذا کمک میکند.
کاهش سرعت پیری و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
جالب تر آنکه چغندر دارای ماده ای به نام آنتوسیانین میباشد، از همین رو چغندر دارای خواص ضد سرطانی، به خصوص برای سرطان های سینه، روده بزرگ، پروستات و پانکراس است. وجود نیترات در چغندر باعث افزایش جریان خون میشود و در نتیجه مواد ضروری در بدن با سرعت بیشتری حمل میشوند، نیترات موجود در چغندر همچنین به درمان بیماری کبد چرب کمک میکند و از سرعت پیری در بدن میکاهد. به همین خاطر است که چغندر در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و تقویت فعالیت مغز بسیار مؤثر است و به افراد مسن، توصیه میشود. جالب است بدانید چغندر در دوران باستان به عنوان دارویی برای تقویت قوای جنسی شناخته میشده است.
ما ایرانی ها معمولاً از چغندر در آش، سبزی قرمه سبزی و یا نهایتاً به صورت پخته(لبو داغ) به همراه شکر استفاده میکنیم. در حالی که چغندر را میتوان به شیوه های مختلف خام، بخار پز شده، پخته شده، و یا حتی آب آن را به انواع غذا ها، سالاد ها و همچنین کیک و شیرینی اضافه کرد.
خواص بی نظیر برگ چغندر
همه این ها به کنار، هیچ وقت از خواص برگ چغندر، چیزی شنیده بودید؟ حقیقت این است که برگ چغندر آنطورکه ما فکر میکنیم بی خاصیت نیست! برگ های چغندر منبعی غنی از پتاسیم هستند، مخصوصاً وقتی که پخته شوند. پتاسیم یک الکترولیت حیاتی در حفظ عملکرد طبیعی و سلامتی بدن است. پتاسیم موجود در چغندر در آرام کردن اعصاب و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی بسیار مؤثر است. برگ چغندر همچنین حاوی روی، پروتئین، فسفر، منگنز، مس، کلسیم، ویتامین A، ویتامین C است و حتی میزان آهن برگ چغندر، بیشتر از اسفناج است. با این وجود تعجب میکنم چرا اصطلاح منفی«برگ چغندر» این همه در بین ما رایج است!
با این تعاریف وسوسه کننده، اگر تصمیم گرفته اید هر طور شده چغندر و برگ چغندر را به رژیم غذایی خود و خانواده تان اضافه کنید، بهتر است یادآوری کنم که خوردن چغندر قرمز باعث سرخ شدن ادرار و مدفوع میشود که البته اصلاً نگران کننده نیست و به خاطر وجود رنگدانه های آن، کاملاً طبیعی و بی خطر است.
امیدوارم با خواندن این مقاله تصمیم گرفته باشید گیاه شگفت انگیز چغندر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و در پایین همین صفحه ما را از نتایج این تصمیم باخبر کنید.