فرق کاهو معمولی با کاهو پیچ : کدام نوع بیشتر ماندگار است ؟
کاهو پیچ با کاهوی معمولی چه تفاوتی دارد؟
کاهو پیچ یا همان کاهو چینی نوعی کاهو است که به دلیل عطر و طعم ملایم و بافت تردی که دارد بسیار شناخته شده است. این نوع کاهو رنگ سبز کمرنگی دارد و مانند کلم گرد است. کاهو چینی از نزدیک شبیه به کاهو رسمی نیست و بیشتر شبیه سبزیجاتی مانند گل کلم است.
کاهو یک صیفی سبز سرزنده است که در طی چند روز پس از خرید باید استفاده شود. هرچه برگها تازهتر باشند، مواد مغذی بیشتری خواهند داشت و اگر کاهو بعد از مدتی مصرف نشود علاوه بر تغییر رنگ برگ ها طعم تلخی به خود خواهد گرفت. کاهوی شسته و خشک شده را در کیسه پلاستیکی محفوظ از هوا، بستهبندی کرده و در یخچال قرار دهید.
کاهو پیچ ماندگاری بیشتری دارد و میتوان تا 1 هفته آن را در یخچال نگهداری کرد.
کاهوها از هر نوعی که باشند، فیبر بسیار خوبی دارند و مصرفشان به عنوان یک ماده غذایی سیر کننده به همه افراد به خصوص کسانی که تحت رژیم غذایی هستند و قصد دارند لاغر شوند، توصیه میشود.
هرچه رنگ کاهوها سبزتر باشد، ارزش غذایی آنها بهخصوص میزان منیزیم، بتاکاروتن یا پیشساز ویتامینA، ویتامینK و… آنها بیشتر است، بنابراین از نظر تغذیهای مصرف کاهوهای برگ تیره بهتر است.
معمولا کاهوهای پیچ، رنگ سبز تیرهای ندارند در حالی که کاهوهای معمولی به خصوص برگهای بیرونی آنها سبزتر هستند. بهطور کلی، موادی که فیبر بالایی دارند، نفاخ هستند. کاهو هم یکی از همین خوراکیهاست.
مصرف کاهو در صورتی که میزان نفخی که در بدن مصرف کننده ایجاد میکند، آزاردهنده نباشد و باعث دلدرد او نشود، اشکالی ندارد، اما بسیاری از افراد بهدلیل سوءهضم و مشکلات گوارشی قادر به مصرف زیاد مواد نفاخ نیستند. این افراد بهتر است یا در مصرف فیبرها زیادهروی نکنند یا بعد از مصرف آنها از مواد ضدنفخ مانند عرق نعناع یا جوشانده برخی گیاهان که خاصیت ضدنفخ دارند، استفاده کنند تا دچار مشکل و دلدرد نشوند.
کدامیک از شکل های کاهو بهتر است: کاهویی با برگ های گرد یا برگ های معمولی ؟ کاهو دارای چه ویتامین هایی می باشد؟
1- کاهوی پرورشی و اهلی که در سالاد استفاده می شود که کاهوی گرد Head Lettuce و کاهوی ایرانی Romano Lettuce از انواع مهم آن است .
2- کاهوی وحشی یا کاهوی خودرو
کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است.کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد زیرا دارای مقدار زیادی الیاف است که تولید گاز و نفخ در معده می کند .
حتماً بخوانید:
فواید خوردن کاهو و خواص درمانی کاهو
فواید خوردن کاهو و خواص درمانی کاهو کاهو يکي از قديمي ترين سبزيجات دنيا به شمار مي آيد که منشأ آن در هندوستان و آسياي مرکزي است. پيشينه ي مصرف کاهو…
ترکیبات شیمیایی و میزان ارزش غذایی کاهو :
- آب : 94 گرم
- انرژی : 18 کالری
- پروتئین : 1/2 گرم
- موادنشاسته ای: 0/1 گرم
- کلسیم: 65 میلی گرم
- فسفر: 25 میلی گرم
- آهن: 1/5 میلی گرم
- چربی: 0/2 گرم
- کلسیم : 18 میلی گرم
- سدیم: 10 میلی گرم
- پتاسیم: 250 میلی گرم
- ویتامین آ: 500 واحد
- ویتامین ب 1: 0/5 میلی گرم
- ویتامین ب 2 : 0/08 میلی گرم
- ویتامین ب 3: 0/4 میلی گرم
- ویتامین ث : 10 میلی گرم
- ارسنیک: 0/02 میلی گرم
- اسید اگزالیک: 0/003 میلی گرم
- کاهو ضمنا دارای مواد معدنی مانند نیکل،کبالت،سولفور و مس می باشد .
خواص کاهو
کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است.
1) کاهو تمیز کننده خون است
2) کاهو بعلت داشتن آهن خونساز است
3) ضد تورم است
4) کاهو خواب آور و آرام بخش است
5) کاهو برای ضعف اعصاب مفید است
6) کاهو ملین و ادرار آور است
7) خوردن کاهو برای مالیخولیا مفید است
8) کاهو زخم های مجاری ادرار و مثانه را درمان می کند
9) اگر کاهو را با سکنجبین و یا سرکه بخورند اشتها آور است
10) کاهو اثر ضد تشنج درد
11) درد معده را تسکین می دهد
12) کاهو قوای جنسی را تقویت می کند
13) برای برطرف کردن درد سینه کاهو را بپزید و بخورید
14) زنان شیرده اگر می خواهند که شیرشان زیاد شود باید کاهوی پخته بخورند
15) ورم غدد لنفاوی را برطرف می کند
منبع : ورنداز