علائم و راههای درمان قطعی سردی معده
سردی معده و درمان آن
سردی معده، ترش کردن، نفخ معده، سوءهاضمه، بزرگی شکم و حالت تهوع همه از نشانه های سردی معده است، این بیماری پنهان که اکثر افراد جامعه به آن مبتلا هستند ممکن است به دلایل متفاوتی از جمله خوردن آب سرد یا پوشیدن پیش بند خیس در زمان ظرف شستن اتفاق افتد.طب سنتی فارغ از توصیه هایی که برای پیشگیری از این بیماری پنهان دارد برخی از روش های درمانی را هم برای آن معرفی کرده است.
نشانه های سردی معده
علائم سردی معده
سردی معده دارای علائمی نظیر ترش کردن است و می تواند با احساس سوزش در مری و سرمعده، دل درد، اسپاسم عضلات شکمی، اسهال یا گاهی اوقات یبوست، احساس تهوع و بی حالی همراه باشد.
علت سردی معده
خوردن سریع خوراکی ها، نوشیدن آب همراه با غذا، مصرف غذاهای دیر هضم، استفاده از چاشنی و انواع ادویه های تند همراه با غذا، مصرف خوراکی های سرد چون یخ و بستنی و برخی داروها همگی درسردی معده موثر هستند.
روش نادرست تغذیه و برخی عادتهای غلط تغذیهای باعث ایجاد سردی معده و تشدید علائم آن میشود. ازجمله این علل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خوردن سریع و باعجله غذا
- نوشیدن آب همراه با غذا
- خوردن غذاهای دیرهضم
- استفاده از ادویههای تند
- خوردن غذاهایی با طبع سرد
- مصرف برخی داروهای خاص
درمان بلغم معده
درمان گیاهی سردی معده
درمان این مشکل در وهله اول رعایت رژیم غذایی اهمیت فروان دارد، هر فردی دارای یک مزاج است و خوردن غذاهای طبع دیگر می تواند باعث مشکلات گوارشی و حتی بیماری هایی مانند آکنه و ریزش مو در او شود، برای فهمیدن طبع می توان به پزشک طبع گیاهی مراجعه کرد.
- چای بابوبه : نوشیدن چای بابوبه یکی از راه های برطرف کردن التهاب و سردی معده است، می توان این چای را همراه با نبات یا لیمو ترش مصرف کرد تا علاوه بر درمان مشکل اسیدی شدن و سردی معده با عوامل عفونت زا در دستگاه گوارش هم مبارزه کند.
- آب برنج : آب برنج هم یکی دیگر از داروهای مفید برای درمان مشکل سردی و ترش کردن معده است، برای این کارمقدار کمی برنج را با آب بدون نمک پخته تا قوام پیدا کند، سپس محلول را از صافی رد کنید، این نوشیدنی را می توانید در طول روز به همراه مقداری عسل مصرف کنید تا مشکل سردی معده برطرف شود.
- نعناع : استفاده از برگ های شفابخش نعناع هم که از دیرباز به عنوان یک داروی بی رقیب برای درمان کلیه مشکلات معده مشهور بوده که می توان با جویدن برگ نعناع یا عرق نعناع و چای نعناع را هنگام دل درد و سردی معده مصرف کرد تا التهاب برطرف شود، با توجه به طبع سرد ذاتی نعناع برای رفع سردی معده آن را همراه با نبات مصرف کنید.
- دانه رازیانه : دانه رازیانه هم یکی از خوراکی های بسیار مفید برای سلامت معده است ومی تواند مشکل سردی معده و یا هضم کند مواد غذایی در دستگاه گوارش را برطرف کند و به این ترتیب مشکل التهاب معده برطرف می شود.
- روغن کرچک: اگر مزاج سرد معدهتان، باعث ناراحتی شما شده است، از خواص درمانی روغن کرچک استفاده کنید. برای این منظور میتوانید مقداری روغن کرچک را به معده خود بزنید. سپس این نواحی را ماساژ دهید. بعدازاینکه تمام معده شما چرب شد، بهتر است با یک حوله یا کیسه آب گرم، شکم خود را بپوشانید.
- عسل: برای رفع سردی معده از خواص شفابخش عسل استفاده کنید. شما میتوانید دمنوش های موثر برای سردی معده را با عسل ترکیب کرده و نشو جان کنید. همچنین میتوانید عسل را به تنهایی و بهعنوان صبحانه مصرف کنید.
- سرکه انگور: برخی طبیبان طب سنتی معتقدند که برای درمان سردی معده ، سرکه انگور کارساز میباشد. برای این منظور میتوانید مقداری از سرکه انگور را در آب حل کنید. سپس این نوشیدنی گوارا را هر روز نوش جان کنید تا التهاب و سردی معده شما برطرف شود.
افرادی که دچار سوء هاضمه، یبوست ناشی از سردی مزاج می شوند و دارای مزاج بدنی یا معده سرد هستند، باید در مصرف ماست اعتدال را رعایت کرده و علی الخصوص ماست ترش نخورند.
معمولاً کسانی که مزاج سرد دارند نمی توانند در مقابل نخوردن مقاومت کنند، پس باید ابتدا با داروهایی معده آنها را گرم کرد.
توصیه ما به این افراد مصرف ادویه های گرم از جمله زنجبیل و دارچین است البته باید دقت کرد میزان مصرف این ادویه ها برای هر فردی متفاوت است اما به طور کلی بهتر است روزانه یک گرم از این ادویه ها استفاده شود.
درمان فوری سردی معده
کدام لبنیات طبع سردی دارند ؟
تقریبا تمام لبنیات جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده، طبع سردی دارند. بین لبنیات، پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی، طبع سرد و تر دارند و کشک و قره قروت طبعشان سرد و خشک است.
از درمان خودسرانه سردی معده بپرهیزید
از آنجایی که هر کسی مزاج خاص خودش را دارد ما خود درمانی را توصیه نمیکنیم مثلا بسیاری از افراد دارای مزاج سرد هستند، ولی کبد گرمی دارند و به همین دلیل خود درمانی به واسطه ادویهها ممکن است برای فرد آسیب زننده باشد، حساسیتهای آلرژیک ایجاد کند و باعث ایجاد جوش، خارش و … شود، پس به هیچ وجه خود درمانی را توصیه نمیکنیم.
عواقب مصرف دارویی ادویه
بعضی افراد ادویهجات را جزئی از حاشیه غذا به حساب میآورند لذا استفاده از آن را به هر اندازه مفید میپندارند.اگر همین ادویه به عنوان دارو، روزانه مصرف شود ممکن است باعث ایجاد عوارضی، چون آسیب به رودهها، معده و کبد شود.