طرز تهیه 5 مدل دسر با خرما برای ماه رمضان
دسر ماه رمضان با خرما
خرما یکی از مواد غذایی بسیار مقوی است که می تواند انرژی زیادی به شما منتقل کند. از این رو خوردن آن در ماه رمضان بسیار توصیه می شود. اما ممکن است برخی افراد خرما را به تنهایی دوست نداشته باشند و از خوردن آن خودداری کنند.
ما برای این دسته از افراد پیشنهادی ویژه داریم. شما عزیزان می توانید دسر ماه رمضان با خرما درست کنید و از آن لذت ببرید. حتی می توانید این دسرها را برای مهمانی های خود نیز استفاده کنید.
دسر خرما برای ماه رمضان
طرز تهیه ترافل خرما برای افطار ماه رمضان
مواد لازم برای ترافل خرما:
- خرما دشتستانی: نیم کیلو
- گردو خرد شده: 1 فنجان
- پسته خرد شده: 1 فنجان
- کنجد، پودر کاکائو و نارگیل: مقداری برای تزیین
مراحل تهیه ترافل خرما:
خرما دشتستانی به دلیل چسبندگی بسیاری که دارد برای درست کردن ترافل خرما بسیار مناسب است. ابتدا خرما را از هم جدا کرده و بشویید. خرماهای شسته را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
هسته و پوست خرماها را جدا کرده و درون یک ظرف بریزید. گردو خرد شده و پسته خرد شده را درون خرما ها بریزید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، از مخلوط به دست آمده به اندازه گردو بردارید و درون دست تان گرد کنید.
تعدادی را درون کنجد، تعدادی را درون پودر نارگیل و مابقی را درون پودر کاکائو بغلطانید و درون ظرف بچینید. خرماها را برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید تا خرماها کاملا گرفته شود.
انواع دسر با خرما برای ماه رمضان
طرز تهیه رولت خرما
مواد لازم برای تهیه رولت خرما با گردو:
- خرمای سیاه: یک کیلو
- آرد گندم: حدود ۱ پیمانه
- دارچین: یک قاشق سوپخوری
- روغن جامد: ۲/۱ پیمانه
- گردوی خرد شده:۲۰۰ گرم
- پودر پسته یا نارگیل: مقداری برای تزئین
مراحل تهیه رولت خرما با گردو:
برای تهیه این رول مقوی ابتدا اول کار آماده کردن خرماها را شروع کنید و گردوها را داخل خرماها قرار دهید. اگر خواستید می توانید پوست خرماها را از قبل بکنید و بعد گردوها را داخل خرماها قرار دهید. حالا آرد را که در یک ظرف بریزید و روی شعله قرار دهید، مرتب آن را هم بزنید تا رنگش عوض شود و طلایی شود.
روغن جامد آب شده را اضافه کنید و به هم زدن مواد ادامه دهید تا قهوه ای شود. ظرف را از روی حرارت بردارید، نصف آرد را داخل قالب مورد نظر بریزید و با پشت قاشق یا یک پالت، صاف و یکدست کنید.
خرماها را روی مواد بچینید و پودر شکر و دارچین را روی خرما الک کنید و بقیه مواد را هم روی خرماها بریزید و صاف کنید. روی مواد را با دارچین و پودر پسته بپوشانید و قالب را برای چند ساعتی کنار بگذارید تا کاملا مواد سفت شوند.
بعد می توانید با چاقو مواد داخل قالب را به ابعاد مورد نظر برش دهید و در ظرف بچینید و آخر کار با یک چای داغ میل کنید. به جای خرمای درسته میتوانید از خرمای له شده هم استفاده کنید.
دسر خرما برای افطار ماه رمضان
طرز تهیه پاناکوتای خرما
مواد لازم برای تهیه پاناکوتای خرما:
- خرما 15 عدد (خرمای نرم، خرمای کبکاب مناسب است)
- شیر 500 میلی لیتر
- خامه صبحانه 200 گرم (خامه پاستوریزه پاکت صورتی)
- پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
- آب 60 میلی لیتر
مراحل تهیه پاناکوتا خرما:
ابتدا هسته خرماها را بگیرید. میتوانید پوست آن ها را هم بگیرید تا خرما نرم و یکدست شود. سپس خرما و شیر را در مخلوطکن یا میکسر بریزید تا کاملا مخلوط شوند. پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و حدود ده دقیقه صبر کنید. زمانی که پودر ژلاتین حالت پفکی پیدا کرد، آن را با آب مخلوط کنید.
سپس مخلوط پودر ژلاتین و آب را روی بخار کتری بگذارید تا پودر ژلاتین کاملاً در آب حل شده و مایع شفاف شود. ژلاتین حل شده و پودرکاکائو را بهمخلوط شیر و خرما اضافه کرده و ظرف آنها را بر روی شعله و حرارت متوسط بگذارید.
وقتی مایع گرم شد و مواد مخلوط شدند، خامه را با چنگال بزنید تا نرم و یکدست شود. سپس خامه را به مواد اضافه و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. توجه داشته باشید که خامه نباید بجوشد و وقتی مخلوط گرم شد، شعله را خاموش کنید.
پاناکوتا خرما را در ظرف بریزید و برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا سفت شود. می توانید از ظرفهای تک نفره استفاده کنید و یا تمام پاناکوتای خرما را در یک ظرف بزرگ بریزید.
اگر میخواهید پاناکوتا خرمای شما قالبی باشد، قالب مورد نظرتان را کمی با کره چرب و سپس دسر پاناکوتای خرما را داخل آن بریزید. بعد از آنکه پاناکوتا آماده شد، آن را به راحتی از قالب جدا کنید و نوش جان کنید. اگر به دسرهای مختلف علاقه دارید، حتما دسر شکلاتی را هم امتحان کنید.
دسر خرما برای سحر ماه رمضان
طرز تهیه خرما سرخ شده
مواد لازم برای خرما سرخ شده:
- آرد: ۸ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- ماست: ۵ قاشق غذاخوری
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- خرما و گردو: به میزان لازم
مراحل تهیه خرما سرخ شده:
ابتدا تمام مواد به جز خرما را با هم مخلوط میکنیم تا یک خمیر غلیظ درست شود. این خمیر باید از مواد کیک کمی غلیظتر باشد. نیم ساعت میگذاریم خمیر استراحت کند تا خمیر مایه کاملا ور بیاید.
در ظرف دیگر خرماها را شسته و هسته آنها را جدا کنید. درون خرما را با گردو پر کنید. خرماها را در خمیر میغلطانیم تا سطح خرما کاملا با خمیر پوشیده شود. در آخر خرماها را داخل روغن داغ و غوطه ور شده سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن داخل دستمال میگذاریم تا روغن اضافی آن خارج شود.
دسر خرما
طرز تهیه اسنک خرما
مواد لازم برای تهیه اسنک خرما:
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- کنجد: 1/3 پیمانه
- پودر نارگیل: 3/4 پیمانه
- خرما (بدون هسته): 45 عدد
- دارچین: 1 قاشق چایخوری
مراحل تهیه اسنک خرما:
خرماهای بدون هسته را در یک ظرف نچسب، همراه با کره روی حرارت ملایم قراردهید. در ظرف را بگذارید تا خرماها در عین سرخ شدن در حدود یک ربع کاملا نرم و پخته شوند.
گاهگاهی زیر و رو کنید تا یکنواخت تفت داده شوند. دارچین را روی آن پاشیده با پشت قاشق یا هر وسیله دیگری، آنها را کاملا خمیر و یکدست کنید.از روی حرارت برداشته، پودر نارگیل و کنجد را اضافه کنید و حسابی هم زده تا کاملا ترکیب شوند و مثل حلوا از ظرف جدا شوند. در ظرف چرب شده پهن کنید و بعد از سرد شدن برش دهید.
این اسنک خرما را بهتر است وقتی کاملا سرد شد برش دهید تا برش قطعات آن آسان تر و صاف تر باشد. میتوانید آن ها را خیلی ریزتر از حبه های قند بریده و در یک ظرف در دار برای مدت های طولانی نگه دارید و همراه با چای و حتی قهوه نوش جان کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه ۱۰ غذا و دسر ساده و آسان مخصوص ماه مبارک رمضان