دستهبندی نشده
طرز تهیه ۱۰ مدل بستنی خوشمزه خانگی + عکس
بستنی | طرز تهیه بستنی خوشمزه خانگی
بستنی یکی از دسرهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که از قدمت بالایی برخوردار است. یکی از قدیمی ترین و معروف ترین بستنی های سنتی ایرانی متعلق به فردی به نام اکبر مشدی بوده که برای درباریان قاجاری بستنی درست می کرده است. با دلگرم همراه شوید .
طرز تهیه چندین مدل بستنی در منزل با روشی ساده و آسان
1 – طرز تهیه بستنی سان شاین
مواد لازم :
- بستنی وانیل : 200 گرم
- ژله : 2 قاشق غذاخوری
- کمپوت آناناس : 2 حلقه
- مربای بهار نارنج : به میزان لازم
- سس توت فرنگی : به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا در ته لیوان سس شکلات می ریزیم و سپس بستنی را اضافه میکنیم .
- بعد کمپوت آناناس و ژله و مربای بهار نارنج و بقیه مخلفات را لایه لایه در لیوان قرار می دهیم .
- سپس برای تزئین از خامه ترافل و چوب شور و چتر استفاده می کنیم.
2 – طرز تهیه بستنی انبه
مواد لازم:
- 2 عدد انبه
- یک کیلو ماست کم چربی
- نصف پیمانه آب پرتقال
مواد لازم برای سس انبه :
- ۲ عدد انبه
- ۲ قاشق سوپخوری آبلیموی تازه
طرز تهیه :
- انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. آن را در یک دستگاه غذاساز بریزید و آب پرتقال و ماست را اضافه کرده، دستگاه را روشن کنید تا خوب مخلوط شوند.
- این مخلوط را در یک قالب بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از آنکه دور ظرف کریستال های یخ پدیدار شد ظرف را از فریزر خارج کنید و بستنی را خوب هم بزنید.
- این کار موجب می شود بستنی حالت یخی نداشته باشد. دوباره قالب بستنی را در فریزر قرار دهید تا کاملا بسته و سفت شود.
- حدود نیم ساعت یا یک ربع ساعت قبل از سرو کردن بستنی را در یخچال بگذارید تا کمی نرم شود. آن را با سس انبه سرو کنید.
طرز تهیه سس :
- انبه ها را پوست بگیرید و از هسته جدا کرده خرد کنید. انبه را در یک دستگاه غذاساز یا مخلوط کن بریزید و آب لیموی تازه را اضافه کرده دستگاه را روشن کنید تا انبه را کاملا خرد و به صورت سسی یک دست درآورد.
- سس را در یخچال بگذارید تا سرد شود.
- بستنی را در ظروف گود کوچک ریخته سس انبه را روی آن بریزید و با چند خلال پوست لیموترش تزئین کنید.
3 – طرز تهیه بستنی ایتالیایی
مواد لازم:
- پودر ژلاتین: یک قاشق چایخوری
- شیر: یک دوم پیمانه
- کره بدون نمک: ۶۰ گرم
- وانیل شکری: ۲ قاشق چایخوری
- آب: یک قاشق غذاخوری
- سفیده تخممرغ: ۳ عدد
- پودر شکر: یک دوم پیمانه
- آب لیمو: یک قاشق چایخوری
- شربت قند: یک قاشق غذاخوری
- بیسکویت: ۱۲۰ گرم
طرز تهیه :
- ابتدا آب را داخل یک کاسه کوچک بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۲ الی ۳دقیقه بماند تا نرم شود.
- پس از آن شیر، کره و وانیل را در قابلمهای مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قراردهید، سپس این مواد را آرام به هم زنید تا شیر گرم و کره در آن آب شود.
- آنگاه قابلمه را از روی حرارت بر داشته و ژلاتین را به آن اضافه کنید تا کاملا حل شود، پس از آن بگذارید این مایه خنک شود و چندبارهم بزنید تا سفت نشود.
- پس از این مراحل سفیده ها را در کاسه بزرگی با همزن دستی یا برقی آن قدر به هم بزنید تا کاملا سفت شود. سپس پودر شکر را به تدریج به سفیده ها اضافه کنید و به هم بزنید تا زمانی که رنگ مایع تان کاملا غلیظ شود، در این حین آب لیمو را نیز به آن اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه دیگر به هم بزنید.
- پس از آن، مخلوط شیر را که خنک شده به تدریج به مواد اضافه کنید و آرام مخلوط کنید.
- در این مرحله مواد آماده شده را درون دستگاه بستنی ساز بریزید و در صورتی که این دستگاه را در اختیار نداشته باشید مواد را در ظرف پلاستیکی گودی بریزید و آن را در فریزر با درجه بالا قرار دهید.
- بعد از دو ساعت مواد به تدریج سفت میشود، در این هنگام آن را از فریزر خارج نمائید و با همزن آن قدر بزنید تا نرم و یکدست شود. و پس از آن بیسکویت خرد شده را به مواد اضافه کنید.
- سپس در ظرف را محکم ببندید و دوباره آن را داخل فریزر با درجه کم بگذارید.
- قبل از مصرف بستنی، آن را در مایکروویو قرار دهید تا کمی نرم شود، برای تزئین میتوانید از گیلاس وویفر استفاده نمایید.
4 – طرز تهیه بستنی توت فرنگی
مواد لازم:
- توت فرنگی له شده=1 لیوان پر
- خاکه قند =50 گرم
- شیر=یک ونیم لیوان معمولی
- وانیل=نصف قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ =3 عدد
طرز تهیه:
- شیر را کمی بجوشانید بعد شکر و وانیل و زرده تخم مرغ را اضافه کرده وهم می زنیم بعد از صافی رد کرده روی آتش ملایم بگذارید.
- سفت که شد به طوریکه به قاشق بچسبد مایه حاضر است بعد در ظرف مناسب بریزید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید کمی سفت شد با هم زن دستی هم بزنید و توت فرنگی را به آن اضافه کنید
- بستنی آماده است برای نگهداری بستنی در فریزر باید بستنی را در ظرف آلومنییومی با لیوان های بستنی بریزید سر ظرف را باید یک سانتی متر خالی گذاشت و در ظرف را محکم باید بست و موقع مصرف 10 دقیقه قبل از مصرف از فریزر خارج کرده تا آماده سرو شود.
5 – طرز تهیه بستنی بادام
مواد لازم:
- تخم مرغ : ۲ عدد
- آرد سفید : ۲ قاشق سوپخوری
- نمک : ۲ قاشق سوپخوری
- بادام : ۱ فنجان
- شکر : ۲ فنجان
- شیر هموژنیزه : ۳ فنجان
- خامه : ۳ فنجان
- پوست پرتقال : ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
- شکر و آرد و نمک و تخم مرغ را خوب هم زده شیر را در آن ریخته باز هم آن را هم بزنید.
- مخلوط فوق را در ظرفی ریخته روی آب داغ مدت ۳۰ دقیقه بگذارید و در طی این مدت مرتب آن را هم بزنید.
- وقتیکه سرد شد، سه فنجان خامه و بادام کوبیده و اسانس پرتقال را با آن مخلوط کونید.
- مایه را در ظرف بستنی سازی ریخته و بچرخانید تا بسته شود.
6 – بستنی زعفرانی در منزل به روش ساده
مواد لازم :
- تخم مرغ: ۳ عدد
- شیر: ۴ لیوان
- وانیل: یک سوم قاشق چایخوری
- زعفران: یک سوم قاشق چایخوری
- شکر: یک و نیم لیوان
- گلاب: ۱ لیوان
- ثعلب: یک دوم قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
- ثعلب و وانیل و شکر را مخلوط کرده و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سفت شود و به آن شیر و گلاب اضافه کرده و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا جوش آید
- بعد بگذارید خنک شود، زعفران را در یک قاشق آب حل کرده و اضافه کنید و در فریزر قرار دهید، مرتب مایه بستنی را هم بزنید تا کش بیاید و بستنی سفت شود، بستنی قابل مصرف است.
7 – طرز تهیه بستنی زمستانی
مواد لازم :
- شیر: ۲۰۰ گرم
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- آناناس خرد شده: یک فنجان
- خرمای خرد شده: یک فنجان
طرز تهیه :
- شیر را با عسل خوب به هم میزنیم. آناناس و خرما را به آن اضافه میکنیم و به هم میزنیم.
- آن را در یک قالب ژله می ریزیم و در فریزر میگذاریم تا یخ بزند.
- وقت خوردن بستنی آن را از قالب خارج میکنیم.
- به شکل حلقه حلقه میبریم و سر میز می آوریم. بستنی زمستانی ما آماده شده. نوش جان!
8 – بستنی شاتوت در منزل
مواد لازم :
- شاه توت : ۵ پیمانه یا ۵۰۰ گرم
- پودرقند : ۶ قاشق سوپخوری یا ۷۵ گرم
- خامه : یک و یکچهارم پیمانه
- بیسکویت : چند عدد برای تزیین
- شاه توت : مقداری برای تزیین
طرز تهیه :
- شاهتوت ها را داخل سبدی بریزید و بشویید تا خاک و گرد و غبار آن از بین برود، سپس قابلمه ای آماده کنید و شاه توت را همراه ۲ قاشق سوپ خوری آب و پودرقند داخل قابلمه بریزید. در ظرف را بگذارید و مدت ۵ دقیقه روی شعله اجاق گاز قراردهید تا نرم شود.
- سبد فلزی یا پلاستیکی را روی کاسهای قرار دهید و شاهتوت های پخته را داخل سبد بریزید؛ سپس با قاشق چوبی شروع به له کردن آنها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یکدست شبیه پوره پیدا کند. بعد آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش کم شود و سپس به داخل یخچال منتقل کنید.
- با همزن دستی یا برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود؛ سپس پوره شاهتوت را به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن به مدت ۲ ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح خودش را بگیرد، در فریزر قرار دهید.
- بعد از این مدت، مخلوط شاه توتی را از فریزر بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانههای پودرقند خرد شود؛ این کار را در دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجامدهید. سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و اینبار بعد از ۴ ساعت یا بیشتر سرو کنید. البته در این فاصله نیز پس از گذشت ۲ ساعت، یکبار دیگر مواد را بیرون آورید و مانند بار قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
- در پایان مقداری از بستنی شاهتوتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله درآورید و پس از ریختن در ظرف موردنظر، همراه با بیسکویت و شاهتوت تازه سرو کنید.
9 – بستنی گردویی با قهوه در منزل
مواد لازم :
- دو فنجان شکر
- دو قاشق غذا خوری قهوه
- سه فنجان آب گرم
- یک دوم فنجان آب سرد
- یک چهارم فنجان ذرت له شده (پودر شده)
- یک فنجان گردوی تکه تکه شده
- یک چهارم فنجان کره
طرز تهیه :
- شکر را به آرامی روی گاز حرارت دهید تا طلایی رنگ شود، در عین حال آن را دائما به هم بزنید.
- آن را از روی اجاق بردارید. سپس قهوه را در آب جوش حل کنید و بعد آن را به شکر اضافه کنید. دوباره مخلوط قهوه و شکر را روی گاز حرارت دهید تا شکرش کاملا حل شود.
- آب سرد و ذرت را با هم مخلوط کرده و سپس آن را به مخلوط قهوه و شکر اضافه کنید. سپس آن را ۲ دقیقه دیگر حرارت دهید و به هم بزنید.
- کره و تکه های گردو را به آن اضافه کنید. آن را در ظرف بریزید و داخل فریزر قرار دهید.
10 – طرز تهیه بستنی طالبی
مواد لازم :
- طالبی پوست کنده و تخمه گرفته 1.5 کیلوگرم
- شکر 100 تا 150 گرم (به نسبت شیرینی طالبی)
- آبلیمو 3 تا 4 قاشق سوپخوری
- خامه برای تزئین 200 گرم
- پودر قند 4 قاشق سوپخوری(100 گرم)
طرز تهیه :
- طالبی را به شکل پوره له می کنیم .شکر و آبلیمو را با آن مخلوط نموده،خوب هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود.
- بعد آن را در ظرف فلزی یا ظرف مخصوص تهیه بستنی می ریزیم و در فریزر یا جا یخی قرار می دهیم، کمی که بسته شد،آن را هم می زنیم و 2 تا 3 بار این عمل را تکرار می کنیم که بستنی یخ نزند.
- بعد می گذاریم بستنی کاملا ببندد.
- خامه را با پودر قند و نصف قاشق چایخوری وانیل هم می زنیم تا سفت شده ، فرم بگیرد. بعد آن را در قیف می ریزیم. بستنی را در ظرف های پایه دار ریخته ، روی آن را با خامه در قیف تزئین می کنیم.
- این بستنی را با گرمک هم می توان درست کرد.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه اسکمو بستنی یخی مخصوص گیلان
آموزش تهیه ی ژله بستنی خوشمزه به ساده ترین روش در منزل
طرز تهیه بستنی زمستانی با طعم شکلات عالی و خوشمزه
ماست بستنی | طرز تهیه دسر ماست بستنی خوشمزه خانگی