دستهبندی نشده
طرز تهیه ی هویج پلو خوشمزه با گوشت و دارچین
طرز تهیه هویج پلو مرحله به مرحله
هویج پلو که ظاهراً اصالت این غذا به شیراز برمگیرده، غذایی هست که میخواهیم ازش بیشتر بدونیم . برای آشنایی بیشتر با دلگرم همراه شوید.
هویج پلو _ طرز تهیه هویج پلوی شیرازی
مواد لازم برای هویج پلو
- هویج یک کیلوگرم
- برنج یک کیلوگرم یا 6 پیمانه
- شکر نصف لیوان
- روغن مایع سرخ کردنی 6 قاشق سوپخوری
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- زعفران ساییده شده به مقدار لازم
- پیاز متوسط دو عدد
- دارچین نصف قاشق سوپخوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه هویج پلو
- ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویجها را با پوستکن پوست بگیرید و پس از شستشو با چاقو به صورت خلالهای باریک خرد کنید.
- از رنده درشت نیز میتوانید برای این منظور استفاده کنید.
- تابهای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و تفت دهید، سپس هویجهای خلال شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد.
- در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلو آماده میشود.
- پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفتههای ریزی درآورید.
- داخل تابهای کمی روغن بریزید و کوفته ریزهها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. کوفته ریزهها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.
- . در قابلمهای آب را بجوشانید و برنج خیسخورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیمپیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیبزمینی را کف آن بچینید
- سپس روی آن را با لایهای از برنج آبکششده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آنقدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود.
- در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید.
- پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.
چند نکته برای تهیه ی هویج پلوی خوشمزه
- شما میتوانید به جای آنکه کوفته ریزهها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابهلای برنج بریزید.
- بعضیها هویج پلو را با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده میکنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.
- با توجه به اینکه هویج پلو دارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل میشود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است.
- بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخشکن استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافی برای دم کشیدن این پلو خواهد بود.
- در اصل هویج پلو شیرین است ولی شما می توانید با توجه به ذائقه تان اندازه شکر را تغییر بدهید.
- اگر هویج ها را رنده کردید احتیاجی به پختن ندارند فقط تفت و سرخ کردن کافی است اما اگر خلالی خرد کردید بگذارید مغز پخت شوند.
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی