یکی از پرطرفدارترین انواع نوشیدنیها، کاپوچینو است. فنجانهای بزرگ کاپوچینو با کف شیر و گاهی پودر شکلات، هم ظاهر جذابی دارند و هم خیلی خوشطعم هستند.
اگر وقت و حوصله رفتن به کافی شاپ را نداشته باشید، احتمالا تنها گزینهای که به ذهنتان میرسد استفاده از پودرهای آماده است. این پودرها نه کف درست و حسابی دارند و نه طعمشان با کاپوچینوی دستساز قابل مقایسه است.
به همین دلیل میخواهم روشی را به شما آموزش بدهم که با آن بتوانید در خانه و بدون نیاز به دستگاه، آن را به راحتی در خانه درست کنید.
کاپوچینو چیست؟
Cappuccino یک نوشیدنی گرم ایتالیایی است که بر پایه اسپرسو تهیه میشود. برای کسانی که مانند من دوستدار ایتالیا و فرهنگ آن باشند، حتی اسم این نوع قهوه هم جذاب است!
جالب است بدانید این اسم از روی گروهی راهب برداشته شده است. راهبهایی که لباس و کلاه کوچکشان شبیه کف شیر و پودر قهوه روی کاپوچینو بود!
طرز تهیه کاپوچینو در جاهای مختلف فرق میکند. ایتالیاییها آن را با دبل اسپرسو و فوم شیر تهیه میکنند. این نوشیدنی انواع مختلفی هم دارد. کاپوچینوی تر نوعی است که در آن مقدار شیر بیشتر از فوم یا کف باشد. اگر فوم نوشیدنی بیشتر از شیر آن باشد،
اگر اصلا شیر اضافه نکنیم و روی قهوه فقط فوم شیر باشد، کاپوچینوی خشک است.
نوشته های مشابه
اگر هوس این نوشیدنی خوشمزه را کرده باشید و در خانه اسپرسو ساز نداشته باشید آن وقت چه؟ در این صورت باید به روش من عمل کنید!
طرز تهیه کاپوچینو در خانه
کار را با خریدن قهوه مرغوب شروع کنید. بهتر است دانههای قهوه را خودتان در خانه آسیاب کنید تا عطر تازگی آنها حفظ شود. قهوه عربیکا برای تهیه کاپوچینو بهتر است چون تلخی کمتر و طعم چرب و شیرینتری دارد.
در مرحله بعد قهوه را به روش معمولی دم کنید. میتوانید از فرنچ پرس یا قهوهجوش قطرهای یا هر روش دیگری که دوست دارید استفاده کنید. نکته مهم این است که قهوه باید غلیظ باشد. در برابر اندازه همیشگی پودر قهوه در نظر بگیرید. مثلا دو قاشق مرباخوری برای هر لیوان.
تا وقتی قهوه دم میکشد، شیر را گرم کنید. از هر نوع شیری که بخواهید میتوانید استفاده کنید اما طبیعتا شیر پرچرب خوشمزهتر است. شیر را قبل از رسیدن به نقطه جوش از روی حرارت بردارید و با همزن بزنید. حدودا دو دقیقه بزنید تا کاملا کف کند.
اگر همزن برقی در دسترستان نیست میتوانید شیر را داخل یک ظرف در بسته بریزید و تکان بدهید. ظرف باید فضای خالی داشته باشد تا شیر کف کند. در این حالت زمان هم زدن بیشتر میشود.
فنجان پهن و بزرگ انتخاب کنید و کمتر از نصف آن را با قهوه پر کنید.
بعد خیلی آرام شیر همزده را داخل فنجان بریزید. در صورت لزوم میتوانید از قاشق استفاده کنید تا شیر با قهوه مخلوط نشود.
میتوانید کف شیر روی فنجان را با دارچین، پودر شکلات یا پودر قهوه کاپوچینو خود را تزئین کنید.
یک روش تقلبی تهیه کاپوچینو، برای کسانی که نمیخواهند خیلی زحمت بکشند وجود دارد!
یک فنجان آب، نصف فنجان شیر، یک قاشق قهوه و دو قاشق شکر را داخل قهوهجوش بریزید و روی گاز بگذارید. به محض این که جوش آمد مخلوط را از روی گاز بردارید و حدود سه دقیقه با همزن بزنید. بعد مخلوط را طوری داخل فنجان بریزید که کف روی ظرف قرار بگیرد.
طرز خوردن کاپوچینو
این نوشیدنی در ایتالیا مخصوص صبح است. البته میتوانیم هر وقت خواستیم آن را در خانه تهیه کنیم و بنوشیم!
معمولا مردم مقداری از کف شیر روی کاپوچینو را با قاشق میل میکنند و بعد در صورت تمایل شکر اضافه میکنند و بقیه قهوه را مینوشند. اگر این کار را نکنید ممکن است صورتتان کفی شود!
در ضمن، اگر قبل از نوشیدن قهوه، کف را با قاشق نخورید، قهوه از زیر آن رد میشود و آخر کار شما میمانید و یک فنجان پر از کف!
طرز تهیه کاپوچینو در خانه و بدون دستگاه را با هم بررسی کردیم. لازم نیست خیلی به روشها و دستورالعملها پایبند باشید. کافی است اصول ابتدایی را یاد بگیرید.
بعد میتوانید با آزمون و خطا دستور تهیه کاپوچینوی محبوب خودتان را پیدا کنید. مثلا من استفاده از چاشنیهای دارچین، هل، جوز هندی و … را امتحان کردم و در نهایت به این نتیجه رسیدم که طعم وانیل را با قهوه ترجیح میدهم.