دسته‌بندی نشده

طرز تهیه پاستیل انار دسر محبوب کودکان

طرز تهیه پاستیل اناری ویژه شب یلدا

برای شیرینی شب یلدای زیبای خود و خانواده پاستیل های اناری خوشمزه و ویژه درست کنید. شب یلدا نزدیک است و پاستیل های اناری خوشمزه گزینه مناسبی برای شیرینی ویژه این شب است.

شب یلدا یا همان شب چله یکی از بهترین و ماندگارترین شب ها برای ایرانیان است. کودکان هم از این قاعده مستثنی نیستند و شب چله برای شان یک شب به یاد ماندنی است. این بار با پاستیل های خانگی شکل انار که در این مقاله از دلگرم به شما آموزش خواهیم داد کودک تان را خوشحال کنید.

پاستیل اناری | طرز تهیه پاستیل اناری در منزل

مواد لازم برای پاستیل انار برای شب یلدا :

  1. شکر یک دوم پیمانه
  2. گلوکز مایع یک چهارم پیمانه
  3. پودر ژلاتین یک چهارم پیمانه
  4. آب میوه طبیعی (آب انار) 150 میلی لیتر (تقریبا یک پیمانه سر خالی)

طرز تهیه پاستیل انار برای شب یلدا :

شکر و پودر ژلاتین را با هم مخلوط کنید. گلوکز را به آنها اضافه کنید.

آب میوه را هم اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدهید. اجازه بدهید تا مایع به جوش بیاید و شفاف بشود.

بگذارید کمی از حرارت بیفتد و قالب های مخصوصی را با آب سرد مرطوب کنید و مایع را به آرامی درون آنها بریزید.

البته من یک قطره رنگ خوراکی قرمز ریختم برای شکل های انار. شما می توانید نریزید. در یخچال بگذارید تا خنک شوند.

به روشی که ژله را جدا می کنید پاستیل ها را از قالب جدا کنید و در صورت تمایل در شکر دانه رنگی ریز بغلطانید.

بیشتر بخوانید : خواص پاستیل و خاصیت پاستیل

نکات لازم جهت تهیه ژله اناری :

گلوکز مایع در لوازم شیرینی فروشی موجود است.

اگر قالب مخصوص نداشتید مایع را در ظرف چهارگوش بریزید و وقتی سفت شد با کاترهایی که در آب جوش فرو می کنید آن ها را به دلخواه برش بزنید.

در تمامی دستورها منظور از پیمانه، پیمانه پلوپز هست.

شما می‌توانید این پاستیل را در قالب‌های انار درست کنید تا شکل و شمایل یلدایی بیشتری به خود بگیرد.

این پاستیل مزه ترش و شیرینی خواهد داشت و رنگ خوراکی تنها ظاهر آن را زیباتر خواهد کرد و به همین علت شما می‌توانید رنگ خوراکی را از مراحل تهیه پاستیل حذف کنید.

در صورتی که قالب مخصوص پاستیل ندارید می‌توانید آن را در قالبی چهارگوش ریخته و پس از خارج شدن از یخچال با یک چاقوی مرطوب آن را به مکعب یا اشکال دیگر برش بزنید.

جهت تزیین پاستیل انار می‌توانید از انار و شکر کمک بگیرید. می‌توانید از پاستیل انار برای تزیین ژله‌های شب یلدا استفاده کنید.

طرز تهیه پاستیل انار دسر محبوب کودکان

separator line

آیا میدانید پاستیل از کجا آمد؟

می‌گویند یک کارگر ساده اما بسیار با تجربه در شیرینی‌ پزی‌ ای که تقریبا یک قرن پیش در کارخانه آبنبات‌ سازی کار می‌کرد، برای این‌ که بتواند درآمد بیشتری نصیب خود کند، هیچ چاره‌ای ندید جز آن‌که مواقع استراحتش در آشپزخانه خودش هم شیرینی خانگی بپزد و به مردم عرضه کند.

استقبال مردم به‌دلیل این‌ که به مشتریانش به جای قالب کردن جنسی فقط برای فروش بیشتر، کالایی خوب و بی‌ نقص تولید و عرضه می‌کرد آن‌قدر زیاد شد که به فکر افتاد از همان دانسته‌هایش در کار قنادی استفاده کند و آبنباتی مخصوص بسازد.

هانس ریگل، نام این آبنبات‌هایش را هاریبو گذاشت و با تغییری در قالب آنها و تولیدشان به شکل خرس، مردم آن زمان که معمولا یک یا دو نوع قالب برای پخت و عرضه شیرینی دیده بودند، بیش از شیرینی‌هایش به این آبنبات‌های او علاقه‌مند شدند.

او سپس به فکر افتاد خلاقیتی دیگر را به کار بگیرد و مزه و طعم و حتی حالت آنها را نیز تغییر دهد. بنابراین با استفاده از مقداری طعم‌ دهنده میوه‌ای و افزودن ژلاتین به مایه اولیه آبنبات‌های خرسی خود، آنها را چنان ساخت که در عین نرمی، کمی هم سفت بودند، کش می‌آمدند،

خوردنشان بخصوص برای بچه‌ها لذت بخش بود و بزرگ‌ترها هم دلشان می‌خواست بارها و بارها مزه آن را امتحان کنند!

بیشتر بخوانید : ژله رو دست کم نگیرید

پاستیل از چه ساخته شده؟

پاستیل های امروزی غیر از شکل و شمایل خرس، در قالب های متعددی تولید می شوند؛ از شکل حیواناتی مثل قورباغه و مرغ و زرافه گرفته تا میوه هایی مثل آلبالو و توت فرنگی و سیب و پرتقال و انار و اشیایی چون خودرو و بطری نوشابه و… گرچه این محصولات اکنون تنوع زیادی در مزه و رنگ و شکل دارند، از یک نظر، تفاوت چندانی هم با آن پاستیل های اولیه ندارند.

در فرآیند تولید، مقداری ژلاتین برای ایجاد حالت شفافیت و چسبندگی، روغن خوراکی برای براق شدن، انواع اسانس های میوه ای براساس مزه و طعمی که مورد نظر است، رنگ ها و طعم دهنده های مجاز خوراکی، آب، شیرین کننده که می تواند شکر یا گلوکز باشد و چند افزودنی دیگر به کار گرفته می شود.

خواص جالب خوردن پاستیل

آنچه اکنون محل منازعه برای فایده دار بودن یا مضر بودن این مواد خوراکی است و به عنوان متهم در جایگاه همیشگی قضاوت های افراد می نشیند، ژلاتینی است که در تولید این خوردنی ها به کار می رود.

ژلاتین چیست و چگونه ساخته می شود؟

ژلاتین ماده ای است که از کلاژن یا پوست و استخوان حیوانات به دست می آید؛ نه بو دارد، نه مزه. نه قندی در آن است و نه چربی. مقداری زیاد از آن را پروتئین تشکیل می دهد و مقدار کمی هم نمک و آب در آن یافت می شود.

در صنایع و کارخانجات تولید محصولات غذایی مرتبط با ژلاتین، کلاژن حیوانات را هیدرولیز می کنند و از آن دو نوع ژلاتین به دست می آورند که بر حسب غلظت متفاوت است.

همچنین یک نوع از آن به شیوه اسیدی به دست می آید و نوع دیگر به شیوه قلیایی. در اغلب موارد هم این گاوها، خوک ها و گاهی ماهی ها هستند که از آنها برای تهیه ژلاتین استفاده می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا