دسته‌بندی نشده

طرز تهیه نان شلکینه یا چزنک

روش تهیه نان شلکینه

نام دیگر این نان و شیرینی محلی، چزنک می باشد که بسیار نازک است و بر روی وسیله‌ ای به نام ساج تهیه می ‌شود. البته می ‌توان این نان محلی را نیز در منزل و با استفاده از ماهیتابه طبخ کرد و از طعم و عطر این شیرینی اصیل ایرانی لذت برد.
البته طرز طبخ این نان محلی نیز در استان ‌های دیگر از جمله استان‌ های ایلام و لرستان بسیار متفاوت می باشد. اما تجربه طعم و خوشمزه عالی این نان محلی مطمئناً هرکسی را طرفدار خواهد کرد.

وجود مواد اولیه مقوی و سالم چون آرد، تخم مرغ و شیر در شلکینه باعث خوشمزگی و سالم بودن این نام محلی شده است و شما می توانید برای میان وعده خود و کودکان از این شیرینی خوشمزه استفاده کنید. کودکان نیز مطمئنا عاشق شیرینی هستند، این نان محلی خوشمزه و سالم برای کودکان بسیار مفید و مقوی خواهد بود.

همچنین می توانید این نان محلی را به همراه شیره توت سفید میل کنید. شیره بسیار سالم و مغذی می باشد و در رفع کم خونی، تقویت نیروی بدن و افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار می‌ باشد. پس حتما طبخ این نان محلی را فراموش نکنید و در منزل آماده و نوش جان کنید. چرا که هم مواد اولیه ساده و دردسترسی دارد و هم در زمان بسیار کمی آماده و طبخ می‌ شود.

طرز تهیه شلکینه ساده و خوشمزه و محلی

طرز تهیه شلکینه ساده و خوشمزه و محلی

از دیگر انواع نان های محلی که می توانید در منزل طبخ کنید می توان به نان زیره و سیاه دانه، نان سیمیت، نان رول دارچینی، نان ذرت با هات داگ، نان اسفناج، نان فطایر پنیری، نان شکم پر و نان سیر اشاره کرد.

مواد لازم:

آرد سفید گندم: ۱ پیمانه
شیره خرما: ۱ پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۵ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: نصف قاشق چایخوری

مراحل پخت :

گام 1 ابتدا آرد گندم، شکر و نمک را در یک ظرف بریزید.
گام 2 سپس شیر را مرحله به مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.
گام 3 مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه ای مانند دوغ غلیظ شود.

حتماً بخوانید:

گام 4 زرده‌ های تخم مرغ و زعفران را نیز اضافه کرده و هم بزنید.
گام 5 درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و چرب کنید.
گام 6 کمی از مایه نان را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید.
گام 7 یک لایه نازک از نان را در ماهیتابه درست کنید.
گام 8 وقتی یک طرف نان برشته شد، مایه را عوض کنید تا طرف دیگر نیز بپزد.

طرز تهیه شلکینه ساده و خوشمزه و محلی

گام 9 سپس بر روی بشقاب بگذارید و کمی بر روی آن شیره خرما بزنید.
گام 10 به همین نحو تمام مایه را به صورت لایه های نازک نان در ماهیتابه سرخ کنید و در بشقاب بر روی هم بگذارید.
گام 11 بعد از اتمام مایه، نان ‌ها را ۴ لا در بشقاب تا کنید و کمی کره بر روی آن بریزید تا طعم دار شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا