طرز تهیه محلول ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات برای دوری از کرونا
چگونگی ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات برای پیشگیری از کرونا
دلگرم : سبزیجات یکی از فساد پذیرترین محصولات کشاورزی است. این محصول در مزرعه ممکن است با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلاب ها و غیره آغشته شود و یا آلوده به ویروس کرونا شوند. لذا به سادگی می تواند انگل پذیر باشد.
رییس انجمن تغذیه استان اصفهان با اشاره به توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تأکید کرد: توصیه های تغذیه ای برای سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد مصرف کننده کورتون یا افراد مبتلا به سرطان بسیار مهم است و باید جدی تر گرفته شود.
توصیههای مهم برای ضدعفونی کردن سبزیجات
سبزیجات و میوه های تابستانی به دلیل آلودگی های فراوانی که دارند باید حتما قبل از مصرف ضدعفونی شوند. به شما پیشنهاد می کنیم به جای استفاده از ضدعفونی کننده های شیمیایی با یک محلول خانگی سبزیجات را ضدعفونی کنید.
ضدعفونی کردن سبزیجات از کرونا با محلول های خانگی
گاهی ممکن است سبزیجاتی را که فقط با آب شستشو میدهیم بصورت کامل تمیز نشده باشند و میکروب و آلودگی در آنها باقی بماند که میتوانید با ضدعفونی کردن سبزیجات با محلولی خانگی تمام آلودگیهای سبزیجات را از بین ببرید. در قسمت زیر روشهای ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات برای مقابله با ویروس کرونا را قرار داده ایم.
ضدعفونی کننده خانگی برای سبزیجات و میوه جات تابستانی درست کنید!!! اگر خیال میکنید که سبزیجات و میوههای ارگانیک به دلیل اینکه به آفت کش و مواد شیمیایی آلوده نیستند بنابراین نیازی به تمیز شدن ندارد، اشتباه بزرگی را مرتکب شدهاید.
میوه ها و سبزیجات حتی اگر آغشته به انواع آفت کش ها و مواد شیمیایی نباشند، باز هم حاوی موادی در سطوح خود هستند که میتوانند برای سلامتی مضر باشند. ممکن است سبزیجات و میوهها با کودهای طبیعی و تقویتکنندههای خاک از جمله ورمی کمپوست رشد یافته باشد.
اصول بهداشتی مربوط به شستشوی میوه و سبزیجات
از این رو، تمیز کردن میوهها و سبزیجات به کمک ترکیبی طبیعی حاوی جوش شیرین بسیار کارایی دارد. بی کربنات سدیم یا جوش شیرین یک ماده طبیعی بوده که به راحتی نیز قابل تهیه است.
نکته مهم در مورد جوش شیرین این است که آن یک «آفت کش زیستی» محسوب میشود؛ بنابراین میتواند انواع باکتری، ویروس و قارچ را از بین ببرد.
طرز تهیه محلول ضدعفونی کننده سبزیجات و میوه از کرونا
نحوه تهیه این ترکیب کاملا ساده است. کافی است چند قاشق جوش شیرین را داخل یک یا دو فنجان آب ریخته و خوب هم بزنید تا محلول کمی چسبناک شود. سپس ترکیب به دست آمده را داخل یک اسپری یا ظرف بریزید.
در حالت دوم، باید محلول را با یک برس به میوهها یا سبزیجات بکشید. در مرحله آخر فراموش نکنید که باید آن میوه یا سبزیجات را با آب کاملا بشویید تا اثری از جوش شیرین بر روی آنها باقی نماند.
۳ روش اصولی برای از بین بردن کرم های داخل کلم بروکلی
روش کلی برای ضد عفونی کردن میوه جات و سبزیجات
1. پاکسازی: ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کرده و با آب شستشو دهید تا گل و لای آن برطرف گردد.
2. انگل زدایی: سبزیجات را در یک ظرف ۵ لیتری آب (بسته به میزان سبزی) ریخته و به ازای هر لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشوئی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کنید و بهم بزنید تا تمام سبزی در داخل کفاب قرار گیرد.
مدت ۵ دقیقه سبزی را در کفاب نگه دارید تا تخم انگلها از آن جدا شوند. سبزی انگل زدایی شده را از روی کفاب جمع آوری وتخلیه نمائید و ظروف و سبزی را مجدداً با آب سالم شستشو دهید تا باقی مانده مایع ظرفشوئی از آن جدا شود.
3. ضد عفونی: برای ضد عفونی سبزیجات و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰% را در ظرف ۵ لیتری پر از آب (هر ۵ لیتر آب ۱ گرم پرکلرین ۷۰%) ریخته کاملا حل کنید تا محلول ضد عفونی بدست آید، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت ۱۰ دقیقه در محلول ضد عفونی کننده فوق قرار دهید تا ضد عفونی گردد.
توضیح: اگر پرکلرین در دسترس نباشد می توانید از هر ماده ضد عفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها، سوپرمارکتها و … عرضه می شود طبق دستورالعمل مصرف آن، استفاده نمائید.
4. آبکشی : سبزی ضد عفونی شده را مجدداً با آب سالم بشوئید تا باقی مانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف نمائید. سبزیجات ضد عفونی شده را از محلول بیرون آورده با آب سالم چندین بار شستشو دهید.
5 توصیه مهم جهت ضد عفونی کردن وسایل خانه برای پیشگیری از انتقال …
چند توصیه مهم برای ضدعفونی کردن سبزیجات
سبزی خوردنهایتان را هربار به مقداری که میخواهید مصرف کنید بشویید و بقیه آنها را نشسته در ظرف در بسته درون یخچال نگهداری کنید اگر سبزیهای شستهتان زیاد آمد، آنها را کاملا خشک کنید و بعد در ظرف در بسته یا درون کیسه پارچهای در یخچال قرار دهید.
بهتر است ترهها را از سبزیهای شسته شده دیگر جدا کنید، چون تره خیلی زود فاسد و باعث خرابی باقی سبزیها میشود. بادمجان و کدو هم بهتر است نشسته در داخل ظرف دربسته نگهداری شوند تا دیرتر خراب شوند.
بیشتر بخوانید :
آموزش کاشت و نگهداری سبزی خوردن در خانه و آپارتمان
بهترین ظرف برای نگهداری مواد غذایی کدام است؟ ( میوه و سبزیجات )