ترکیه مناظر دیدنی و آثار باستانی زیادی دارد به همین دلیل این کشور یک مقصد توریستی جذاب برای گردشگران به حساب میآید؛ اما این کشور به چیز دیگری هم معروف است، قهوه ! با اینکه ترکیه جزو کشور های تولید کننده قهوه نیست اما اکثر افراد دوست دارند طرز تهیه قهوه ترک را بیاموزند و حتما سرو یک فنجان قهوه ترک دلچسب را در کافه های ترکیه تجربه کنند.
بعضی از افراد (به خصوص عاشقان قهوه) انگیزه اصلی سفرشان به ترکیه را امتحان یک فنجان قهوه ترک اصیل به سبک مردم ترکیه عنوان میکنند. حتی داستانهایی از کسانی شنیدهام که دور دنیا سفر کردهاند تا بتوانند قهوه خاص هر کشور را امتحان کنند. اگر به ترکیه سفر کردید و مهمان یک ترک شدید؛ باید از قبل نکاتی را درباره قهوه ترک بدانید.
پس ازاینکه وارد منزل میزبان ترک شدید، او از شما درباره سبک قهوهای که میپسندید سؤال میکند. در حقیقت او از شما میپرسد که چه میزان شکر در قهوهتان ریخته شود؟ بنابراین توجه داشته باشید، اگر بخواهید مانند مردم ترکیه قهوه ترک درست کنید علاوه بر این که باید طرز تهیه قهوه ترک را یاد بگیرید، نوع سرو را نیز باید بدانید.
خرید قهوه ترک
ترکیهایها از اصطلاحات زیر برای توصیف قهوه موردپسندشان استفاده میکنند:
- «Sade»: بدون شکر
- «Az seker»: مقداری کمی شکر
- «Orta»: یک یا دو قاشق چایخوری شکر
- «Sekerli»: سه تا چهار قاشق چایخوری شکر
ویدئو آموزش طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش
برای اطلاع از میزان دقیق ترکیبات و نکته های تهیه قهوه به این روش ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
وسایل و مواد مورد نیاز برای تهیه قهوه ترک
تهیه قهوه ترک کار بسیار راحتی است و فرایند پیچیدهای ندارد. تنها لوازمی که نیاز دارید، قهوه آسیاب شده بسیار نرم و قهوه جوش است. علاوه بر این لوازم، کمی هم صلیقه در فرایند تهیه قهوه میتواند کارساز باشد.
- آب تصفیه شده (دقت داشته باشید که آب باید سرد باشد و این یکی از نکات مهم در طرز تهیه قهوه ترک است.)
- قاشق مربا خوری
- دانههای آسیاب شده قهوه (پودر قهوه ترک باید بسیار نرم باشد در حد نرمی آرد)
- در صورتی که دانههای قهوه آسیاب نشده باشد نیاز به آسیاب هم دارید.
- قهوه جوش ترک «جزوه – ایبریک»
- فنجانهای سرو قهوه ترک
- شکر
خرید قهوه لاوازا
نکته : استفاده از قهوه جوش ترک استاندارد در فرایند تهیه بسیار حائز اهمیت است ، زیرا شکل ظاهری خاص این قهوه جوش باعث کیفیت نهایی ایده آل این نوشیدنی میشود.
آسیاب دانههای قهوه ترک
نوشته های مشابه
با اینکه طرز تهیه قهوه ترک ساده است اما کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در آن بسیار مهم است.
- اولین چیزی که باید برایتان اهمیت داشته باشد، دانههای قهوه هستند که باید مرغوب و تازه رُست باشند.
- نکته دوم میزان آسیاب کردن قهوه است. شاید برای شما باورنکردنی باشد اما در آسیاب کردن دانههای قهوه اگر اندازه مناسب برای قهوه ترک رعایت نشود، طعم قهوهای که درست میکنید با قهوهای که مردم ترکیه درست میکنند تفاوت زیادی خواهد داشت.
بنابراین در انتخاب آسیاب توجه لازم را داشته باشید.
ترکیهایها برای انتخاب دانههای قهوه خود به سوپرمارکت یا قهوه فروشی ها میروند و بنا به سلیقه و طعمی که دوست دارند پودر یا دانههای قهوه مورد نظر خود را انتخاب میکنند.اما کسانی که به دنبال قهوه ترک اصیل هستند، تاکید دارند که دانه قهوه سانتوس برزیل خریداری کنند ، زیرا قهوه عربیکا بسیار خوش طعم و عطری است با قیمتی مناسب. سپس با استفاده از آسیابهای مخصوص با وسواس زیادی شروع به آسیاب میکنند تا به اندازه استاندارد پودر مناسب برای تهیه قهوه ترک برسند .
حتماً متوجه اهمیت فراوان میزان آسیاب و نقش بسیار پررنگ آن در طرز تهیه قهوه ترک شدهاید، پس سعی کنید در آسیاب کردن دانهها از آسیاب مناسب استفاده کنید، و یا قهوه آسیاب شده را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
طرز تهیه قهوه ترک- مثل خود ترکیهایها
مرحله اول
برای تهیه قهوه ترک در ابتدا باید میزان آب مورد نیاز را مشخص کنید. بدین منظور به ازای هر فنجان قهوهای که میخواهید تهیه کنید، ۱ فنجان آب (به وسیله فنجان سرو قهوهتان) درون قهوه جوش بریزید. یا اگر ظرفیت قهوه جوش خود را میدانید و به همان اندازه میخواهید قهوه آماده کنید ، کافی است تا زیر قسمت پرچ شده دسته به بدنه قهوه جوش آب بریزید.
دقت داشته باشید که در قهوه ترک به کف حاصل از جوش آمدن قهوه نیاز داریم و از آنجایی که قهوه جوش نمیتواند کف را در خود مهار کند، ممکن است قهوه سرریز شود و روی اجاق گاز بریزد؛ پس برای اینکه از این مشکل جلوگیری شود،بیش از حد در قهوه جوشتان آب نریزید و مقداری فضا برای کف قهوه در نظر بگیرید.
مرحله دوم
حال به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری سر پُر پودر قهوه ترک درون قهوه جوش بریزید ، اگر میخواهید قهوهتان غلیظتر شود میتوانید این مقدار را کمی بیشتر کنید .
فروشگاه قهوه کافی مافی
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که افزودن شکر در این مرحله علاوه بر شیرینی باعث قوام بیشتر قهوهتان نیز میشود . پس اگر بخواهید طعم قهوه شما شیرین باشد باید در این مرحله شکر را نیز به قهوه اضافه کنید.
مرحله سوم
پس از اضافه کردن پودر قهوه و شکر محلول را به خوبی هم بزنید تا کامل یکدست شود و پودر قهوه به صورت گرد شده وجود نداشته باشد.
مرحله چهارم
قهوه جوش را بر روی شعله ملایم قرار دهید و به مدت ۳-۴ دقیقه منتظر باشید. همینطور که قهوه داغتر میشود کف سیاهی شروع به بالا آمدن میکند. در این لحظه قهوه جوش را از روی شعله بردارید تا کف کمی فروکش کند بعد از گذشت 10 ثانیه مجدداً قهوه جوش را بر روی شعله قرار دهید و صبر کنید تا دوباره کف به دهانه ظرف برسد.
نکته : برای قوام بیشتر میتوانید این عمل را دو یا سه بار انجام دهید ، این کار باعث میشود آب بیشتری تبخیر شده و قهوه با آب بیشتر مخلوط شود.
باید توجه داشته باشید که این کف برای تهیه قهوه ترک اهمیت زیادی دارد چرا که در سرو قهوه ترک باید حتماً روی آن کف قهوه وجود داشته باشد.
مرحله پنجم
کف به وجود آمده بر روی قهوه جوش را با استفاده از قاشق مرباخوری در فنجانهای قهوه بریزید و پس از انجام این کار قهوه را از دهانه قهوه جوش به درون فنجانها بریزید.
با انجام این کار قهوه ترک غلیظ و دلچسب شما آماده است و میتوانید آن را برای سرو آماده کنید.
خرید اسپرسوساز
در هنگام سرو قهوه ترک به این نکته توجه داشته باشید که در کنار فنجانهای قهوه باید یک فنجان کوچک آب هم وجود داشته باشد که قبل از سرو قهوه استفاده شود، همچنین بشقاب سرو باید تمیز باشد و همیشه از مسنترین فرد جمع سرو قهوه را آغاز کنید.
امیدواریم این مطلب آموزشی درمورد طرز تهیه قهوه ترک توانسته باشد به شما برای ورود به دنیای قهوه خور ها کمک کرده باشد . اگر در این زمینه تجربه ای دارید که باعث بهبود کیفیت تهیه قهوه میشود آن را با ما در میان بگذارید .