طرز تهیه دلمه کلم شیرین برای افطار ماه رمضان امسال + تصویر
مواد لازم برای طبخ دلمه کلم برگ
گوشت چرخ کرده : 500 گرم ، سبزی دلمه : 500 گرم ، برنج : 5/1 پیمانه ، آلو خورشی : 10 تا 15 عدد پیاز بزرگ : یک عدد ، کلم بزرگ : یک عدد ، روغن : به میزان لازم ، شکر : یک قاشق غذا خوری نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، زیره سیاه و زعفران : به میزان لازم
طریقه پخت دلمه کلم برگ شیرین
پیاز را نگینی کرده و تفت می دهیم ، گوشت را اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن ادویه ها و نمک را اضافه می کنیم. برنج را که از قبل به صورت کته ای پخته ( نیم پز ) شده را به گوشت اضافه و مخلوط می کنیم ، سبزی خرد کرده را اضافه کرده و سپس از روی حرارت برمی داریم. کلم را شسته و انتهای آن را با یک چاقوی تیز و باریک به صورت مخروط درآورده و خارج می کنیم بعد کلم را در قابلمه ای که پر از آب جوش است می اندازیم بعد از 4 تا 5 دقیقه حرارت آن را از قابلمه خارج کرده و برای چند دقیقه می گذاریم تا خنک شود. از اولین برگ کلم شروع کرده و جدا می کنیم و برگ ها را کنار می گذاریم تا خنک شود. انتهای برگ را که کمی سفت است با چاقو بریده و یک قاشق از مواد را داخل آن گذاشته و کناره های برگ را می بندیم ، آن را رول می کنیم یا به صورت بقچه ای می بندیم. در کف ظرف بزرگی چند برگ کلم انداخته و دلمه ها را در آن می چینیم تا ظرف پر شود یک لیوان آب روی آن ریخته و آلوها را که از قبل خیس کرده ایم روی دلمه ها ریخته و روی حرارت می گذاریم تا پخته شود. بعد از آن که دلمه ها پخته شد شکر ، سرکه و لیوان آب را مخلوط کرده و روی دلمه ها می ریزیم و می گذاریم به مدت 20 دقیقه حرارت ببیند تا مزه آن ملس شود.
نکته مهم :
اگر شکر این دلمه را از ابتدای کار اضافه کنیم کلم ها پخته نمی شوند و دلمه ها سفت می شوند.