طرز تهیه خورش نازخاتون مرحله به مرحله (غذای خوشمزه گیلانی)
خورش نازخاتون – خورش خوشمزه و آسان گیلانی
در بین غذاهای ایرانی، خوراکها و خورش های زیادی وجود دارند که در تهیه آنها از بادمجان استفاده شده است. خورش بادمجان و خورش غوره بادمجان، از جمله این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار میباشند. خورش نازخاتون نیز نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه میشود. در تهیه این خورش خوشمزه میتوان از گوشت سفید یا قرمز استفاده کرد که روی (Zn) موجود در آن قابليت جذب بالایی در بدن دارد و باعث تقويت سيستم ايمنی بدن میشود و كمبود آن با عوارضی از قبيل اختلالات رشد، تأخير در بهبود زخمها، بلوغ جنسی ديررس، كوتاهي قد، كم اشتهايی، اختلال در رشد جنين، و سقط جنين همراه است كه در بعضی از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است.
مواد لازم برای طرز تهیه خورش نازخاتون:
- بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
- گوشت بدون استخوان: 800 گرم
- نعنا و جعفری و کمی اسفناج: 500 گرم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- پیاز: یک عدد
- آبغوره: یک فنجان
- روغن: به میزان
طرز تهیه خورش نازخاتون:
- ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
- گوشت را به تکههای یکسان خرد کنید و با پیاز تفت دهید.
- سه لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید پخته شود.
- سبزی را خوب خرد کرده و سرخ کنید وقتی گوشت تقریبا پخته شد سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و آبغوره به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شده و خورش جا بیفتد.
- بادمجانها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بعد روی خورش بچینید تا کمی هم با خورش دم کشیده شوند.
- بعد از پخت کامل، ابتدا بادمجانها را اطراف دیس بچینید و مواد گوشتی را هم وسط آن بکشید و با پلو زعفرانی میل کنید.
خواص غوره :
*. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
*. آبغوره تقویت کننده کبد است .
*. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .
*. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
نکات مهم و اصولی در تهیه خورش نازخاتون
مقدار مرغ یا گوشت و سبزی مورد استفاده در این خورش یکسان است.
سبزی را خیلی تفت ندهید، زیرا تفت دادن زیاد باعث تلخی سبزی و از بین رفتن خواص آن میشود.
در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.