طرز تهیه ترشی لیته خرمالو به روشی ساده
روشی ساده جهت تهیه ترشی لیته خرمالو
در این پست از مجله دلگرم میخواهیم شما را با طرز تهیه ترشی لیته خرمالو آشنا کنیم. امیدواریم مورد رضایت شما قرار گیرد.
طرز تهیه ترشی لیته با خرمالو به روش کاملا سنتی
مواد لازم :
- خرمالو یک کیلو
- برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط هر نیم کیلو
- سیاه دانه 1 قاشق مرباخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- تخم گشنیز نیم کوب 1 قاشق مرباخوری
- پودر گلپر 1 قاشق مرباخوری
- خرمای بدون هسته نیم کیلو
- سرکه یک لیتر
- تمرهندی یک بسته
طرز تهیه ترشی لیته خرمالو
برای تهیه ی این ترشی از خرمالو ی له شده و بسیار نرم هم می توان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.
خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن می ریزیم تا یکنواخت شوند.
نیازی به گرفتن پوست آن ها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آن ها باید جدا شود، چون پوست ها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی می دهد.
تمرهندی را در سرکه می ریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هسته های آن را جدا می کنیم.
برگه ی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت 12 ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و ” خرمای هسته گرفته ” چرخ می کنیم تا به طور کامل مخلوط شوند.
پودر گلپر ، تخم گشنیز نیم کوب ، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگه های چرخ شده اضافه می کنیم.
سرکه را به اندازه ی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن می چشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را می توان کم یا زیاد کرد.
این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است
مواد لازم برای تهیه ترشی خرمالو و تمر هندی
- خرمالو : ۵۰۰ گرم
- سرکه : نصف لیتر
- برگه زرد آلو : ۲۵۰ گرم
- تمر هندی : نصف بسته
- خرما بدون هسته : ۲۵۰ گرم
- سیاه دانه : نصف قاشق مربا خوری
- تخم گشنیز : نصف قاشق مربا خوری
- پودر گلپر : نصف قاشق مربا خوری
طرز تهیه ترشی خرمالو و تمر هندی
ابتدا خرمالو ها را شسته، خرد کرده درون مخلوط کن بریزید، تا یکدست شوند، اگر خرد کردن را با دست انجام می دهید حتما پوست آن را بگیرید تا شکل نا مناسبی به ترشی ندهد.
در مرحله بعد سرکه را به مدت ده دقیقه بگذارید در روی حرارت بجوشد، زیرا جوشاندن سرکه مانع کپک زدن آن می شود، درون ظرفی سرکه بریزید.
تمر هندی های هسته گرفته شده را به سرکه اضافه کرده، برگه زردآلو را که ده ساعت درون سرکه خیسانده ایم و کاملا نرم شده اند را همراه به تمرهندی و خرمای هسته گرفته شده چرخ کنید تا به صورت یکنواخت در آیند.
در مرحله بعد پودر گلپر، تخم گشنیز نیم کوب، سیاه دانه و نمک را به مواد اضافه کرده، مقداری از سرکه را به مواد نرم شده اضافه کنید و طعم آن را بچشید، درب شیشه بسته و ترشی خرمالو را در مکانی خنک قرار دهید.
این ترشی پس از ۱۵ روز آماده می شود. لازم به ذکر است، می توانید خرمالوها را نگینی ریز و یا خرمالو را به طور کامل درون سرکه قرار دهید.
مواد لازم جهت تهیه ترشی خرمالو درسته
- خرمالو ………….. 8 عدد
- هل سبز …………. 8 عدد
- فلفل ……………… 8 عدد
- سرکه سفید و نمک …………. به میزان لازم
- زنجبیل تازه …………. 4 تکه کوچک
طرز تهیه ترشی خرمالو درسته
خرمالوها را شسته و می گذاریم تا خشک شود. به کمک نوک چاقو در انتهای خرمالو یک سوراخ کوچک ایجاد می کنیم و داخل هر خرمالو را با یک هل سبز و یک فلفل پر می کنیم.
خرمالوها را در یک ظرف شیشه ای تمیز می گذاریم و نمک و زنجبیل را روی آنها می ریزیم در پایان سرکه سفید را روی مواد می ریزیم. به طوری که سرکه روی خرمالوها را بگیرد.
در شیشه را می بندیم و ترشی را در جای خنک نگهداری می کنیم. این ترشی پس از 15 روز آماده است.
نکات کلیدی برای تهیه ترشی خرمالو
برای ترشی خرمالو باید از خرمالوی نارس استفاده کنیم.
خرمالو ها رو کاملا شسته و بگذارین تا خوب خشک بشن
در صورت در دسترس نبودن زنجبیل تازه از پودر زنجبیل استفاده کنین.
در صورتی که ترشی را ملایم میپسندید میتوانید سرکه و آب را مخلوط کنید
به این صورت که با هر نسبتی که با طبع شما همخوانی دارد سرکه و آب را آماده کنید
بیشتر بخوانید :
مربای خرمالو – طرز تهیه مربای خرمالو خانگی خوشمزه و خوش رنگ
۲ روش متفاوت برای تهیه ترشی خرمالو + نکات کلیدی
اسموتی خرمالو : ۴ مدل اسموتی جدید و پرخاصیت با خرمالو
خواص بی نظیر خرمالو
میوه خرمالو سرشار از ویتامین های آ – ب – ث است.
مواد معدنی آ ن شامل کلسیم – گوگرد – آهن – فسفر – منیزیم و پتاسیم است و حاوی مقدار زیادی پکتین است که فیبر محلول در آب است بنابراین باعث کاهش چربی خون می شود.
بعضی از انواع آن تانن دارد. تانن متراکم در میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی فشارخون بالا، دیابت و .. را کاهش می دهد.
مطالعات در ژاپن نشان می دهد که پوست خرمالو حاوی فیتو شیمیکالی ست که احتمالا سلول را در برابر آسیب اکسیداتیو مربوط به پیری محافظت می کند.
خاصیت آنتی اکسیدان میوه خرمالو بالاست و با زغال اخته و توت فرنگی قابل مقایسه است.
خرمالو پکتین دارد و هرچه برسد پکتین آن کمتر می شود. خرمالو یک میوه اسیدی است و دارای اسیدهای مالیک -تارتاریک و اسید سیتریک است.
این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می شود. خرمالو رنگدانه پلی فنولیک دارد.