دسته‌بندی نشده

سویق کودک : خواص بی نظیر انواع سویق برای کودکان

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با انواع سویق و خواص سویق برای کودک بیشتر آشنا شوید

سویق کودک، از جمله سویق های ترکیبی است.

سویق کودک، همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال بیشتر در شیر یا آب. این سویق بهترین مکمل شیر مادر است

هر سویقی با چیزی که از آن ساخته می‌شود، تناسب دارد. برای نمونه، سویق جو، از سویق گندم، سردتر است، به همان اندازه که خودِ جو، طبعی سردتر از گندم دارد…

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد. الکافی ج ۶ ص ۳۰۶ ح ۱

خواص سویق همچون مقوی بودن، افزایش استحکام بدن، افزایش رشد مخصوصاً در کودکان، چاق کننده، افزایش شهوت، تقویت دست و پا و خواص بسیار دیگر که در ادامه عرض می کنم. البته سویق انواعی دارد که خواص انواع آن با هم فرق می کند.

ابن بیطار، به نقل از رازی گفته است: هر سویقی با چیزی که از آن ساخته می‌شود، تناسب دارد. برای نمونه، سویق جو، از سویق گندم، سردتر است، به همان اندازه که خودِ جو، طبعی سردتر از گندم دارد. این سویق، همچنین نفخ بیشتری پدید می‌آورد.

سویق کودک

1. خواص سویق گندم

خواص سویق گندم مقوی، چاق کننده، افزایش دهنده ی شهوت، بسیار خوب برای رشد کودکان (البته برای خود کودکان باید ذرات ریزتر بشود ولی مادر می تواند هم در دوران بارداری هم در دوران شیردهی مصرف داشته باشد که تأثیر خوبی روی کودک او خواهد گذاشت).

نکته:

طرز تهیه بقیه سویق ها مثل سویق جو تقریبا مثل سویق گندم است غیر از سویق سنجد که اول سنجد و هسته آن را با هم کاملا پودر می کنیم و سپس آن را تفت می دهیم و دیگر نیازی به مرحله بعدی ندارد سویق کنجد شما آماده می شود.

2. خواص سویق جو

سویق جو مقوی و برطرف کننده ی برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود. کاهش دهنده ی قند است به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود.

اگر جو را بشویید و سویق درست کنید برای تقویت پا خوب است و اگر آن را نشسته سویق کنید برای تقویت دست ها و چشم ها خوب است.

3. خواص مشترک سویق گندم و جو

از میان همه سویق‌ها، استفاده از سویق گندم و سویق جو، بیشتر است و این هر دو، نفخ‌آور و موجب کندتر شدن حرکت غذا از معده به پایین‌اند. البتّه، اگر این دو نوع سویق، کاملاً با آب جوشانده و سپس از پارچه‌ای درشت‌باف گذرانده شوند و بدین ترتیب، آب آن‌ها جدا شود و به صورت لقمه‌هایی فشرده درآیند و سپس همراه با آب سرد و شکر، نوشیده شوند، از نفخ آن‌ها کاسته می‌گردد و چنانچه در تابستان در اوّل صبح، مصرف شوند، برای اشخاص حرارتی و برافروخته‌مزاج، سودمند خواهند بود و مانع تب‌ها و بیماری‌های ناشی از گرم‌مزاجی می‌شوند و همین، از بالاترین منافع آن است.

کسی که این نوع سویق را بخورد، در آن روز نباید میوه تر، خیار و سبزی بخورد، یا دست کم نباید از این چیزها زیاد بخورد؛ امّا سرمادیدگان و کسانی که به نفخ‌هایی در شکم یا دردهایی مزمن در پشت و مفاصل مبتلا هستند و همچنین پیران و کسانی که مزاجی کاملاً سرد دارند، نباید از این سویق هیچ بخورند.

اگر هم به خوردن آن ناچارند، آن را پس از چند بار شستن در آب گرم و همراه با پانید و عسل، پس از درآمیختگی با زیتون و روغنِ وندانه و همچنین روغنِ گردو، با طبع خود مناسب سازند.

در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند. در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود

هرچند سویق جو از سویق گندم، سردتر است، امّا از آن روی که گندم نسبت به جو آب بیشتری مصرف می‌کند، سویق گندم سردکنندگی بیشتری برای بدن دارد و به ‌ویژه رطوبت‌بخشی آن به طبع انسان، بیشتر است.

به همین دلیل، برای کسانی که به رطوبت‌بخشی به بدن نیاز دارند، سودمندی بیشتری دارد. برعکس، سویق جو، برای کسانی که به خشک کردن طبعْ نیاز دارند، مناسب‌تر است. چنین کسانی، معمولاً دارای بدن‌هایی سِتَبر، پُرگوشت و پُرخون هستند، در حالی که گروه نخست، بدن‌هایی تکیده، کم‌گوشت و زردرنگ دارند.

4. خواص سویق استخوان ساز کودک

سویق استخوان ساز، از جمله سویق های ترکیبی است.

این سویق ترکیبی از هسته سنجد، باقلا، برگ چغندر و… است.

شیوه مصرف عمومی سویق استخوان ساز

روزانه یک الی دو قاشق غذاخوری (ترجیحا محلول در شیر) ناشتا میل شود

انواع دیگر سویق

دیگر انواع سویق، به عنوان غذا مصرف نمی‌شوند و [تنها،] مصرف دارویی دارند، آن گونه که سویق کنار، سویق سیب و انار ترش، برای مهار کردن شکم و حرارت دادن بیشتر به آن، به کار می‌روند، یا از سویقِ خرنوب و سنجد، برای مهار کردن طبع، استفاده می‌شود.

5.خواص سویق برنج

سویق برنج برطرف کننده ی اسهال و گشادکننده‌ی روده ها است. برای افرادی که به علت بیماری لاغری شده اند بهترین چاق کننده است.

6. خواص سویق عدس

سویق عدس مقوی، قطع کننده ی عطش و تقویت کننده ی معده است. صفرا را خاموش و درون را خنک و هیجان خون را ساکن می کند. داروی خونریزی (عدم قطع حیض) زنان و شفای هفتاد نوع بیماری است.

7. خواص سویق سنجد

مقوی، مؤثر در رشد و تحکیم بدن، افزایش دهنده ی شیر مادر

سویق کودک

8. خواص سویق سیب

برطرف کننده ی خون دماغ، بهترین درمان برای مار و عقرب گزیدگی و دفع انواع سموم از بدن مثل مواد مخدر باقی مانده در بدن و قطع کننده ی تب است.

  1. تقویت قلب و روح
  2. جلوگیری و برطرف کننده خون دماغ
  3. بهترین سم زدا
  4. درمان عقرب یا مارگزیدگی
  5. برطرف کننده سموم دارویی
  6. دفع کننده گرما و سرما (ذوخاصیتین)
  7. ۷درمان قوی تب
  8. درمان وبا

نکته: برای درمان انواع مسمومیت ها در هر وعده ۱۰۰ گرم روزی ۲ الی ۳ وعده تا بهبودی کامل میل شود.ظرف حاوی ۲۰۰ گرم سویق است.

شیوه مصرف عمومی

روزانه سه قاشق غذاخوری میل شود. بهتر است سویق با مقداری آب مرطوب شود.

9. خواص سویق کامل

مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ی سویق ها را شامل شود.

10. خواص سویق نخود

مقوی، برطرف کننده ی مشکلات و ضعف کمر

سویق کودک

همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال در شیر. در دوران بارداری هم مادر می تواند با خوردن سویق خواص آن را به نوزاد بدهد و نوزاد بدین گونه استخوان‌های محکمی پیدا می کند.

در دوران شیردهی هم می تواند باعث تقویت شیر مادر بشود. از سنینی که کودک به سن غذا می رسد می تواند سویق را بخورد. اگر کودک نتوانست بخورد آن را با شیر مخلوط کنید ولی سویق خالی خواص مخصوص خودش را دارد.

طرز تهیه انواع سویق

امام صادق علیه‌السلام در مورد سویق می فرمایند: سویق، تلخه را از تن و بلغم را از معده، کاملاً جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می سازد

برای تهیه ی سویق گندم، ابتدا گندم را در ظرفی (ترجیحا مسی یا سنگی) تفت می دهیم. دقت داشته باشید که استفاده از ظروف تفلونی مضر است و استفاده از ظروفی همچون مسی و سنگی خواص بسیاری را وارد غذاهای ما می کند.

پس از تفت دادن آن را آسیاب می کنیم. البته اگر از دستگاه‌های آسیاب استفاده می کنید و می خواهید قبل از آسیاب گندم تفت داده شده مقداری سرد شود تا به دستگاه آسیب نرسد موردی ندارد. سپس گندم آسیاب شده را بار دیگر تفت می دهید. (فرمول: تفت-آسیاب-تفت)

نکته: طرز تهیه بقیه سویق ها تقریباً مثل سویق گندم است غیر از سویق سنجد که اول سنجد و هسته آن را با هم کاملاً پودر می کنیم و سپس آن را تفت می دهیم و دیگر نیازی به مرحله بعدی ندارد سویق سنجد شما آماده می شود.

سویق کودک

دستور العمل استفاده از سویق

توجه: سویق به تنهایی یک خوراک کامل می باشد ولی در صورتی که به عنوان درمان یک بیماری خاص بکار می رود بایستی به روش زیر مصرف شود.

1. افزایش قوای جنسی(زود انزالی-زیاد محتلم شدن)

3قاششق غذاخوری سویق جو + یک قاشق غذاخوری روغن زیتون (غیرکارخانه ای)مخلوط و به صورت ناشتا میل شود.

2. تقویت رشد کودکان

سه قاشق مرباخوری سویق جو یا گندم در هر وعده غذایی به صورت مخلوط با شیر و عسل+شکر یا پودر نبات و یا هر مخلوط طبیعی دیگری که مورد علاقه کودک می باشد و یا به صورت پاشیدن روی غذا، سوپ و …

3. جلوگیری از تشنگی و عطش

حداقل سه قاشق غذاخوری سویق جو یا عدس به همراه دو برابر آب هندوانه میل شود. خوردن بیشتر هم مانعی ندارد.

4. پوکی استخوان-کم خونی-کمبود آهن و تکرر ادرار

دو قاشق غذاخوری سویق جو + دو قاشق غذاخوری پودر سنجد را مخلوط و صبح ناشتا میل شود.

5. از بین بردن اخلاط اضافی بدن (معده) : سودا بلغم و صفرا

سه قاشق غذاخوری سویق جو صبح ناشتا خورده شود و تا دو ساعت بعد مایعات مصرف نشود.

6. رفع لکه بینی و بند آوردن خون حیض

3 قاشق غذاخوری سویق عدس+ مقدار کمی پودر نبات مخلوط و به صورت ناشتا خورده شود و اگر تا حداقل یک ساعت بعد مایعات میل نشود اثر بهتر خواهد داشت.

7. یبوست

3 قاشق غذاخوری سویق جو به صورت خشک و یا همراه مقدار کمی آب(خمیر مانند) صبح ناشتا میل شود(البته مصرف به صورت خشک و یا همراه آب بستگی به مزاج فرد دارد و بایستی هر دو روش تا حصول نتیجه آزمایش شود.)

8. ضد تب

بیماری های گوارشی (ترش-هضم غذای کامل-ناراحتی های معده و روده)

3 قاشق غذاخوری سویق جو بعد غذا میل شود.

جهت سایر موارد

  • بهترین روش مصرف 3 قاشق غذاخوری سویق جو به صورت خشک صبح ناشتا میل شود.(جهت سهولت مصرف همراه مقدار گمی گلاب یا عسل یا شکر مصرف شود)پاشیدن روی غذا یا سوپ و اش هم از روشهای دیگر مصرف می باشد.
  • در همه حالات بهتر است تا حداقل یک ساعت بعد مایعات مصرف نشود.
  • طول دوره درمان چهل روز می باشد هر چند معمولا آثار استفاده بعد از مصرف یک هفته مشخص می شود.

سویق کودک

نکاتی برای خوردن سویق

روش عمومی خوردن انواع سویق دو قاشق غذاخوری صبح ناشتا به صورت خشک است. مگر مواردی که نوع خوردن آن ذکر شده.

  • افراد بیمار و مخصوصاً تب دار باید از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.
  • برای سلیقه های متفاوت می توان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.
  • برای مصرف کودکان می توان سویق را به شیر اضافه کرد.
  • اگر سویق نم زده شود و به آن شکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.
  • اضافه کردن شکر به سویق اگرچه باعث چاقی می شود ولی قوت جماع مردان را کاهش می دهد.
  • سویق عدس باید به مقدار زیاد و به عنوان وعده ی غذایی میل شود.

روایات در مورد سویق

  1. امام صادق علیه السلام: سویق ، تلخه را از تن و بلغم را از معده کاملا جدا میکند و هفتاد گونه بلا را دور میسازد.
  2. امام رضا علیه السلام: سویق را به نیت درمان هر بیماری که بخورید مفید است.
  3. امام صادق علیه السلام: به کودکان سویق بدهید ، که گوشت را میرویاند و استخوان را محکم می سازد.
  4. امیر المؤمنان علیه السلام: بهترین سحری برای روزه دار خوردن سویق است با خرما.

نکات قابل توجه :

افراد بیمار و مخصوصا تب دار باید از سویق به عنوان غذا استفاده کنند.

برای سلیقه های متفاوت می توان به آن شکر یا سماق اضافه کرد.

برای مصرف کودکان میتوان سویق را به شیر اضافه کرد.

اگر سویق نم زده شود و به آن شکر اضافه شود عطش زیاد را قطع می کند.

اضافه کردن شکر به سویق اگر چه باعث چاقی می شود ولی قوت جنسی مردان را کاهش می دهد.

سویق عدس باید به مقدار زیاد و به عنوان وعده غذایی میل شود

بیشتر بخوانید :

انواع سرلاک : خواص بی نظیر سرلاک برای نوزادان

خاصیت و مضرات شیر خشک برای نوزادان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا