ساده ترین راه ها برای یافتن رمزعبور Wifi فراموش شده
یافتن رمزعبور Wi-Fi
این روزها ، اگر دوستانتان به منزل شما بیایند، قبل از این که درخواست نوشیدنی کنند، احتمالاً از شما می خواهند که وارد شبکه Wi-Fi شما شوند.
اما اگر رمزعبور خود را فراموش کرده اید ، پیدا کردن آن بسیار سخت است، زیرا اکثر دستگاه ها کاراکترها را با ستاره ها مبهم می کنند.
تا زمانی که به روتر یا حداقل یک دستگاه متصل به شبکه دسترسی دارید، به دانش فنی زیادی برای یافتن رمزعبور Wi-Fi فراموش شده نیاز ندارید.
بنابراین در ادامه ما ساده ترین راه ها برای یافتن رمزعبور Wi-Fi فراموش شده با Windows ، Mac ، Android و iOS و همچنین دو روش اضافی که به یک دستگاه متصل نیاز ندارند را در اختیارتان قرار می دهیم.
1. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش ویندوز
اگر در گذشته یک رایانه شخصی ویندوز را به همان شبکه Wi-Fi وصل کرده اید ، پیدا کردن رمز عبور Wi-Fi بسیار ساده است.
برای شروع ، منوی Start را باز کنید (یا دکمه ویندوز را در صفحه کلید خود فشار دهید) ، سپس “مشاهده اتصالات شبکه” را تایپ کنید و کلید enter را بزنید.
از اینجا ، اتصال را با عنوان “Wi-Fi” را در فهرست زیر پیدا کنید. روی این نوشته کلیک راست کنید ، سپس گزینه “وضعیت” را انتخاب کنید.
در منویی که بعد از این ظاهر می شود ، به سادگی بر روی دکمه “ویژگی های بی سیم” کلیک کنید.
از اینجا ، پنجره دیگری ظاهر خواهد شد. در این پنجره به نوار Security بروید، سپس کادر کنار “نمایش کاراکترها” را تیک بزنید.
پس از انجام این کار ، رمز عبور شبکه Wi-Fi مثل روز روشن قابل مشاهده خواهد بود.
2. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش Mac OS X
اگر MacBook یا هر رایانه Apple دیگری دارید و در حال حاضر به این شبکه Wi-Fi وصل شده است، یافتن رمز عبور ذخیره شده آسان است.
ابتدا برنامه Finder را باز کنید ، سپس بر روی ورودی برنامه ها در قسمت سمت چپ کلیک کنید. از اینجا ، پوشه Utilities را در پنجره اصلی باز کنید.
در مرحله بعدی ، برنامه “Keychain Access.app” را راه اندازی کنید ، که دارای آیکونی شبیه به مجموعه ای از کلیدهاست.
از اینجا ، اطمینان حاصل کنید که “سیستم” انتخاب شده است و “گذرواژهها” به عنوان دسته در پنجره سمت چپ برجسته شده است. بعد ، به سادگی روتر خود را در لیست قرار دهید ، سپس روی ورودی دو بار کلیک کنید.
در پنجره ای که بعد ظاهر می شود ، کادر کنار “نمایش گذرواژه” را علامت بزنید و با این کار رمز عبور Wi-Fi شما نمایش داده می شود.
برای باز کردن قفل ، احتمالاً باید نام کاربری و رمزعبور ادمین خود را وارد کنید.
3. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش اندروید
اندروید به شما امکان نمی دهد گذرواژه های ذخیره شده را بطور ساده مشاهده کنید، اما اگر کاربر روت هستید، یک برنامه ساده و کارآمد با چند کلیک ساده به این مسئله می رسد.
این برنامه WiFi Key Recovery (بازیابی کلید WiFi) نام دارد.
4. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش ios
توجه داشته باشید که هیچ راهی برای مشاهده گذرواژههای Wi-Fi ذخیره شده در آیفون وجود ندارد؛ مگر اینکه جیلبریک باشید.
اگر جیلبریک باشید، می توانید از برنامه Cydia مانند NetworkList برای مشاهده رمزهای ذخیره شده Wi-Fi خود ، که برای iOS 6 و بالاتر کار می کند ، استفاده کنید.
5. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش روتر
اگر از ارائه دهنده اینترنت خود روتر دارید ، احتمال دارد که نام شبکه و رمز عبور پیش فرض را که درست روی برچسب روتر چاپ شده باشد (به دنبال SSID یا ESSID ، و WPA ، WPA2 و غیره باشید) داشته باشد.
این تنها در صورتی کار می کند که شما اطلاعات ورود به طور پیش فرض را تغییر نداده باشید (که بهتر است تغییر داده باشید!) ، بنابراین راهی را برای بدست آوردن رمز ورود Wi-Fi خود در زیر جست و جو کنید.
برای این که روش بعدی عملی باشد، اگر شما از قبل از طریق Wi-Fi متصل نشده باشید، لازم است کامپیوتر شما به طور مستقیم به روترتان با کابل اترنت (Ethernet) متصل شود.
پس از انجام این کار، در صورت لزوم ، به سادگی آدرس IP روتر خود را در هر مرورگر وب وارد کنید.
برای همه مارک های روتر رایج باید یکی از ۳ آدرس زیر کار کند، اما توجه داشته باشید که اگر آدرس IP پیش فرض روتر خود را به صورت دستی تغییر داده باشید ، باید به جای آن وارد کنید:
- ۱۹۲٫۱۶۸٫۰٫۱ (Netgear ، D-Link ، Belkin ، و موارد دیگر)
- ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ (Netgear ، D-Link ، Linksys ، Actiontec و موارد دیگر)
- ۱۹۲٫۱۶۸٫۲٫۱ (Linksys و موارد دیگر)
پس از وارد کردن آدرس روتر ، از شما خواسته می شود که نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید. اگر این اطلاعات را از قبل می دانید ، این کار را انجام داده و وارد شوید.
اگر در مورد اطلاعات ورود روتر خود مطمئن نیستید ، هنوز هم احتمال دارد این گزینه به صورت پیش فرض تنظیم شده باشد.
برای اکثر روترها می توانید اطلاعات ورود را که به طور پیش فرض بر روی یک برچسب در قسمت پایین یا کنار واحد چاپ شده است، پیدا کنید.
به دنبال “نام کاربری” و “رمز عبور” باشید و همانطور که در بخش بالا ذکر شد آن را با نام شبکه و رمز عبور (در صورت وجود) اشتباه نگیرید. برای ورود به سیستم ، این اطلاعات را در پنجره بازشو وارد کنید.
هنگامی که وارد روتر خود شدید ، با یک رابط کاربری تقریبا ساده از شما استقبال می شود.
با این حال این رابط بسته به روتر شما متفاوت خواهد بود ، بنابراین ممکن است مجبور شوید کمی کنجکاوی کنید تا اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنید.
در اکثر روترها ، باید یک ورودی با نام “بی سیم” یا “Wi-Fi” وجود داشته باشد. روی این ورودی کلیک کنید. سپس باید رمز عبور شبکه Wi-Fi (یا “عبارت عبور”) خود را که با متنی ساده ذکر شده است مشاهده کنید.
6. یافتن رمزعبور Wi-Fi روش بازنشانی روتر
اگر به هر دلیلی قادر به ورود به روتر خود نیستید ، آخرین روش برای اتصال به شبکه Wi-Fi شما بازگرداندن روترتان به تنظیمات کارخانه آن است.
البته بخاطر داشته باشید که راه اندازی مجدد روتر و شبکه Wi-Fi پس از تنظیم مجدد ممکن است نیاز به رایانه ای داشته باشد که از طریق اترنت (Ethernet) به صورت فیزیکی به روتر متصل باشد.
برای تنظیم مجدد روتر خود، به دنبال دکمه ی کوچکی با عنوان “بازنشانی” یا “بازگرداندن تنظیمات کارخانه” باشید.
در برخی موارد، در صورت قطع شدن ممکن است برای دسترسی به این دکمه به گیره ی کاغذ یا پین ایمنی احتیاج داشته باشید. این دکمه را به مدت ۵ ثانیه فشار داده و نگه دارید، سپس آن را رها کنید.
بعد ، ۵ دقیقه به روتر خود زمان بدهید تا تنظیمات کارخانه خود را بازگرداند.
هنگامی که این فرآیند انجام شد، باید بتوانید با هر رایانه ای که از طریق اترنت متصل است، وارد روتر خود شوید که به شما امکان می دهد رمز جدید Wi-Fi مورد نظر خود را وارد کنید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد ورود به روتر خود، به بخش “روش ورود روتر” در بالا مراجعه کنید.
رمز عبور WiFi خود را راحت تر ذخیره کنید
پیشنهاد می کنیم از برنامه ای مانند LastPass یا ۱Password استفاده کنید تا یادداشتی را که می توانید در هر دستگاهی که برنامه ها روی آن نصب شده باشد، ذخیره کنید.
همچنین می توانید برای ورود به Wi-Fi hotspot خود ، یک کد QR ایجاد کنید که می تواند اسکن شود ، که گزینه مناسبی برای تایپ گذرواژهای طولانی هر بار و حتی گزینه مناسب تری برای مهمانان است.
بیشتر بخوانید :
آموزش محدود کردن دسترسی به وایفای (wifi)
تفاوت وای فای (wifi) با وایرلس (wireless) چیست؟
آموزش محافظت از وای فای (Wi-Fi) در برابر هکرها