روش طبخ آش دانه کولانه (آش دگان)
طرز تهیه و دستور پخت آش دانه کولانه
دانه کولانه از غذاهای سنتی استان کردستان است. آش دانه کولانه که به آن آش دندان نیز می گویند، از آش های سنتی کردستان است که معمولاً به صورت مناسبتی تهیه می شود. این آش هنگام اولین رویش دندان های شیری کودکان تهیه و اول بین ۷ همسایه سپس بین افراد فامیل تقسیم می شود و یا به همین مناسبت همه افراد فامیل را به صرف آش دانه کولانه دعوت می کنند، همچنین در فصول سرد سال نیز بنا بر ذائقه افراد طبخ می گردد.
مواد لازم :
قلم : 500 گرم
گندم کامل : ⅕ پیمانه
نخود : ⅕ پیمانه
عدس : ⅕ پیمانه
لوبیا سفید : ⅕ پیمانه
لوبیا قرمز : ⅕ پیمانه
لوبیا چیتی : ⅕ پیمانه
پیاز متوسط : 1 عدد
سبزی معطر (مرزه ) : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
حتماً بخوانید:
روش تهیه آش لخشک یا لاخشه
آش لخشک نام یکی از آش های بومی استان خراسان رضوی می باشد. برای پخت آش لخشک نسبت به سایر آش ها از حبوبات کمتری استفاده می شود.
مراحل پخت آش کولانه یا دندونی اصیل و بی نظیر
گام 1 پیاز را خرد کرده در روغن تفت می دهیم.
گام 2 گوشت یا قلم را با مقداری آب می گذاریم تا بپزد.
گام 3 سپس حبوبات از قبل خیس خورده و پخته شده و گندم را به آن اضافه می کنیم.
گام 4 در نهایت سبزی را اضافه کرده و شعله گاز را روی ملایک قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا خوب پخته شود و جا بیفتد.