اگر قهوهای میخواهید که طعمی بهتر از همیشه داشته باشد، باید روی یک دستگاه آسیاب قهوه سرمایهگذاری کنید. آسیابهای مختلفی در بازار وجود دارند و همین تنوع انتخاب بهترین مورد را سختتر میکند.
اما نگران نباشید! من در این مطلب بخش آشنایی با تجهیزات کافی مافی مگ همه اطلاعات لازم را در مورد آسیاب قهوه و خرید آن در اختیارتان میگذارم.
چرا باید یک آسیاب قهوه خرید؟
قبل از این که نکات لازم در مورد خرید دستگاه را برایتان بگویم، باید بدانید که اساسا چرا به آن نیاز دارید:
قهوه پودر شده به اندازه کافی خوب نیست
بسیاری از بسته بندی های قهوه پودر شده (معمولا آن هایی که به روز تولید و عرضه نمیشوند)، مدت زیادی قبل از خرید شما بیات شده اند و کیفیت اصلی خود را از دست داده اند، اما کافی است خودتان دانه های قهوه را آسیاب کنید.
در لحظه عطر قهوه آزاد میشود و همه فضا را پر میکند. با نوشیدن یک فنجان قهوه تازه آسیابشده، خودتان تفاوت را احساس خواهید کرد.
قهوهای که از قبل پودر شده باشد، آن عطر و طعم تازگی را ندارد. همه میخواهیم قهوه مخصوصی که میخریم بهترین طعم و عطر ممکن را داشته باشد پس بهتر است خودمان دانهها را آسیاب کنیم یا قهوه ای را خریداری کنیم که به تازگی آسیاب شده باشد.
قهوه باید متناسب با نوع قهوه ساز و روش دَم کردن آسیاب شود
نوشته های مشابه
برای هر نوع قهوه ساز و روش دم کردن، دانهها باید به میزان مشخصی آسیاب شوند. برای اینکه با این میزان آشنا شوید پیشنهاد میکنم مطلب میزان آسیاب قهوه برای روش های مختلف را مطالعه کنید.
قهوهای که از قبل پودر شده باشد نه تنها تازه نیست، بلکه ممکن است بیش از حد نرم یا درشت باشد. همین جا اشاره کنم که اگرچه بسیاری از آسیابها درجات مختلف برای آسیاب دارند اما معمولا نمیتوانند دانههای قهوه را به اندازهای که برای قهوه ترک لازم است نرم کنند.
میخواهید قهوه را به روشهای مختلف دم کنید
بیایید تصور کنیم شما دستگاههای مختلفی در خانه دارید. یک V60، یک اسپرسوساز خانگی و یک فرنچ پرس. چرا باید برای هر دستگاه یک نوع قهوه بخرید؟ میتوانید یک آسیاب بخرید و هر بار متناسب با دستگاه قهوه را پودر کنید.
به علاوه، عصارهای که از قهوه به دست میآید تا حدود زیادی به درجه آسیاب شدن آن بستگی دارد. با تغییر درجه آسیاب میتوانید طعمهای متفاوتی به دست بیاورید.
از نوشیدن قهوه بد خسته شدهاید
وقتی قهوه به خوبی آسیاب نشده باشد، بافت ناهماهنگی پیدا میکند و خوب دَم نمیکشد. این مسئله روی طعم قهوه تاثیر میگذارد. ممکن است آن را تُرش یا تلخ کند. همچنین ممکن است باعث شود هر بار که قهوه را دم میکنید طعم متفاوتی به دست بیاید.
اگر دستگاه آسیاب قهوه خانگی شما کیفیت مناسب را نداشته باشد، ممکن است دانهها بیش از حد درشت یا ریز شوند. دانههای درشت عصاره کمتری رها میکنند که باعث ایجاد طعم ترش میشود و دانههای ریز به طعم تلخ منجر میشوند.
فقط تصور کنید یک بسته قهوه عالی خریدهاید، احتمالا با قیمت بالا و وقتی آن را دم میکنید طعم قهوه کافیشاپها را ندارد.
میخواهید کنترل بیشتری روی اسپرسو داشته باشید
آیا میخواهید اسپرسوی خانگی خود را ارتقا بدهید؟ پس وقت آن رسیده که کمی فنی عمل کنیم! دما، رطوبت، ساعت، روز و حتی عمر دانههای روست شده قهوه میتوانند روی درجه آسیاب مورد نیاز قهوه اسپرسو تاثیر بگذارند. مثلا در مناطق مرطوب، قهوه کمی از رطوبت هوا را به خود جذب میکند.
اگر یک آسیاب مناسب داشته باشید، کنترل اسپرسو در دست شما است. میتوانید همان طعم عالی همیشگی را بدون توجه به آب و هوا و زمان داشته باشید.
اگر مصرف قهوه شما زیاد نیست
اگر جزو افرادی هستید که نوشیدن قهوه برایشان به صورت هر روزی نیست و مثلا یک روز یا دو روز درمیان قهوه مینوشید ، شدیدا خرید آسیاب قهوه را به شما توصیه میکنم ، اما چرا ؟
زیرا زمانی که شما یک بسته 250 گرمی پودر قهوه خریداری میکنید ، قهوه تان در مدت زمان بیشتری تمام میشود ، همین زمان باعث میشود روز به روز قهوه شما طعم و عطر خود را از دست بدهد و بعد از یک ماه دیگر میلی به مصرف قهوه نداشته باشید و یا مجبور شوید قهوه تان را دور بریزید.
در صورتی که اگر دانه قهوه خریداری کنید و یک آسیاب قهوه در خانه داشته باشید میتوانید تا 2 ماه یک بسته قهوه را بدون افت کیفیت محسوس نگهداری کنید.
چگونه آسیاب قهوه انتخاب کنیم؟
حالا که دلایل خرید را متوجه شدیم، باید ببینیم چند نوع آسیاب وجود دارد. اولین انتخابی که با آن مواجه میشوید انتخاب بین تیغه و دندانه است.
آسیابهای تیغهای
همان طور که از اسمشان برمیآید، این نوع آسیابها تیغههایی دارند که دانههای قهوه را به چند تکه تقسیم میکند. اگر بخواهم یک نمونه از این آسیاب ها را که شما هم دیده اید مثال بزنم ، هاون برقی آشپزخانه ای نمونه ای از آن است .
به هر حال در نظر داشته باشید که آسیاب کردن یک روش خشن است و تیغهها به شدت به دانههای قهوه ضربه میزنند، پس سعی کنید به جای هاون از آسیاب مخصوص برای قهوه استفاده کنید.
در این نوع دستگاهها، درجه آسیاب را با زمان کنترل میکنید. هر چه زمان بیشتر دانهها را آسیاب کنید، پودر نرمتری به دست میآید. بعضی از مدلها خودشان تایمر دارند که باعث میشود بهتر بتوانید زمان را کنترل کنید.
مزیت آسیاب تیغهای: این مدلها ارزانتر هستند و برای تازهکارها مناسبترند.
ایراد آسیاب تیغهای: بافت قهوهای که این دستگاه پودر میکند ناهماهنگ بوده و یکدست نمیباشد. هم دانههای درشت دارد و هم پودر نرم. این مسئله به ویژه برای کسانی که قهوه ترک یا اسپرسو دوست دارند مشکلساز میشود.
آسیابهای دندانهدار
این مدلها دو تیغه دندانهدار دارند. یکی ثابت است و دیگری به یک موتور متصل است و میچرخد. این نوع آسیاب به جای تکه تکه کردن دانهها، آنها را خُرد میکند.
از آن جا که نیروی فشار تنها روی یک نقطه متمرکز نیست، قهوه یک دستتر آسیاب میشود. البته هنوز هم کمی دانههای درشت و پودر نرم باقی میماند اما نه به اندازه مدلهای تیغهای.
مزایا: دقت بیشتر، پودر یک دستتر و کنترل بیشتر. با استفاده از این دستگاه، اگر پودر به دست آمده را الک کنید، مقدار کمتری دور ریز خواهید داشت.
معایب: قیمت بالا. معمولا آسیابهای دندانهای سنگینتر و بزرگتر از نوع تیغهای هستند و برق بیشتری مصرف میکنند.
انواع آسیاب دندانهای: مدل تخت در مقابل مدل مخروطی
فرض کنیم تصمیم گرفتهاید آسیاب دندانهای بخرید. تصمیمگیری این جا تمام نمیشود! حالا باید بین انواع آسیاب دندانهای انتخاب کنید.
آسیاب دندانهای تخت
در این مدل نیروی گریز از مرکز، دانهها را به سمت دندانهها هدایت میکند. با حرکت دادن تیغه ها میتوانید دستگاه را تنظیم کنید. اگر تیغه های آسیاب به هم نزدیکتر باشند، پودر نرمتری به دست میآید و اگر فاصله را بیشتر کنید دانهها درشتتر میشوند.
این مدل نسبت به مدل مخروطی ارزانتر است اما به طور میانگین با توجه به نوع آسیاب بعد از آسیاب کردن 250 تا 600 کیلو قهوه باید تیغه را تعویض کنید. برای آسیاب های دندانه ای تخت خانگی این مقدار حدود 200 کیلو گرم است.
آسیاب دندانهای مخروطی
برخی از متخصصان معتقدند مدل مخروطی دقت عمل بیشتری دارد زیرا میتوان آن را بر حسب درجه تنظیم کرد. آسیابهای مخروطی برشهای 60 درجه دارند برخلاف مدل تخت که برشهای متوازن میزند.
به علاوه، آنها زمان بیشتری کار میکنند و پس از آسیاب 750 تا 1000 کیلو قهوه باید تیغه شان را تعویض کرد.
جنس آسیاب دندانهای: استیل در مقابل سرامیک
تیغه این آسیابها معمولا از دو ماده تهیه میشوند: استیل یا سرامیک. باور کنید یا نه انتخاب بین این دو جنس، بحثبرانگیز است. در نهایت این بحث با مسئله هدایت گرمایی تمام میشود. استیل حرارت را راحتتر منتقل میکند و این یعنی زودتر خنک میشود. سرامیک دیرتر داغ میشود اما به همین نسبت هم دیرتر خنک میشود.
دستگاههای سرامیکی طول عمر بیشتری دارند و گرانتر هستند. همچنین سرامیک شکنندهتر است. البته بعید است این موضوع مشکلی برایتان ایجاد کند. مگر این که یک سنگ کوچک میان دانههای قهوه باشد. به هر حال همین مسئله باعث میشود بیشتر کافی شاپها مدلهای استیل را ترجیح بدهند.
آسیاب قهوه برقی یا دستی ، مسئله این است!
حال که با انواع تیغه ها آشنا شدید ، کار سختی برای انتخاب آسیاب قهوه مناسب تان در پیش ندارید ، فقط کافی است دستی یا برقی بودن آسیاب تان را انتخاب کنید
آسیاب دستی :
اگر مصرف قهوه شما کم است ، در حد روزانه یا یک روز در میان یک فنجان و یا سُنت آسیاب کردن قهوه تان را به محل کارتان نیز منتقل کرده اید ، آسیاب دستی برای شما گزینه مناسبی است ، زیرا در هر کجا میتوانید آسیاب تان را به همراه داشته باشید و همیشه قهوه تازه سرو کنید.
علاوه بر این آسیاب های دستی هزینه کمتری دارند و تهیه آن معمولا نیاز به بوجه چندانی ندارد. تنها عیب این نوع آسیاب را میتوان در سرعت عمل آن دانست ، اگر بخواهید برای 4 نفر قهوه فرانسه آماده کنید بدانید که حسابی قرار است خسته شوید .
آسیاب برقی :
اکثر کافی شاپ ها فروشگاه های قهوه و قهوه خور های پر مصرف باید از آسیاب های برقی استفاده کنند ، برای دو گروه اول دلیل واضح است ، زیرا مشتریانشان سریعا نیاز به پودر قهوه دارند .
اما در مورد قهوه خور های پر مصرف ، اگر بخواهید در هر وعده از روز که میخواهید قهوه سرو کنید آن را آسیاب کنید قطعا نیمی از روز را باید صرف آسیاب کردن کنید ، پس یک آسیاب قهوه برقی خانگی میتواند دوست همیشگی شما باشد.
نکات پایانی
در این مقاله دو مسائل اساسی را بررسی کردیم اما هنوز هم موارد بسیاری وجود دارد که باید در نظر بگیرید. مسائلی مثل اندازه دستگاه، تنظیمات آسیاب، ظرفیت دستگاه، سرعت آسیاب کردن، قیمت، ولتاژ و …
در سایت آمازون میتوانید بسیاری از مدل های موجود در جهان را دنیا مشاهده کنید و یا در بخش آسیاب قهوه فروشگاه اینترنتی کافی مافی اقدام به مشاهده و مقایسه مدل های موجود در ایران نمایید.
در نهایت این را بدانید که آسیاب قهوه عالی وجود ندارد و عالی بودن را نیاز های شما تعریف خواهد کرد .
متخصصان این صنعت همیشه در تلاش هستند که دستگاههای بهتری تولید کنند. تحقیق کنید، به نیازهای خود فکر کنید و متناسب با عادت و روش دم کردن خود بهترین دستگاه را انتخاب کنید.