دسته‌بندی نشده

دوستیابی آنلاین : رفاقت اینترنتی خوب است یا بد؟

آیا واقعاً راحتی و سرعت دوستیابی آنلاین، به عواقب و زیان های آن می ارزد؟

دوست یابی آنلاین و از طریق شبکه های اجتماعی گوناگون مثل اینستاگرام، برای خیلی ها به شیوه معمولِ پیدا کردن دوست یا پارتنر تبدیل شده است. از نظر عده زیادی هم این روش، راه مناسبی برای دوست یابی نیست و با این نوع تشکیل رابطه موافق نیستند.

امروزه شبکه های اجتماعی بسیاری برای دوست یابی آنلاین وجود دارند؛ حتی سایت هایی که به طور خاص به پیدا کردن پارنتر برای مخاطبانشان می پردازند و در این میان از محبوبیت بالایی برخوردارند.
در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، هر فرد می تواند با مخاطبین زیادی در ارتباط باشد و شاید همین یکی از دلایل کشش افراد به سوی دوست یابی آنلاین باشد.

ولی آیا مَجازی بودن این نوع دوستی ها، به معنای ناقص بودن آنهاست؟
آیا دوست یابی آنلاین باعث می شود، دوستی های مجازی کیفیت روابط عاطفی واقعی را نداشته باشد؟

دوست یابی آنلاین خوب است یا بد؟

شش دلیل مهم دوست یابی آنلاین

1. راحتی در برقراری رابطه عاطفی جدید

برخی افراد به خاطر دسترسی راحت تر به افراد بیشتر برای تشکیل رابطه عاطفی در شبکه های مجازی، از دوست یابی آنلاین استفاده می کنند.

2. زمان فراغت طولانی

معمولا افرادی که جایگاه شغلی مناسبی در اجتماع ندارند و زمان بیکاری و فراغت زیادی دارند، به سراغ دوست یابی آنلاین می روند.
آنها بی هدف وارد چت روم ها می شوند و یا صرفاً به منظور تشکیل رابطه عاطفی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند؛
کسانی که ارتباط اجتماعی واقعی در جامعه دارند، چندان فرصت نمی‌کنند که چت کرده و خود را درگیر این مسائل کنند.

علت دوستی های اینترنتی چیست ؟

3. کمبود اعتماد به نفس

اصولاً کسانی که نگران نظر دیگران درباره ظاهر و یا توانمندی های شان هستند، از حضور در اجتماع خودداری می کنند.
چنین افرادی اعتماد به نفس پایینی دارند. بهمین دلیل، باور دارند نمی توانند از روش های معمول و حضوری برای یافتن پارتنر خود استفاده کنند،
چون هیچ کس آن ها را نخواهد پذیرفت و برای فرار از این نقطه ضعف، به شبکه های اجتماعی و دوستی های مجازی روی می آورند.

معایب دوستی های اینترنتی

4. ترس اجتماعی و افسردگی

کسانی که ترس اجتماعی و افسردگی دارند، گوشه‌گیر هستند و نمی‌توانند با افراد به راحتی ارتباط برقرار کنند، در دوست یابی آنلاین زمینه‌ای می‌یابند که با هویت پنهان، خود را معرفی کنند و وارد رابطه عاطفی شوند.

5. شکست های عاطفی

کسانی که در روابط خانوادگی شان مشکلاتی دارند و یا مرد و زن از یکدیگر طرد شده‌اند نیز، زمینه ورود به سایت های دوست یابی آنلاین یا شبکه های اجتماعی دیگر را دارند.

6. عدم آگاهی کافی

وقتی شخص مکالمه یا چتی را در فضای مجازی برقرار می‌کند، فرد مقابل در ابتدا حس می کند که این ارتباط به زودی قطع می‌شود و تنها برای وقت‌گذرانی است.
امّا چون هویت واقعی افراد پنهان است، پس از مدتی آن شخص چنان در نگاه فرد مقابل خوب جلوه می کند که یک ارتباط عاطفی شکل می‌گیرد. با ابراز احساساتی که ممکن است از سوی دو طرف مطرح شود دلبستگی‌هایی را به وجود می آورد.

آسیب های دوست یابی اینترنتی

هرچند خانم ها و آقایان، هردو در روابط عاطفی اینترنتی آسیب هایی می بینند، امّا بیشترین زیان ها در این نوع روابط متوجّه خانم هاست. در اینجا زیان های دوست یابی آنلاین را بررسی می کنیم.

 دوستی های مجازی

عشق یک طرفه

معمولاً ادعا می‏‌شود این گونه روابط و دوستی‏‌ها به انگیزه ازدواج شکل می‏ گیرند،
امّا باید توجه کرد که برای تصمیم‏‌گیری درست در مورد ازدواج با فرد خاص، تکیه بر عقلانیت و خردورزی لازم است.
در حالی که همان طور که گفتیم، دوست یابی آنلاین معمولاً با شناخت نادرست همراه است.
به همین دلیل، شروع کننده رابطه بعد از مدتی از انتخاب دوست یا پارتنر خود به صورت اینترنتی پشیمان می شود و آن رابطه عاطفی را در حالی که طرف مقابل، ناآگاهانه به شخصیت جعلی او در فضای مجازی علاقه مند شده ترک می کند.

در این صورت، نفر دوم رابطه گرفتار عشق یک طرفه می شود و اگر با آن مقابله نکند، آسیب های عشق یک طرفه را نیز تجربه خواهد کرد.

تنوع طلبی

همان طور که گفته شد، دوست یابی آنلاین دسترسی آسان و سریع به افراد بسیار زیاد را امکان پذیر می کند.
به همین دلیل برخی افراد دچار تنوع طلبی می شوند و با از دست دادن یک دوست مجازی، به سادگی از طریق شبکه های مجازی با شخص دیگری وارد رابطه می شوند.

ناپایداری زندگی مشترک زوجی که از طریق دوست یابی آنلاین آشنا شده اند

حتی اگر دوست یابی آنلاین، منجر به شکل گیری یک رابطه عاطفی قوی بین دو نفر شود و آنها تصمیم به ازدواج با یکدیگر بگیرند،
بعد از گذشت مدت کوتاهی از شروع زندگی مشترک آنها، احتمالاً به مشکلات بسیاری برخورد خواهند کرد که علّت آن، شناخت اولیه نامناسب است.

حتی اگر دو طرف ادعا کنند که بعد از جدّی شدن رابطه شان و تصمیم آنها برای ازدواج، شخصیت واقعی خود را به نمایش گذاشته اند، باز هم نمی توانند از پنهان کردن قسمتی از شخصیت خود دست بردارند.
زیرا در ابتدای آشنایی از طریق دوست یابی آنلاین، ویژگی های منفی خود را پنهان کرده بودند تا مورد محبت طرف مقابل قرار گیرند.

دوستی های ناپایدار

فروپاشی زندگی های مشترک و طلاق

افراد متأهلی که در زندگی زناشویی خود به مشکل برخورده اند، وقتی با فردی در دنیای مجازی آشنا می شوند؛ تمام آمال و آرزوهایشان در آن فرد متجلی می شود.
آنها با اعتمادی کاذب، یک رابطه ی غیر اخلاقی را آغاز می کنند که سرانجامی جز پشیمانی و فروپاشی زندگی در بر ندارد.
گسترش بی اخلاقی ها، فروپاشی زندگی های مشترک و آسیب های روحی و روانی، بخشی از آسیب های روابط نامتعارف اجتماعی در فضای مجازی برای افراد متأهل محسوب شود.

بی اعتمادی

گاهی یکی از دو طرفی که از طریق دوست یابی آنلاین، وارد رابطه عاطفی می شوند، بعد از مدتی متوجه می شود که طرف مقابل با دروغ و پنهان کاری، این رابطه را پیش برده و او را فریب داده است. چنین شخصی نسبت به اغلب افراد، بی اعتماد می شود و حتی برای تشکیل یک رابطه عاطفی اصولی و صحیح هم دچار تردید و دودلی می شود.

اضطراب

کسی که دوست یابی آنلاین را برای یافتن شریک عاطفی خود انتخاب می کند، می داند که ممکن است طرف مقابل چیزهای زیادی را از او پنهان کند یا دروغ های زیادی به او بگوید. به همین خاطر، همواره استرس دارد که نکند فریب بخورد!
با تداوم این نگرانی ها، به تدریج به اضطراب همیشگی مبتلا خواهد شد که عواقبی همچون بیماری های قلبی و یا روحی مانند افسردگی دارد.

وسواس

افرادی که از اینترنت و شبکه های اجتماعی برای دوست یابی استفاده می‌کنند، دچار نوعی وسواس هستند. آن‌ها زمان زیادی را صرف ویرایش تصاویر پروفایل خود می‌کنند تا به بهترین شکل ظاهر شوند.

معایب دوستی در فضای مجازی

دور شدن از خودِ واقعی

افرادی که می خواهند از راه دوست یابی آنلاین وارد یک رابطه عاطفی شوند، همواره سعی می کنند از علاقه، سلیقه، عقاید و افکار طرف مقابل باخبر شوند و خود را به آدمی با ویژگی هایی تبدیل کنند که او دوست داشته باشد. به همین علّت کم کم از شخصیت واقعی خود فاصله می گیرند و هیچ احترامی برای ارزش های خودشان قائل نیستند.

آثار منفی دوستی های مجازی بر نوجوانان

آسیب های دوست یابی آنلاین، در نوجوانان به دلیل غلبه احساسات بر تفکر به مراتب بیشتر و جدی‌تر است، بسیاری از نوجوانان در اینگونه ارتباط‌ها قبل از آنکه به شناخت دقیقی از طرف مقابل برسند دچار علاقه و دلبستگی می‌شوند. پس از اینکه روابط بین آنها پیشرفته‌تر شده و وارد مرحله ارتباط رو در رو شد، بسیار اتفاق افتاده که طرفین با دیدن یکدیگر شوکه شده و متوجه می‎شوند که هیچ سنخیتی با هم ندارند و این موضوع به دل‎شکستگی و سرخوردگی آن‎ها منجر می‎شود.

از طرفی خانواده آنها نیز زمانی که متوجه ارتباطات عاطفی نادرست فرزندشان از طریق شبکه های اجتماعی می شوند، احساس ناخوشایندی خواهند داشت؛ آنها احساس می کنند والدین خوب و وظیفه شناسی نبوده اند و در تربیت فرزندان خود موفق نبوده اند. همچنین ممکن است، سخت گیری های پدر و مادر نسبت به فرزند نوجوانشان بیشتر شود که نتیجه آن نارضایتی خود نوجوان از اوضاع جدید زندگیش خواهد بود.

منبع : فرافکر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا