دسته‌بندی نشده

دستور پخت قیمه نجفی به روش عرب ها

طرز تهیه خورش قیمه نجفی (علاچی)

قیمهٔ نجفی که با نام‌های قیمهٔ علاچی و قیمهٔ عربی نیز شناخته می‌شود نوعی خورش رایج در شهر نجف و بغداد، کاظمین، کربلا و شهرهای بزرگ کشور عراق است. یک خوراک لذیذ که حتما علاقه مندان به غذاهای گوشتی از این غذای سنتی لذت خواهند برد. با دلگرم همراه شوید.

طرز تهیه خورش قیمه نجفی مرحله به مرحله

مواد لازم برای خورش قیمه نجفی

  • گوشت گوسفند 200 گرم
  • نخود 200 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده 4 قاشق غذاخوری
  • دارچین 1 قاشق غذاخوری
  • کره 2 قاشق غذاخوری

قیمه نجفی _ غذای نذری ویژه ماه محرم

خوردن غذاهای نذری مثل قیمه نذری به دلیل طعم و مزه خاصی که دارد همیشه لذت بخش است و هر چند از نظر نوع طبخ تفاوتی با غذاهای معمول ندارد اما اصولا به مذاق ما بسیار خوش می آید. خورش قیمه نجفی یا عراقی یکی ازغذاهای سنتی کشور عراق واز معروف ترین غذاهای نذری شهرهای آن مانند کاظمین، کربلا، نجف و … است که در مراسم عزای حسینی بین عزاداران پخش می شود. البته اگر در تهران هم هوس قیمه نجفی به سرتان زد میتوانید در مراسم عاشورای دولت آباد شهر ری شرکت کنید تا از این غذای نذری خوشمزه بی نصیب نمانید. حالا اگر محرم نبود چه؟ خب کافی است خودتان طرز تهیه قیمه نجفی یا علاچی را یاد بگیرید و به راحتی آن را در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه خورش قیمه نجفی

  1. نخودها را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید. 1 پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت گوسفند خرد شده ، نخودهای خیس خورده و کمی زردچوبه اضافه کنید.
  2. چند دقیقه تقت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس 8 لیوان آب به مواد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید ، در قابلمه را ببندید و بگذارید تا نخود و گوشت به آرامی بپزند.
  3. پس از اینکه گوشت و نخود پختند آب را از مواد جدا کنید سپس مخلوط گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.
  4. 1 پیاز باقی مانده را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوشرنگ شود.
  5. در این مرحله گوشت کوبیده شده ، آب گوشت ، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید تا خورش به جوش بیاید.
  6. پس از به جوش آمدن حرارت را ملایم کنید و چند دقیقه اجازه دهید طعم مواد به خورد هم برود سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف بکشید ، کره را روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.

نکته ی آخر

برای تهیه قیمه نجفی با لپه کافی است به جای نخود از لپه استفاده کنید.

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا