دروازه هند کجاست | عکس + آدرس و هر آنچه پیش از رفتن باید بدانید!
به گزارش دلگرم به نقل از بیتوته : دروازه هند بمبئی نماد پیروزی هند بر استعمار انگلیس است چرا که آخرین گردان سربازان بریتانیایی بعد از استقلال هند از این دروازه گذشتند و برای همیشه هندوستان را ترک کردند.
دروازه هند بمبئی ( به انگلیسی : Gateway Of India Mumbai ) یکی از شناخته ترین بناهای تاریخی شهر بمبئی محسوب می شود که توسط معمار اسکاتلندی ، جرج ویت ، طراحی و ساخته شد. این بنا ترکیبی از هنر معماری ، رومی ، هندی و اسلامی است. این بنا در کنار دریا ساخته شده است و هنگام نزدیک شدن به بمبئی اولین سازه ای است که به چشم می آید.
عظمت و شکوه این بنا به قدری است که بسیاری از مردم هند از این بنا به عنوان تاج محل بمبئی یاد می کنند.
این بنای یادبود مشرف به دریای هند ساخته شده است و سالانه میلیون ها گردشگر را جذب خود میکند. در اواخر قرن 19 لنگرگاه آپولو باندر ، محل ورود کالا و مسافران به هند بود و حال مکانی محبوب برای گردشگران با حضور نوازندگان ، عکاسان ، بادکنک فروشها و چای فروش ها و اغذیه فروشی ها شده.
دروازه هند کجاست؟
این بنا در منطقه گلابه یا کولایا در جنوب شرقی بمبئی و در ورودی بندرگاه اپولو در کنار اقیانوس هند قرار گرفته است.
مسیر دسترسی به دروازه هند:
دروازه هند نزدیک به منطقه کولابا قرار گرفته است که برای صرفه جویی در زمان میتوانید با تاکسی به آنجا بروید .
میتوانید با قطار به پایانه چاتراپاتی شیواجی بروید و سپس با تاکسی یا اتوبوس به سمت دروازه حرکت نمایید.
نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به این بنا ، ایستگاه دروازه هند است.
تاریخچه دروازه هند بمبئی
حاکم بمبئی ، لرد سیدنهام ، در سال 1911 به افتخار ورود شاه جرج پجم و ملکه مری به شهر بمبئی دستور داد این دروازه را بسازند ولی هنگام ورود شاه و ملکه فقط سنگ بنای آن گذاشته شده بود و با یک ماکت از آنها استقبال شد.
طرح نهایی دروازه در سال 1914 توسط معر اسکاتلند طراحی و اجرا شد . تکمیل دروازه هند حدود 10 سال طول کشید و در نهایت سال 1924 تکمیل شد.
این بنا به عنوان سمبل پیروزی هند بر استعمار انگلیس شناخته می شود چرا که آخرین گردان سربازهای بریتانیایی در سال 1948 بعد از استقلال هند از این دروازه به سمت کشورشان حرکت کردند.
حتماً بخوانید:
نکاتی که در سفر به هند باید رعایت کرد
کشور زیبای هند (India) که پایتخت آن شهر دهلی است در جنوب آسیا قرار دارد. زیبایی طبیعی، شگفتی های باستانی و مدرن، جشن ها و آیین های متعدد و سواحل جذاب…
سبک معماری دروازه هند بمبئی
معمار اسکاتلند ، جرج ویت ، این بنا را به سبک معماری ایندو ساراسنیک ساخته ، سبکی ترکیبی از معماری هندی و معماری اسلامی. شما میتوانید ویژگیهای معماری اسلامی را در طاق این دروازه مشاهده کنید ولی برای تزئینات آن از سبک هندی الهام گرفته شده است.
برای ساخت بنا از سنگهای بازالت زرد و بتن استفاده شده است روی سنگها با هنر شبکه کاری تزئین شده است ، 4 برجک این دروازه را زیبا تر کرده اند که هر کدام تزئینات فوق العاده ای دارند. ارتفاع طاق بزرگ دروازه هند 26 متر است و سایر قسمت های آن بین 15 – 25 متر متغیر هستند.
بهترین زمان بازدید از دروازه هند بمبئی
هوای شهر بمبئی در فصل تابستان گرم و شرجی است و باران های موسمی زیادی در این فصل می بارد برای همین بهتر است برای سفر به بمبئی ماه های نوامبر تا مارس را انتخاب کنید.
معمولا عصرها که هوای شهر کمی خنک تر می شود بهترین زمان بازدید از دروازه هند بمبئی است ، شما میتوانید تا ساعت 2 – 3 صبح در اطراف دروازه به قایق سواری یا خوردن خوراکی های متنوع خیابانی هندی که کنار دروازه به وفور یافت می شود بگذرانید. از انواع فست فودها به سبک هندی گرفته تا سمبوسه و برنجک و میوه های فصل.