دسته‌بندی نشده

داستان ضرب المثل ” آش نخورده و دهان سوخته ”

معنی ضرب المثل ” آش نخورده و دهان سوخته ”

ضرب المثل ” آش نخورده و دهان سوخته ”: در مورد افراد بی گناهی که به اشتباه، گناهکار محسوب می شوند به کار می رود.

وقتی کسی کاری بدی را انجام نداده و مورد تهمت دیگران قرار میگیرد، این مَثَل گفته می شود. یعنی شخصی گناهی انجام نداده ولی به دروغ می گویند که انجام داده است.

حکایت و داستان ضرب المثل آش نخورده و دهان سوخته

در شهری بزرگ، مرد ثروتمندی زندگی می کرد. روزی مرد ثروتمند یکی از دوستانش را به خانه دعوت کرد. هدف این مرد از دعوت دوستش نشان دادن وسایل جدیدی بود که برای خانه اش خریده بود. مرد پولدار به زنش گفت: میهمان من خیلی ثروتمند است می خواهم کم نگذاری و بهترین غذاها را در گرانترین ظرف ها سرو کنی تا او بفهمد من چقدر پیشرفت کرده ام.

زن این مرد که از فخرفروشی های همسرش خسته شده بود، گفت: ما اسباب و اثاثیه را برای آسایش و رفاه خودمان خریده ایم نه برای تظاهر و فخرفروشی به دیگران. ولی در نهایت با غر زدن های همسرش مواجه شد و مجبور شد خواسته او را بپذیرد و برای آنها غذا درست کند.

میهمان از راه رسید. مرد میهمان کمی بعد از ورود، از رفتار های مرد صاحب خانه فهمید هدف او از ترتیب میهمانی چه بوده. با خود عهد کرد به غذاهایی که برای تظاهر و فخرفروشی پخته شده لب نزند. تا اینکه موقع نهار شد. مرد سفره را چید و گفت: بفرمایید از این آش بخورید و رفت تا پلو را بیاورد غافل از اینکه قاشق نیاورده است.

وقتی وارد شد، دید مرد میهمان دستش را روی دهانش گذاشته. گفت: چی شده؟ دهانت سوخت؟ در همین حین همسرش با ظرف آب و قاشق ها وارد اتاق شد و گفت: او چیزی نخورده، قاشق ها را تازه من آوردم.

میهمان گفت: آش نخورده و دهان سوخته!

مرد صاحب خانه در واقع آنقدر حواسش به دنبال نشان دادن ظرف و غذاهای رنگین سفره بود که اصلا متوجه نشده بود او هنوز آش نخورده که دهانش بسوزد.

separator line

ضرب المثل از این ستون به آن ستون فرج است یعنی چه ؟

حکایت ضرب المثل سگ زرد برادر شغاله چیست ؟

ضرب المثل هر را از بر تشخیص نمی دهد یعنی چه ؟

ضرب المثل رفت داخل باقالی ها از کجا آمده است ؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا