داروهای ادرار آور : معرفی بهترین و قویترین داروهای ادرار آور
معرفی بهترین داروهای ادرار آور
۱. قرص فوروزماید
فوروزماید (Furosemide) از داروهای ادرارآور است که به منظور دفع آب از بدن و درمان پرفشاری خون تجویز میشود. این دارو برای درمان کم ادراری ناشی از نارسایی کلیوی و همچنین درمان پرفشاری خون، کاهش وزن، ادم ریه حاد، آسیت و… استفاده میشود.
توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمیکند، بلکه آن را کنترل مینماید. از این رو مصرف این دارو ممکن است تا آخر عمر ضروری باشد. این دارو در موارد بیادراری و عیب کار کلیه باید با احتیاط فراوان مصرف شود. فوروزماید باعث افزایش دفع آب و نمک از طریق کلیهها شده و به شکل قرص و آمپول دردسترس میباشد.
مقدار مصرف قرص فوروسماید
میزان اولیه دارو ۴۰ میلیگرم و به صورت یک بار در روز است که با توجه به پاسخ بیمار این میزان میتواند کمتر یا بیشتر شود. مصرف دارو با غذا ممکن است میزان جذب آن را کمی کاهش دهد.
عوارض قرص فوروسماید
کاهش فشارخون، تهوع، اختلالات گوارشی، افزایش اوره خون و نقرس، افزایش موقت غلظت کلسترول و تری گلیسرید، کاهش سدیم خون، افزایش دفع کلسیم، تشنگی، اسهال، یبوست، سردرد، احساس سبکی سر، ضعف و حملات نقرس
۲. قرص هیدروکلروتیازید
هیدروکلروتیازید (Hydrochlorothiazide) از داروهای ادرارآور است که برای درمان فشار خون بالا توسط پزشک تجویز میشود. توجه داشته باشید که این دارو افزایش فشار خون را درمان نمیکند، بلکه آن را کنترل مینماید. بر همین اساس مصرف آن ممکن است تا آخر عمر ضروری باشد.
این دارو همچنین به منظور درمان سنگ کلیه و ورمهای ایجاد شده در زانو و دیگر نواحی بدن که بر اثر حملات قلبی و آسیب به کلیه ایجاد شده است مورد استفاده قرار میگیرد. طی درمان با این دارو بهتر است از رژیم غذایی سرشار از کلسیم استفاده کنید.
مصرف هیدروکلروتیازید با غذا جذب دارو را افزایش میدهد. در صورتیکه دچار بیماریهایی مثل بیادراری یا مشکلات مربوط به کلیه هستید این دارو را با احتیاط باید مصرف کنید.
مقدار مصرف قرص هیدروکلروتیازید
برای درمان بیادراری در بزرگسالان میزان ۱۰۰–۲۵ میلیگرم از این دارو یک یا دوبار در روز، یک روز در میان یا یک بار در روز به مدت ۵–۳ روز در هفته مصرف شود. همچنین برای درمان فشار خون بالا همین مقدار دارو به صورت مقدار واحد یا در دو مقدار تقسیم میشود.
عوارض قرص هیدروکلروتیازید
کاهش فشار خون وضعیتی، ناراحتی معده، سرگیجه، سردرد، کاهش توانایی جنسی، کمی پتاسیم، منیزیم و سدیم خون، زیادی کلسیم خون، زیادی اسید اوریک خون، نقرس، افزایش قند خون و کلسترول پلاسما
مصرف داروهای ادرارآور، خطر بروز دیابت را تشدید می کند
- پژوهشگران هشدار دادند اگر سطح پتاسیم خون کاهش پیدا کند، احتمال ابتلا به بیماری دیابت تشدید میشود.
- به گفته پژوهشگران، کاهش میزان پتاسیم در خون در اثر استفاده از داروهای ادرارآور متداول برای درمان فشار خون بالا رخ می دهد.
داروهای دیورتیک از موثرترین داروهای بیماران مبتلا به فشارخون بالا هستند
محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور با ارائه نتایج بررسی های خود خاطرنشان کردند که این قبیل داروهای مدر باعث می شوند که حجم مایعات بدن به شدت کاهش پیدا کند که در اثر این تغییر، موادشیمیایی هم از بدن دفع می شوند و در نهایت غلظت مواد معدنی مهم و ضروری در خون از جمله پتاسیم، کاهش می یابد.
به این ترتیب برای جلوگیری از کمبود پتاسیم، محققان به افرادی که از داروهای ادرارآور برای کاهش فشارخون استفاده می کنند توصیه می نمایند که موز و سایر مواد خوراکی غنی از پتاسیم را مصرف کنند.
موز به لحاظ دارا بودن مقادیر زیادی پتاسیم یک منبع مناسب خوراکی به حساب می آید.
دکتر طارق شافی، پژوهشگر دانشگاه جان هاپکینز در بیانیهای تاکید کرد: مطالعات قبلی ما نیز نشان داده بود که وقتی بیماران از داروهای ادرارآور استفاده می کنند از غلظت پتاسیم موجود در خون کاسته می شود، به طوری که خطر بروز دیابت تا 50 درصد افزایش می یابد.
بیماران مبتلا به فشارخون نگران عوارض داروی دیورتیک نباشند
- از آنجایی که داروی دیورتیک از موثرترین داروهای بیماران مبتلا به فشارخون است و نمیتوان مصرف آن را قطع کرد، اما بسیاری از آنها نگران عارضه آن هستند که جای نگرانی ندارد.
- داروی دیورتیک تنها دو هفته پس از مصرف سبب پُر ادراری در مصرفکنندگان میشود که باید بیماران از این مسئله آگاه شوند و با تزریق دارویی دیگر این مسئله رفع میشود.
بعضی بیماری ها و شرایط که می توانند سبب تکرر ادرار شوند، عبارتند از:
همچنین بخوانید:
درمان سختی ادرار (احتباس ادرار) در منزل
اما علت پرادراری چیست؟
- دیابت، سر دسته بیماری های ایجاد کننده پرادراری است.
- وقتی قند خون بالاست مقادیری از آن به داخل ادرار وارد می شود و با خود آب زیادی را نیز به ادرار وارد می کند و به این ترتیب حجم ادرار افزایش می یابد.
- در این حالت نیز فرد، مرتب مجبور به ادرار کردن می شود، ولی حجم ادرار هم زیاد است و در واقع پرشدن مثانه است که باعث احساس دفع و پرادراری می شود.
15 راه درمان خانگی پر ادراری و تکرر ادرار
1. رب یا خمیر انار:
یک رب یا خمیر از انار تهیه کنید، یک قاشق آن را به آب اضافه کنید و دوبار در روز مصرف کنید.
2. دانه های کنجد:
دانه های کنجد را با شکر زرد مخلوط کنید ، این ترکیب برای کنترل تکرر ادرار مفید است.
3. دانه های زغال اخته:
هسته های زغال اخته را پودر کنید و با زنجبیل ترکیب کنید. همچنین می توانید عسل یا آب مخلوط کنید – دوبار در روز مصرف کنید.
4. اسفناج آب پز:
مصرف اسفناج آب پز، می تواند به کمتر شدن جریان ادرار کمک کند.
5. از این خوراکی ها بیشتر بخورید:
سیب، سیب زمینی شیرین، تمشک، لوبیا، موز، برنج قهوه ای و آلبالو، این خوراکی ها برای رفع یبوست مناسب است، زیرا یبوست باعث تکرر ادرار می شود.
تمرینات کنترل مثانه را با نگه داشتن ادرار برای زمان های طولانی مدت در طول روز تمرین کنید.
توجه داشته باشید، که نگه داشتن ادرار برای مدت زمان در زمانی که واقعا به توالت رفتن نیاز شدیدی دارید ،مضر است و خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد، بنابراین این کار را در این زمان انجام ندهید.مصرف مایعات خود را اندازه گیری کنید.
6. مصرف آب قبل از خواب ممنوع :
از مصرف مایعات زیاد در آخر وقت و قبل از خواب اجتناب کنید. از مصرف الکل، مرکبات و نوشیدنی مرکبات، قهوه، چای و گوجه فرنگی و محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی خودداری کنید.
7. سرکه سفید:
دو قاشق غذا خوری سرکه سفید را با نصف فنجان آب گرم مخلوط کنید، و برای کاهش تکرر ادرار خود بنوشید.
8. جوش شیرین:
یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید و هر چند روز یک بار بنوشید،
9. کرن بری:
این خوراکی ،شامل خواص مهار کننده باکتریایی است، آب کرن بری برای کاهش تکرر ادرار مفید است.
حدود چهار اونس آب خالص کرن بری ،برای کمک به جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری و تکرر ادرار مفید است.
10. آب انگور :
منبع عالی ویتامین C، کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان مشکلات بالقوه عفونت های دستگاه ادراری و حاوی خواصی برای کاهش التهابات می باشد.
11. آب آلوئه ورا:
کمک به کاهش التهاب و احساس سوزش در هنگام دفع ادرار. همچنین باعث بهبود عملکرد کلیه می شود.
12. زیره سبز:
کمک به کاهش مشکلات گوارشی است، که ممکن است ادرار را تحت تأثیر قرار دهند.
مصرف روزانه اش با آب گرم، به درمان تکرر ادرار ناشی از مشکلات گوارشی کمک می کند.
13. شکر زرد:
یک درمان محبوب برای درمان علائم تکرر ادرار.
14. ماست:
غنی از پروبیوتیک هاست و به همین ترتیب به ارتقای سیستم گوارشی سالم و کلیه های سالم کمک می کند.
15. پودر دارچین:
حاوی خواص ضد التهابی طبیعی است، این درمان طبیعی، کمک می کند تا علائم التهاب و احساس سوزش کاهش یابند همچنین ،سلامت کلیه ها را افزایش می دهد و به کاهش تکرر ادرار کمک می کند.