خورش دال عدس : ۲ روش پرطرفدار جهت تهیه خورش دال عدس
خورش دال عدس | طرز تهیه خورش دال عدس
خورش دال عدس خوزستانی برای جنوبیها مثل باقالی قاتوق برای شمالیهاست، در همان سطح محبوب و البته خوشمزه و لذیذ. با این تفاوت که خورش دال عدس معمولا با فلفل تند طبخ میشود و خبری از سبزی در پخت آن نیست.
خورش دال عدس خوزستانی معمولا با کته سرو میشود و برخی با گوشت هم آن را میپزند یا به عنوان یک غذای نونی ساده با نان میخورند.
۲ طرز تهیه خورش دال عدس خوزستانی مجلسی با گوشت و بدون گوشت که دقیقا شبیه طرز تهیه خورش دال عدس هندی است و خیلی هم زود و سریع آماده میشود را در مجله دلگرم بخوانید.
طرز تهیه خورش دال عدس خوزستانی یا آبادانی مجلسی با گوشت
مواد لازم برای ۶ نفر
- عدس قرمز: ۲ لیوان فرانسوی
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- سیر: ۵ حبه له شده
- پیاز: ۱ عدد درشت
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی: ۲ و نیم قاشق غذاخوری
- تمر هندی: ½ لیوان فرانسوی
- فلفل قرمز، نمک، زردچوبه: به مقدار دلخواه
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه :
ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و نیمی از آن را برای گوشت چرخ کرده کنار بگذارید. نیمی از پیازها در روغن تفت دهید و وقتی سبک شدند گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت عوض شد نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویهها گرفته و گوشت هم سرخ شود.
در مرحله بعد ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود. وقتی گوشت آماده شد آن را کنار بگذارید.
حالا عدسهای پاک شده را خوب با آب بشورید تا سرانجام آب روی عدس شفاف شود. عدسهای شسته شده را به همراه سیب زمینی خرد شده و ۲ یا ۳ لیوان آب روی شعله ملایم گاز بپزید.
تمر هندی را هم خیس کنید و سپس هستهها و تفالههای تمر هندی را از صافی رد کنید تا فقط شیره تمر هندی را داشته باشید. میتوانید ۱ قاشق غذاخوری آرد را با آب تمر هندی مخلوط کنید.
در این مرحله پیاز داغ را درست کنید. باقی مانده پیازهای نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید و وقتی سبک شدند سیرهای له شده را اضافه کنید. وقتی بوی سیر بلند شد باقی مانده رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
چند جوش که خورد تمر هندی و گوشت چرخ کرده سرخ شده را هم اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را اندازه کنید.
اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب خورش گرفته شود چون خورش دال عدس یک خورش نسبتا کم آب و غلیظ است. بعد از پخته شده خورش دال عدس آن را با کمی لیموترش مزهدار و با برنج کته سرو کنید یا با نان میل کنید.
بیشتر بخوانید : آموزش طبخ ۳ مدل غذا با دال عدس
طرز تهیه خورش دال عدس مجلسی خوزستانی بدون گوشت
برای درست کردن خورش دال عدس مجلسی خوزستانی بدون گوشت تمام این مراحل را به جز اضافه کردن گوشت چرخ کرده انجام دهید و خورش را با برنج کته سرو کنید.
این نکته را به خاطر بسپارید که طرز تهیه دال عدس خوزستانی یا آبادانی معمولا با تمر هندی است اما اگر طعم آن را نمیپسندید اضافه کردن رب گوجه فرنگی کافی است.
طرز تهیه خوراک دال عدس
ما در انتهای این مقاله یک دستور العمل دیگر برای آوردن این حبوبات مقوی در برنامه غذایی شما آماده کرده ایم.
مواد لازم :
- دال عدس (عدس قرمز) 2 پیمانه
- آب 5 پیمانه
- گوجه فرنگی 5 عدد
- پیاز 2 عدد
- سیر 4 حبه
- برگ بو 2 عدد
- زردچوبه 1 قاشق چایی خوری
- آبلیموی تازه 3 قاشق سوپ خوری
- گشنیز خرد شده 3 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- ادویه بنگالی (شامل: زیره، رازیانه، دانه خردل و تخم شنبلیله به نسبت مساوی) 1 قاشق سوپ خوری
مراحل تهیه خوراک دال عدس
دال عدس رو از 3 تا 4 ساعت قبل خیس کنید. در هنگام پخت اونها رو داخل آبکش بریزید بعد با 5 پیمانه آب و یک قاشق چایی خوری نمک روی حرارت بذارید تا به مدت بیست دقیقه بپزن و نرم بشن. دال عدس در حین پخت کف میکنه و سر میره پس حواستون بهش باشه، بهتره که در قابلمه رو نذارید.
تا وقتی که دال عدس ها دارن می پزن، دو تا پیاز متوسط یا یک پیاز بزرگ رو ریز خرد کنید و با دو قاشق سوپ خوری روغن تفت بدید.
بعد از اینکه پیاز ها آبشون کشیده شد و سبک شدن، ادویه بنگالی رو اضافه کنید و دو دقیقه مواد رو تفت بدید. مواد این ادویه رو می تونید از عطاری تهیه کرده با هم مخلوط و آسیاب کنید.
وقتی که ادویه ها تفت خوردن و بوشون دراومد، زردچوبه رو هم اضافه کنید. سیرها رو ریز خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و سریع هم بزنید، بعد از اضافه کردن سیر حواستون باشه که حرارت رو کم کنید و همش مواد رو هم بزنید چون سیر زود میسوزه و تلخ میشه.
دو تا دونه برگ بو هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. برگ بو رو هم از عطاری ها میتونید تهیه کنید. خوشمزگی این خوراک به ادویه هایی هست که داره.
حالا دال عدس های پخته شده رو اضافه کنید بهتره که موقع اضافه کردن نرم شده باشن و همچنین غلیظ و کم آب باشن.
مواد رو خوب هم بزنید و اجازه بدید تا با حرارت ملایم، با هم پخته بشن و طعم ادویه ها به خورد عدس های قرمز بره، در این فاصله گوجه ها رو پوست بگیرید و خرد کنید بعد در یک ماهیتابه با یک قاشق روغن اونها رو بپزید. گوجه ها که پخته شدن، یک لیموی بزرگ رو آب بگیرید و به گوجه ها اضافه کنید.
اول خوراک رو مزه کنید بعد به میزانی که نیاز هست به گوجه ها نمک اضافه کنید. غذاهای هندی و پاکستانی پر ادویه و تند هستن، شما هم اگه به غذاهای تند علاقه دارید در این مرحله فلفل رو هم اضافه کنید.
گوجه های پخته شده رو به خوراک اضافه کنید و مواد رو هم بزنید. سبزی گشنیز خرد شده رو هم اضافه کنید و بعد از ده دقیقه تا یک ربع قابلمه رو از روی حرارت بردارید.
حواستون باشه که قبل از کشیدن خوراک در ظرف های مورد نظر، برگ بوها رو از اون خارج کرده و دور بندازید. خوراک دال عدس رو هم میتونید با پلو و هم با نون نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید :
فواید عدس برای مقوی کردن غذای کودک کم وزن