خواص گوشت کبوتر : گوشت کبوتر چه فوایدی برای سلامتی دارد ؟
گوشت کبوتر چه خواصی دارد ؟
گوشت کبوتر به عنوان یک ماده ی مغذی و پرخاصیت به شمار می آید. اما تصور نکنید گوشت هر کبوتری می تواند مفید باشد. خیلی از افراد در پشت بام منازل خود، تعدادی کبوتر را نگهداری میکنند و هر چند روز یکبار، آن ها را از قفس خارج کرده و پرواز میدهند.منظور ما از این گروه از کبوترها نیستند. زیرا آن ها جزو کبوتران زینتی هستند که اغلب، ظاهر زیبایی داشته و توانایی پرواز اندکی دارند. البته انواع کبوتر را میتوان به ۷ دسته اصلی تقسیم بندی کرد؛ رنگی، پروازی، زینتی، نمایشگر، وحشی، نامهبر و گوشتی. برخلاف کبوتران نامه بر که قدرت بالایی در به خاطر سپردن مسیرهای طولانی دارند و میتوانند فاصلههای حدود یک هزار کیلومتری را در کمتر از ۲ روز طی کنند، کبوتران گوشتی، قدرت پروازی مطلوبی نداشته، اما وزن بالاتری دارند.به طوری که وزنشان تا یک کیلوگرم نیز میرسد. البته توانایی تولید مثل بالا، قابلیت مطلوب در تبدیل مواد خوراکی به گوشت، تغذیه جوجهها به نحو احسن و وزنگیری سریع از مشخصات دیگر این نژادها است. معمولا پرورش کبوتر از زمان به دنیا آمدن تا هنگام ذبح، یک ماه طول میکشد.
گوشت کبوتر چه خاصیتی دارد ؟
ارزش غذایی گوشت کبوتر
گوشت کبوتر بر خلاف اندازه کوچکی که دارد، سرشار از انواع ویتامین ها، پروتئین و مواد معدنی می باشد. بر خلاف گوشت مرغ و اردک از چربی بسیار پایینی برخوردار است. و در هر ۱۰۰ گرم آن درصد قابل توجهی، آهن، کلسیم، پروتئین و … وجود دارد. بر طبق آمار گوگل در هر ۱۰۰ گرم گوشت کبوتر ۳ گرم چربی اشباع شده، ۲۴ گرم پروتئین، ۳۲ درصد آهن، ۳۰ درصد ویتامین B و درصد قابل توجهی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی دیگر در آن وجود دارد، قابل توجه است که این مقدار از گوشت کبوتر ۲۱۳ کالری انرژی دارد.
خواص درمانی گوشت کبوتر
نه تنها کبوتر بلکه هر پرنده دیگری خواص درمانی خاص خودش را دارد و اکثرا نیز دارای خواص درمانی و غذایی مشابهی هستند، بنابراین در این مقاله سعی داریم تا خواص درمانی مهم گوشت کبوتر را خدمت شما بیان نماییم.به دلیل وجود مقدار قابل توجهی فسفر و کلسیم و آهن و روی در گوشت کبوتر، مصرف آن به خانم های باردار توصیه می شود چون موجب افزایش هوش و ذکاوت جنین شده و هم چنین به استحکام و استخوان بندی جنین کمک شایانی می کند.خوشبختانه گوشت کبوتر سرشار از آهن می باشد، همانطور که در قسمت بالا نیز گفته شد، حدود ۳۰ درصد گوشت کبوتر را آهن تشکیل می دهد و این یعنی مصرف اصولی گوشت این پرنده برای خانم های باردار و افراد و بیماران آن ها را بیماری فقر آهن می رهاند.
حتماً بخوانید:
علی رغم اینکه کبوتر گوشت کمی دارد ولی همین مقدار گوشت کم کبوتر سرشار از پروتئین می باشد. بنابراین مصرف گوشت کبوتر به تامین پروتئین مورد نیاز بدن کمک می کند.گوشت کبوتر طبع گرم و خشکی دارد، به همین دلیل مصرف آن برای افراد سرد مزاج توصیه می گردد، مصرف مداوم گوشت کبوتر علاوه بر تقویت قوای جنسی به درمان زود انزالی نیز کمک می کند.تمام آنتی اکسیدان های ضروری در جهت از بین بردن رادیکال های آزاد در سلول های بدن در گوشت کبوتر وجود دارد، بنابراین مصرف دوره ای و اصولی گوشت کبوتر برای افراد میانسال بسیار مفید خواهد بود چرا که آنها را از انواع بیماری های قلبی و عروقی می رهاند.
در گوشت کبوتر کمترین مقدار چربی وجود دارد، بنابراین مصرف زیاد آن نه تنها چاقی به دنبال نمی آورد بلکه به افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن کمک کرده و تنظیم وزن را به دنبال خواهد داشت.دو عنصر آهن و روی موجود در گوشت این پرنده به تقویت ریشه مو کمک خواهد کرد و از ریزش آن ها جلوگیری خواهد کرد.ویتامین های گروه B موجود در گوشت کبوتر به شادابی پوست و افزایش انرژی بدن کمک خیلی زیادی خواهد نمود.هم چنین ویتامین های فوق به افزایش سرعت هضم غذا و در نتیجه فعالیت بیشتر دستگاه گوارشی کمک خواهد کرد و فرد مصرف کننده را از بیماری های گوارشی مانند یبوست و… خواهد رهانید.منیزیم یکی از مهم ترین و ضروری ترین عنصر معدنی برای بدن می باشد که به کاهش فشار خون، تنظیم کلسترول بدن، جلوگیری از سکته قلبی، بهبود وضعیت خواب و … کمک می کند، که حدود ۶ درصد گوشت کبوتر را منیزیم تشکیل می دهد.
خواص گوشت کبوتر برای درمان بیماری ها
مضرات مصرف گوشت کبوتر
از نظر بسیاری از متخصصان طب سنتی بهترین گوشت در بین گوشت پرندگان، گوشت کبوتر است چرا که غذای این پرنده بسیار سالم است و به دلیل چربی کم و عناصر غذایی بسیار، مصرف آن برای همه سنین مناسب بوده و عارضه خاصی برای آن گزارش نشده است.مصرف بی رویه هر ماده غذایی باعث بروز مشکلات قلبی و گوارشی خواهد شد، بنابراین در مصرف این ماده غذایی نیز سعی کنید اعتدال را رعایت کنید.علی رغم اینکه متخصصان گوشت این پرنده را بسیار مفید و مقوی می داند، بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کنید. میزان مصرف عادلانه آن ۲ بار در هفته می تواند باشد.به دلیل اینکه گوشت این پرنده طبع گرم و خشکی دارد، بنابراین مصرف بیش از اندازه آن به افراد گرم مزاج توصیه نمی شود.