دسته‌بندی نشده

خواص دارویی دانه گیاهی چشوم

آشنایی با دانه گیاهی چشوم

دانه گیاهی چشوم یا چاکسوم (که این نام، نام هندی آن می باشد) خلاف باور عده ایی نقشی در کاهش وزن و لاغری ندارد. طبع این دانه گرم و خشک است و در منابع طب سنتی قدرت تحلیل برندگی به آن نسبت داده شده است. دانه ی گیاهی چشوم کاربرد خوراکی نداشته و از آن استفاده موضعی به شکل ضماد می گردد.

نام‌های دیگر آن عبارتند از: تشمیزج، اقاقالیس، تشمیزک، چشمک، حب‌السودان، چِشُم و چاکسو

خواص درمانی دانه گیاهی چشوم

  • دفع کننده کرمک: دانه آن دفع کننده کرمک می باشد.
  • رفع ورم ملتحمه چشم و قطع ریزش اشک و خارش چشم و رفع کدورت چشم: بدین منظور دانه‌ های این گیاه را با گلاب ساییده و بصورت ضماد برای چشم استفاده گردد.
  • روش دیگر برای درمان امراض چشم: چند عدد چشوم را داخل پیاز در زیر آتش پخته سپس پوست آن را کنده با مامیران، زعفران و نبات به صورت سرمه درست نموده و به چشم بمالند.
  • خواب‌آور: میوه و برگ چشوم خواب‌آور است.
  • بهبود عوارض کم کاری تیرویید: ترکیب دانه گیاهی چشوم با بولاغ اوتی برای بهبود عوارض کم کاری تیرویید مناسب می باشد.
  • دفع کننده سنگ کلیه و مثانه: بدین منظور ابتدا دانه گیاهی چشوم را خیس نموده سپس پوست آن را گرفته با گلاب ساییده 2 ساعت بعد از غذا همراه شربت سکنجبین میل شود.

گیاه چشوم

موارد احتیاطی و منع مصرف دانه گیاهی چشوم

مصرف دانه گیاهی چشوم باید با تجویز پزشک باشد. ماده ایی به نام چاکسین در دانه گیاهی چشوم وجود دارد که باعث تضعیف قلب، تنفس و اعصاب می‌گردد لذا از خوردن مستقیم آن خودداری گردد. این دانه ی گیاهی تحت هیچ شرایطی به عنوان خوراکی و لاغری توصیه نمی گردد.

شیوه مصرف دانه گیاهی چشوم

جهت استفاده دانه چشوم ابتدا باید آن را خیسانده تا پوست آن نرم شده سپس پوست را جدا کرده با گلاب ساییده مصرف نمود.

separator line

بیشتر بخوانید:

درمان گیاهی استرس : ۱۵ داروی گیاهی برای درمان استرس در طب سنتی

۶۰ مورد از خواص و فواید دارویی و درمانی گیاه افسنطین (افسنتین)

معجزات گیاه کلپوره (مریم نخودی) از دیدگاه در طب سنتی

separator line

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا