خاصیت اووکادو
با دلگرم همراه باشید تا با فواید اووکادو بیشتر اشنا شوید.
تاريخچه پيدايش آووکادو
به هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح برميگردد که به خاطر بافت نرم و خواص درمانياش، توسط اقوامAztecs و Incas در آمريکاي جنوبي استفاده ميشده است.
400 نوع آووکادو در مکزيک و جنوب آمريکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول مي کشد تا ميوه بدهد.
آووکادو ، يک ماده غذايي کامل با 14 ماده معدني مفيد براي تحريک رشد بدن مي باشد؛ مثلا داراي املاح آهن و مس است که براي خون سازي مفيدند؛ يا سديم و پتاسيم موجود در آووکادو تعادل شيميايي بدن را حفظ ميکنند.
اين ميوه به دليل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه ميدارد، بنابراين براي افراد ديابتي و افراد دچار هيپوگليسمي (افت قند خون) مناسب است.
آووکادو از نظر چربي خيلي غني ميباشد، در حالي که ساير ميوه ها و سبزي ها اين طور نيستند. همچنين حاوي مقدار زيادي ويتامين A ، ويتامينهاي گروه B و منبع غني آنتي اکسيدانهايي مثل ويتامين E ،C و لوتئين (رنگدانه گياهي) است.
ارزش غذایی آووکادو
- آووکادو دارای رنگدانه ی گیاهی زردی به نام “لوتئین” است. لوتئین یک آنتی اکسیدن طبیعی است که به حفظ سلامتی چشم ها در پیری کمک می کند.
- یک پنجم آووکادو، 50 کالری انرژی و حدود 20 ویتامین و ماده ی معدنی دارد.
- آووکادو دارای ماده ای به نام بتا سیتو استرول (beta- sitosterol) میباشد. بتا سیتو استرول یک استرول گیاهی است که به حفظ مقادیر طبیعی کلسترول خون کمک میکند.
آووکادو؛ یک ماده غذایی کامل
آووکادو تقریبا یک ماده غذایی کامل است. آووکادو چربی و کالری بالایی دارد، لذا افرادی که نمی خواهند وزنشان زیاد شود، باید به میزان متعادل از آن استفاده کنند.
بیشتر چربی آووکادو از نوع چربیهای غیراشباع با یک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزایش نمیدهند.
آووکادو کاملا قابل هضم و دارای سوخت و ساز آهسته است که برای بازسازی مواد مغذی و بارگیری در افراد ورزشکار مناسب می باشد.
وقتی آووکادو با میوههای دیگر مصرف شود، یک غذای مغذی را برای کودکان فراهم میسازد.
خاصیت آووکادو
پژوهشگران و متخصصان تغذیه در سراسر دنیا، خواص و مزایای بسیار زیادی را برای آووکادو ذکر کردهاند که ما در اینجا 6 مورد از مهمترین آنها را برایتان توضیح میدهیم:
1 تحقیقات نشان دادهاند که مصرف منظم آووکادو میتواند تا حد قابل ملاحظهای خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
2 پژوهشگران میگویند که ترکیبات موجود در آووکادو میتواند سلولهای پیشسرطانی و سرطانی که عامل ابتلا به سرطان دهان هستند را از بین ببرند.
3 آووکادو هم مانند روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگترین عوامل پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان محسوب میشود.
4 آووکادو حاوی آنتیاکسیدانهایی است که میتوانند خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش دهند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کنند.
5 اضافه کردن آووکادو به سالاد باعث میشود که مواد مغذی موجود در سبزیجات سالاد 5 برابر سریعتر و بیشتر جذب بدن شما شود.
6 سطح بالای فولات موجود در این میوه میتواند خطر سکته قلبی را در افراد مستعد کاهش دهد.
رابطه آووکادو با زیبایی
از آنجایی که این میوه سرشار از پروتئین و چربی است، مصرف آن میتواند به حفظ لطافت و شادابی موهای شما کمک کند. به علاوه اگر موهای خشکی دارید، میتوانید نصف آووکادو را رنده و با یک قاشق چایخوری روغن زیتون و یک عدد زرده تخممرغ مخلوط کنید و هر روز به مدت 20 تا 30 دقیقه آن را روی موهای خودتان که از قبل مرطوب کردهاید، ماساژ دهید و بعد موهایتان را با یک شامپوی ملایم و آب گرم شستوشو دهید.
به این شیوه کمتر از یک ماه، موهایی نرم و براق خواهید داشت! شما میتوانید برای شاداب شدن پوست صورت و گردنتان هم از ماسک طبیعی آووکادو استفاده کنید. اگر پوستتان خشک است، آووکادو را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و آن را به مدت 15 دقیقه روی پوستتان بگذارید و بعد با آب ولرم آن را بشویید. اگر هم پوستتان معمولی یا چرب است باید برای تهیه ماسک آووکادو آن را با 1 قاشق چایخوری آبلیمو مخلوط کنید.
آووکادو در سراسر دنیا
در استرالیا و نیوزیلند، مردم میوه آووکادو را روی نان تست یا داخل ساندویچ مرغشان میگذارند و میخورند. برزیلیها آن را با شکر و کمی آبلیمو مخلوط و آن را به عنوان دسر یا میانوعده، سرو میکنند. مردم سریلانکا، آووکادو را با شکر، شیر و کمی کاکائو مخلوط میکنند و آن را به عنوان یک نوشیدنی مغذی در وعده صبحانه یا عصرانه مینوشند.
مکزیکیها هم که بزرگترین تولیدکننده آووکادو هستند، آن را به سالاد، انواع ساندویچها، سوپ یا حتی برنج اضافه میکنند و میخورند. کالیفرنیاییها هم عاشق املت آووکادو هستند و با ترکیب کردن این میوه با تخممرغ، املتی خوشمزه از آن درست میکنند! فقط فراموش نکنید که این میوه به دلیل چرب بودن پرکالری است پس اگر اضافه وزن دارید به انرژی روزانه و میزان کالری که در طول روز دریافت کردهاید دقت داشته باشید.
خطرات بلقوه مصرف آووکادو کدام اند؟
شکل کلی رژیم غذایی شما و الگوی مصرف خوراکی در شما مهم ترین عامل در پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به سلامت می باشد. بهتر است که رژیم غذایی شما بجای تمرکز بر بعضی از خوراکی ها شامل انواع خوراکی ها باشد.
اگر شما از داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین استفاده می کنید، بسیار مهم است که به شکل ناگهانی مصرف ویتامین K را افزایش و کاهش ندهید چراکه این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون ایفا می کند.
چقدر آووکادو بخوريم؟
- نصف يک آووکادو تقريبا 4 ميليگرم ويتامين E دارد.
نياز روزانه مردان به ويتامين E حداقل 4 ميلي گرم و زنان 3 ميلي گرم در روز ميباشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداري کنيم؟
- آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، “گلابي تمساح مانند” ناميده ميشود.
- آووکادوهاي خوش شکل را که روي آنها بدون خراش است، انتخاب کنيد. براي استفاده فوري آووکادوهايي را بخريد که وقتي آنها را فشار ميدهيد کمي نرم باشند. براي اينکه آووکادوهاي سفت برسند، آنها را براي چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذي قرار دهيد.
پختن و خوردن
- آووکادوها را پس از شستن از وسط ببريد. بعد يک کارد در وسط آن فرو کنيد و آن را بچرخانيد تا هسته اش خارج شود.
- ميتوانيد آن را با پوستش سرو کنيد، و يا آن را از پوست جدا کرده و براي سوپ يا سالاد استفاده کنيد، و يا با آن يک سس درست کنيد.
- آووکادو يک ميوه روغني است و چربيهاي قابل هضم دارد و ميتوان با آن يک سس سالم به همراه سبزيجات خام درست کرد.
- روش ديگر براي تهيه سس اين است که آن را پوست کنده و خرد کنيد و نمک و کره به آن اضافه کنيد. سپس سس حاصل را روي نان بماليد و ميل کنيد.
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم
مرجان امینی