جلوگیری از گرسنگی در ماه مبارک رمضان
راهکارهایی جالب برای جلوگیری از گرسنه شدن زمان روزه بودن در ماه رمضان
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با غذاهای مناسب برای پیشگیری از گرسنگی در ماه رمضان آشنا شوید.
جلوگیری از گرسنه شدن در ماه رمضان
یکی از بهترین روش های کنترل گرسنگی، مصرف مقادیر اندک آجیل، میوه های خشک شده، دانه های مختلف، میوه و سبزیجات تازه است.سلامانه، فیبر درون این مواد احساس سیری را به افراد القاء کرده و از ابتلا به چاقی جلوگیری می کند.
مصرف پروتئین و چربی های سالم
پزشکان تغذیه معتقدند مصرف پروتئین و چربی های سالم مانند لوبیا، عدس، تخم مرغ، ماست کم چرب، آواکادو، نارگیل، روغن زیتون، سبزیجات تازه، مغزها و … از بروز گرسنگی کاذب جلوگیری می کند.
کاهش گرسنگی با آرامش روح روان
برای کاهش گرسنگی باید آرام شوید و اضطراب تان را کاهش دهید. یافته های دانشمندان بریتانیایی نشان داده، اکثر افراد چاق علاوه بر پیروی کردن از رژیم غذایی نامناسب مضطرب هستند. قدم نخست استفاده از تکنیک های تمدد اعصاب و تنفس عمیق است. سپس پیروی کردن از رژیم غذایی سالم که سرشار از انواع سالاد، سبزیجات و میوه های تازه است.
مصرف غذاهای مرکب چون چلوگوشت، ماکارانی یا چلوکباب میتواند از گرسنگی زود رس درهنگام ماه رمضان پیشگیری کند این مسئله به خصوص به دلیل 17ساعت روزه داری در طول روز اهمیت پیدا میکند این مواد غذایی ترکیبی به دلیل آنکه دیر هضم هستند به این مسئله کمک میکنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف مواد غذایی که حاوی قند ساده هستند در هنگام سحر توصیه نمیشود از این مواد غذایی میتوان به شربت و مربا اشاره کرد این مواد غذایی قند خون فرد را به سرعت بالا میبرند و سبب ترشح انسولین بدن فرد دم صبح میشود این مسئله گرسنگی را برای وی در طول روز به همراه دارد.
صفوی با اشاره به چگونگی جلوگیری از تشنگی زیاد در طول روز تصریح کرد: مصرف فراوان آب در فاصله میان افطار تا سحر میتواند از بروز تشنگی در طول روز جلوگیری کند همچنین مصرف زیاد سبزیجات مانند کاهو میتواند در این مسئله تاثیر بگذارد.
چند پیشنهاد مفید پیشگیری از گرسنه شدن در ماه رمضان
1- با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم سال قرار دارد به روزهداران توصیه میشود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند. در طول روز از نور خورشید فاصله بگیرید و حتیالامکان در مناطق سایه دار و خنک بایستید. در صورت امکان از پوشش کلاه استفاده کنید و فعالیتهای بدنی را کاهش دهید.
2- با فاصله یک ساعت بعد از افطار سعی کنید 8 لیوان آب و مایعات خنک را به مرور تا هنگام خواب بنوشید و حتیالامکان از نوشیدن چای، قهوه و نوشابهها، به دلیل دارا بودن سطح بالایی از کافئین و شکر خودداری کنید چرا که این مایعات باعث از دست رفتن سریعتر آب بدن میشوند.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود.
3- برخی مواد غذایی و شیرینیهای مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش میدهند و در نتیجه روزهدار احساس تشنگی میکند. توصیه میشود برای پیشگیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.
دقت داشته باشید که نوشیدن آب زیاد در هنگام سحر تأثیری در پیشگیری از تشنگی ندارد، زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع میکند. پس، آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوههای آبدار تأمین شود
4- از میوههایی چون زردآلو و هلو استفاده کنید، چرا که این میوهها به طور چشمگیری در کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسید معده کمک میکنند و تا حدودی مواد معدنی از دست رفته ناشی از تعریق را جبران خواهند کرد.
5- جایگزین مواد مغذی از دست رفته از طریق نوشیدن آبمیوهها و مصرف سبزیجات و میوه های آبکی بسیار مفید است. میوههایی چون مرکبات و توت فرنگی که میتوانند علاوه بر آب مواد ضروری چون کلسیم و فیبر، آهن، پتاسیم و دیگر مواد معدنی، و همچنین ویتامینهای C، B1 و B2 را تأمین کنند.میوههای آبدار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تأمین مایعات بدن دارند و توصیه میشود در فاصله افطار و سحر این میوهها مصرف شوند.و دیگر این که مصرف لیموترش نیز در پیشگیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.
6- خوردن چای مخصوصا چای پر رنگ، برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است. افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری میتواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.
گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی